Fotbal intern

U Cluj, buget uriaș în 2019! Dezastru dacă echipa nu promovează în Liga 1: “Nici nu vrem să ne gândim!”. EXCLUSIV

20.05.2019 | 22:35
U Cluj buget urias in 2019 Dezastru daca echipa nu promoveaza in Liga 1 Nici nu vrem sa ne gandim EXCLUSIV
U Cluj, buget uriaș în 2019! Dezastru dacă echipa nu promovează în Liga 1 Nu vrem să ne gândim

U Cluj are ca obiectiv promovarea în Liga 1 Betano la finalul acestui sezon. “Șepcile roșii” și-au luat adio de la unul dintre primele două locuri, însă sunt în pole position pentru a ocupa locul de baraj. Echipa lui Bogdan Lobonț are un munte de urcat până să ajungă în Liga 1, având nevoie de maximum de puncte în ultimele 3 etape, iar apoi de disputat un baraj cu echipa de pe locul 12 din Liga 1 Betano. Pretențiile sunt mari la Cluj și așa e și presiunea. Bugetul echipei a fost majorat în 2019 și toată lumea de acolo visează “Șepcile Roșii” din nou în elita fotbalului de la noi. 

U Cluj, buget uriaș în 2019! “Sunt 3 milioane de lei, cu 1 milion mai mult față de anul trecut”

Din informațiile FANATIK, bugetul echipei U Cluj a fost suplimentat generos de Primăria orașului în anul 2019, lucru confirmat și de primarul Emil Boc într-o declarație pentru Monitorul de Cluj: “Suntem pe drum în linie dreaptă. Bugetul îl avem în 15 aprilie, unde avem și bani pentru Universitatea Cluj. Sunt 3 milioane de lei, cu 1 milion mai mult față de anul trecut. Altfel spus, încercăm cu resursele financiare pe care le avem să prioritizăm, iar în cadrul sportului a fost o poziție unanimă ca Universitatea Cluj să beneficieze de un sprijin suplimentar anul acesta, tocmai pentru a susține efortul de promovare în Liga Națională. Am încredere în echipa Universității că acest lucru va fi posibil”

Însă, cu cât sunt banii mai mulți, cu așteptările sunt mai mari. Bugetul echipei pentru 2019 este de aproximativ 1,5 milioane de euro, iar presiunea pe cei din staff și din conducerea echipei U Cluj este uriașă, singurul obiectiv de conceput pentru “Șepcile roșii” fiind promovarea în prima ligă. Iar ultimele rezultate sinusoidale ale echipei au creat valuri, iar printre cei vizați de schimbare este și managerul general al echipei, Ioan Ovidiu Sabău.

FANATIK a vorbit cu Ioan Ovidiu Sabău despre situația de la U Cluj, dar și despre posibila despărțire de echipă: “Este adevărat că au fost unele discuții în ceea ce mă privește. Însă în acest moment nu se pune problema să plec. Obiectivul clar este promovarea în Liga 1. Așteptările sunt foarte mari și eu zic că avem șanse. Ne va fi greu, dar sperăm că vom duce obiectivul la bun sfârșit. Dacă nu se va întâmpla asta, din vară vor fi niște schimbări importante și este posibil să mă includă și pe mine. Pretențiile sunt foarte mari la Cluj”

U Cluj, buget uriaș în 2019! Dezastru dacă echipa nu promovează în Liga 1 Nu vrem să ne gândim
U Cluj, buget uriaș în 2019! Dezastru dacă echipa nu promovează în Liga 1 Nu vrem să ne gândim! Ioan Ovidiu Sabau

“Este normal că atunci când sunt așteptări să crească și bugetul”

Directorul general al clujenilor a declarat că există presiune pe echipă și este deranjat de faptul că oamenii care cer promovarea cu orice preț uită de unde a plecat această echipă: “Mă deranjează că la noi contează doar ultimul rezultat. Și să știți că nu vorbesc doar de Cluj. Este valabil peste tot în România. Cei care ne cer acum promovarea uită că această echipă a promovat succesiv în Liga a IV-a, apoi în Liga a III-a, că am creat un puternic Centru de Copii și Juniori. Nu mai rămăsese nimic la U Cluj. Am reclădit această echipă, juniorii au început să facă performanțe importante, dar deseori aceste lucruri se uită. Contează ultimul rezultat. Și nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla dacă nu vom promova”

Referitor la creșterea de buget a clubului, Ioan Ovidiu Sabău spune că este normală în condițiile în care pretențiile sunt și ele la cel mai înalt nivel: “Bineînțeles că în momentul în care sunt așteptări uriașe este normal să crească și bugetul clubului. Sigur, ne ajută și în acest moment obiectivul nostru este să promovăm în Liga 1”

Suporterii clujeni steaguri si fulare in meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj si UTA, din cadrul Ligii a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Cluj Arena din Cluj Napoca, duminica 12 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
U Cluj, buget uriaș în 2019! Dezastru dacă echipa nu promovează în Liga 1 Nu vrem să ne gândim

Încă nu s-a stabilit barajul că au început ironiile: “Jucătorii mai trebuie să aibă și vacanță”

În acest moment, U Cluj este virtual pe loc de baraj, (la un punct de Petrolul dar cu un meci în minus) iar dacă clasamentele din primele două ligi se mențin așa până la final, va juca împotriva lui Hermannstadt. Săptămâna trecută, Iuliu Mureșan, directorul executiv al sibienilor, a avut și o ironie la adresa “șepcilor roșii” care nu consideră că poate pune probleme echipei sale: “Nu aș vrea să jucăm în meciul de baraj. Dar dacă vom ajunge acolo, asta e. Nu cred că U Cluj ne poate pune probleme, dar barajul ne-ar da puțin calculele peste cap. Meciurile s-ar juca pe 8 și 12 iunie și asta ar însemna să încheiem foarte târziu sezonul. Jucătorii trebuie să aibă și vacanță și pregătirea ar începe imediat pentru noul sezon”, a declarat Mureșan pentru FANATIK.

Ioan Ovidiu Sabău este conștient de faptul că indiferent de adversar, Clujul are șansa a doua la baraj: “Domnul Mureșan are dreptul să fie încrezător. Este o diferență de nivel între Liga 1 și Liga 2. Dar barajul este un meci special și cu siguranță va fi o încărcătură specială la acel meci. Jucătorii vor fi mai montați, se vor mobiliza mai bine și cred că într-un fel se egalizează valorile. Dar, este adevărat că nivelul din Liga 1 este mult mai competitiv”

George Florescu se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj si UTA, din cadrul Ligii a-2-a Casa Pariurilor, desfasurat pe Cluj Arena din Cluj Napoca, duminica 12 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
U Cluj, buget uriaș în 2019! Dezastru dacă echipa nu promovează în Liga 1 Nu vrem să ne gândim

U Cluj și Petrolul se luptă pentru locul 3, cel care duce la baraj. “Șepcile roșii” au două puncte avans, însă pentru a nu depinde de pașii greșiți ai “lupilor”, trebuie să câștige tot în ultimele 3 etape. Echipa lui Bogdan Lobonț mai are de jucat cu Sportul Snagov, CS Balotești și Pandurii Târgu Jiu.

  • 2 promovări succesive a obținut U Cluj (din Liga 4 până în Liga 2)
  • 1,5 milioane de euro este bugetul clubului în 2019
  • 80 de goluri a marcat U Cluj în acest sezon, cele mai multe din Liga 2