Fotbal intern

U Cluj a promovat în Liga 2. Nebunie pe teren şi în vestiar. Video şi foto

06.05.2018 | 17:11

U Cluj a promovat în Liga 2 matematic, după ce s-au impus cu scorul de 7-0 în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş II. Plecați din liga a patra, clujenii au reușit deja două promovări consecutive și speră ca în sezonul viitor – an în care Universitatea sărbatorește centenarul clubului- să revină pe prima scenă a fotbalului românesc.

“Suntem foarte fericiți pentru ce am realizat, dar ne dorim promovarea sezonul viitor! Locul Universității este în prima ligă. Nu doar că vreau să aduc pe Cluj Arena echipele mari, dar vreau să le și bat” , a spus internaționalul George Florescu, mijlocașul celor de la U Cluj

“Am revenit la “U” cu gândul la prima ligă! Mi-e dor de Liga 1 și îmi doresc ca în anul în care clubul împlinește 100 de ani de la înființare, să fim pe prima scenă”, a marturisit Gabi Giurgiu, căpitanul de la U Cluj.

U Cluj a promovat în Liga 2! Suporterii au invadat terenul

“Mereu te simți fotbalist când ai în spate asemenea fani. Promovarea este și a lor, pentru că ne-au susținut în permanența, la toate meciurile. Fanii lui U sunt unici”, a declarat Octavian Abrudan, în timp ce căpitanul Gabi Giurgiu a punctat: “Pentru ei am venit la Universitatea. Suporterii lui U sunt incredibili. Au fost alături de noi și ne-au încurajat. Au venit cu noi peste tot, în sata, în orașe, sunt fenomenali”.

Partida de pe Cluj Arena dintre U Cluj și Gaz Metan Mediaș a fost arbitrată de Szabolcs Kovacs, fratele mai mic al lui Istvan, “centralul” din Carei venind special la meci. În vârstă de 30 de ani, Szabolcs este la un pas de promovarea în grupul arbitrilor care oficiază în liga a doua, după ce, pe parcursul sezonului a primit note bune la toate meciurile arbitrate în liga a treia.

La partida de pe Cluj Arena au asistat 4.000 de suporteri. Aceştia au intrat pe teren după fluierul final, unde au sărbătorit alături de elevii lui Adrian Falub (VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO).

Petrecerea a continuat apoi la vestiare, unde jucătorii au cântat şi au dansat:

Universitatea Cluj – Gaz Metan Mediaş 2 7-0
Cristian Ene 8′, 38′, Iuliu Haţiegan 19′, 40′, Victor Manu 61′, Valentin Lemnaru 84′, Octavian Ursu 88′

Gorcea – Chiş, Abrudan, Andr. Cordoş, Manu – G. Giurgiu, G. Florescu – Hordouan, Goga, Haţiegan – Cr. Ene
Au mai intrat: Oct. Ursu, Micaş, Lemnaru, R. Greu
Antrenor: Adrian Falub

Florea – Cioban, Băcilă, Pop, Jica – Szasz, Bîrză – Al. Buziuc, C. Buziuc, Viegas – Iorga
Au mai intrat: Costea, Ilaş, Capră, Hăjmăşan
Antrenor: Dumitru Solomon