Fotbal intern

U Cluj a hotărât înjumătățirea salariilor fotbaliștilor: „E foarte greu să faci un buget”

04.04.2020 | 17:53
U Cluj a hotarat injumatatirea salariilor fotbalistilor E foarte greu sa faci un buget
ADVERTISEMENT

U Cluj a hotărât înjumătățirea salariilor angajaților pentru următoarele patru luni, perioadă ce poate suferi modificări în funcție de efectele pandemiei de coronavirus.

Salarii înjumătățite pentru jucătorii de la U Cluj

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile fotbalistice din România și, în același timp, a sistat o mare parte din încasările cluburilor.

ADVERTISEMENT

Pentru evitarea unor probleme financiare, oficialii formațiilor au decis intrarea angajaților în șomaj tehnic sau reducerea substanțială a salariilor, cum este cazul și la U Cluj.

Daniel Stanciu, directorul general al formației clujene, a anunțat că jucătorii au fost de acord cu reducerea salariilor, iar decizia este valabilă pentru următoarele patru luni, însă termenul se poate prelungi dacă fotbalul nu se va relua.

ADVERTISEMENT

A fost decizia Consiliului Director. Am încercat să propun o soluție pentru a nu se suspenda contractele. Jucătorii au înțeles și este normal, pentru că impactul este foarte mare. Vom face toate eforturile pentru ca în toată perioada asta să le asigurăm confortul necesar.

Noi suntem asociație. Noi luăm banii pe an calendaristic și îi putem cheltui, cu anumite restricții, până în decembrie. Ce nu cheltuim se întoarce la buget. Sponsorii vin pe un an sau doi și nu poți să-i obligi să-ți dea bani. E foarte greu să faci un buget, mai ales că e un club nou, de 3 ani.

ADVERTISEMENT

Noi am luat-o de la zero și cu academia. Am investit foarte mult în academie, dar sunt copii mici, nu pot fi vânduți. E greu să pui bani deoparte. Noi am fost cu banii la zi”, a declarat Daniel Stanciu, conform Prosport.

O decizie asemănătoare, de a reduce salariile jucătorilor cu aproximativ 50%, a fost luată și de FCSB, Viitorul sau Petrolul.

ADVERTISEMENT

Nicolae Pîrvulescu nu a acceptat reducerea salariului

Nicolae Pîrvulescu ar fi singurul jucător de la U Cluj care nu a acceptat reducerea salariului, motiv pentru care oficialii „șepcilor roșii” au decis intrarea jucătorului de 23 de ani în șomaj tehnic.

În perioada în care este decretată stare de urgență pe teritoriul României, în contextul pandemiei de coronavirus, sportivii care intră în șomaj tehnic vor încasa un salariu lunar de 2.380 de lei net, echivalentul a 75% din salariul mediu brut.

După cele 23 de etape disputate în Liga 2 până la suspendarea competiției, U Cluj este pe locul 14 în clasamentul eșalonului secund, cu 27 de puncte, trei avans față de primul loc retrogradabil, ocupat de Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT
Tags: