Sport

U Cluj – CS Mioveni 2-2, în etapa 25 din SuperLiga. Dică e neînvins în 2023, „șepcile roșii” nu se regăsesc. Reacțiile celor doi antrenori

CS Mioveni a obținut un nou rezultat bun, de data aceasta un 2-2 pe terenul lui „U” Cluj, o contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării.
10.02.2023 | 20:09
U Cluj  CS Mioveni 22 in etapa 25 din SuperLiga Dica e neinvins in 2023 sepcile rosii nu se regasesc Reactiile celor doi antrenori
Meciul de fotbal dintre FC Universitatea Cluj si CS Mioveni, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Gaz Metan din Medias, vineri 10 februarie 2023. © FOTO:Macrea Valentin/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
10-02-2023
18:12

Ovidiu Sabău, nemulțumit la finalul partidei ”U” Cluj - CS Mioveni 2-2: „Mă dezamăgește foarte mult acest rezultat”

Deși ”U” Cluj a revenit de la 0-2 în meciul cu CS Mioveni, Ovidiu Sabău nu se poate declara mulțumit. Tehnicianul venit pe banca „șepcilor roșii” la începutul anului este de părere că ”U” Cluj a dominat partida, însă un 2-2 cu CS Mioveni, „lanterna roșie” din SuperLiga, îl dezamăgește profund. 

„Am avut reacție, dar nu ai voie să primești două goluri. Indiferent. Ai jucat cu Mioveni, de pe ultimul loc. Înțeleg că au avut niște rezultate bune, modificări în lot, dar… Trebuie să jucăm cu mai mult curaj, mai multă personalitate, mai multă dorință de victorie.

În minutul doi să primești gol așa ușor… Am dominat, am avut mai multe ocazii, dar până la urmă este 2-2. Mă dezamăgește foarte mult acest rezultat. Am dominat, este clar, dar este un 2-2 cu Mioveni, de pe ultimul loc. Nu ai voie. Când pregătești un joc atât de bine, să te surprindă….

De apreciat reacția lor, efortul pe care l-au făcut, dar avem mult de muncă. Ceva trebuie să schimbă. Poate și din punct de vedere tactic, poate niște jucători – să le dau o pauză, să-i încarc. Ceva lipsește acestei echipe. Sper ca în scurt timp să identific și să rezolv această problemă.

Trebuie să fac ceva astfel încât să răscolesc orgoliul din ei și să joace cu mai mult curaj. Cu personalitate în jurul careului advers, să ia deciziile cele mai bune. Dar nu pot decât să-mi exprim și apreciere. Am revenit de la 0-2, să-ți creezi și ocazii. Mioveni, dacă ar fi avut ocazia lui Bălan, cred că ar fi înscris.

Să ajungem la acea stare de spirit pe care am avut-o la primele două meciuri. Atunci, am arătat ca o echipă care poate să domine, să aibă curaj dinamica, viteza, pressing-ul pe care trebuie să-l faci atunci când pierzi mingea.

Nu trecem printr-o perioadă prea bună. Trebuie să lucrăm mai mult la calitate, la finalizare, dar și la apărare, să nu mai luăm atât de multe goluri”, a declarat Ovidiu Sabău la finalul partidei. 

10-02-2023
18:07

Reacția lui Nicolae Dică după ”U” Cluj - CS Mioveni 2-2: „Suntem în grafic”

CS Mioveni a condus la un moment dat cu 2-0, însă până la finalul partidei gazdele au reușit să restabilească egalitatea. Nicolae Dică și-a felicitat jucătorii pentru atitudinea arătată și consideră că argeșenii se află în grafic pentru misiunea de a se salva de la retrogradare. 

„Într-adevăr, am început bine jocul, am reușit să marcăm două goluri. După ce am marcat primul gol și-au creat două ocazii mari de marca, dar după ne-am dublat avantajul.

Nu am fost destul de agresivi în prima repriză, nu am recuperat multe mingi, am stat departe de adversar. Pe faza defensivă încercasem să jucăm un 4-3-3, dar am schimbat în timpul jocului în 4-4-2 și parcă a fost mai bine.

Am vorbit la pauză și am fost o echipă mai agresivă, mai compactă. Ne-am apărat puțin mai jos și nu le-am dat multe șanse, dar am primit gol din lovitură liberă.

Poate pe contraatacurile de la final puteam câștiga meciurile. Dar dacă ne gândim că am condus cu 2-0, am pierdut două puncte. Pentru public meciul a fost frumos, pentru noi greu. Se putea evita acea lovitură liberă, dar se întâmplă la fotbal, a fost o execuție bună a lui Ispas.

Normal că trebuie să rămânem optimiști, de 4 jocuri nu am pierdut, eram echipa de pe ultimul loc. Suntem în grafic, băieții au o atitudine bună, ne antrenăm bine, suntem uniți. Avem încredere, nu avem nimic de pierdut dacă jucăm la fel cum am făcut-o în ultimele 4 meciuri”, au fost cuvintele lui Nicolae Dică, la finalul partidei ”U” Cluj – CS Mioveni 2-2. 

10-02-2023
17:11

Cum arată clasamentul din SuperLiga după U Cluj - CS Mioveni 2-2

CS Mioveni începe să spere din ce în ce mai mult că va reuși să evite o retrogradare ce la un moment dat părea iminentă. Sub comanda lui Nicolae Dică, echipa argeșeană arată o cu totul altă față, fiind neînvinsă în cele 4 partide disputate în 2023.

Și la Mediaș, acolo unde a jucat meciul din deplasare cu U Cluj, CS Mioveni a arătat foarte bine și se poate considera nemulțumită de egalul înregistrat pe tabelă. Asta dacă e să ținem cont de faptul că la un moment dat a condus cu 2-0 și a mai ratat alte ocazii clare de a marca.

Nici despre U Cluj nu se poate spune că a dezamăgit în acest meci, deoarece și clujenii au fost total schimbați în comparație cu etapa trecută la FC U Craiova. Echipa lui Neluțu Sabău are meritul de a fi crezut în șansa sa până la capăt, a reușit să revină deși a fost condusă cu două goluri, însă punctele pierdute aiurea o pot costa grav în continuare. U Cluj rămâne pe loc de baraj, dar vestea proastă e că echipele din față încep să se îndepărteze ușor, ușor.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
10-02-2023
15:00

U Cluj - CS Mioveni 2-2 (Thiam 45, Ispas 71 / Rusu 3, Benchaib 28-pen.)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 90+4: Final de meci.

Min. 88: Antal ratează o nouă ocazie bună de a marca, dar șutul său din unghi se duce pe lângă poartă.

Min. 85: Antal reia în plasa laterală după o pasă excelentă a lui Benchaib.

Min. 71: GOOOL U Cluj! Lovitură liberă pentru clujeni de la 20 de metri, ușor lateral dreapta, Chipciu îi mișcă mingea lui Ispas, iar acesta înscrie cu un șut puternic pe joc, la colțul scurt.

Min. 45+1 – Ocazie colosală ratată de același Thiam! Vârful oaspeților rămâne singur cu poarta goală și cu Greab la pământ, dar șutează peste bara transversală.

Min. 45: GOOOL U Cluj!!! Gazdele reduc din handicap! Thiam șutează violent în vinclul porții lui Greab, după ce a recuperat mingea pierdută de fundașii lui Dică.

Min. 28: GOOOL CS Mioveni!!! Benchaib face 2-0 dintr-un penalty obținut de argeșeni în urma unui henț comis în careu de Oancea.

Min. 3: GOOOL CS Mioveni!!! Bogdan Rusu deschide scorul la primul corner al partidei! E a treia reușită din acest sezon pentru fostul vârf al FCSB-ului.

Min. 1 – A început meciul de la Mediaș!

10-02-2023
14:22

Echipele de start din U Cluj - CS Mioveni

Au fost anunțate echipele de start din U Cluj – CS Mioveni, partidă care se joacă la Mediaș, și care va începe la ora 17:00:

  • U Cluj: Iliev – Oancea, Ilie, Miron, Ispas – Chipciu(c), Remacle, Bic – Thiam, Stoica, Gomes; Rezerve: Gorcea, Pițian, Trif, Simion, Pires, Filip, Haită, Fulop, Bălan; Antrenor: Ioan-Ovidiu Sabău
  • CS Mioveni: Greab – Sno, Scarlatache(c), Garutti, Marquinhos – Lixandru, Mboumbouni – Diallo, Benchaib, Carnat – Rusu; Rezerve: Croitoru, Antal, Burnea, Buziuc, Krasniqi, Lepistu, Pop, Rădescu, Toma; Antrenor: Nicolae Dică

Meciul U Cluj – CS Mioveni are loc vineri, 10 februarie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 25-a din SuperLiga, fiind partida inaugurală a acestei runde. Este realmente un meci de foc din zona retrogradării. U Cluj a făcut patru puncte acasă în ultimele două jocuri, dar vine după un șocant 0-5 la Craiova, cu FC U 1948, în condițiile în care partida a fost fără spectatori. CS Mioveni e revelația momentului sub conducerea lui Nicolae Dică, șapte puncte în trei meciuri și speranțele de evitare a retrogradării au crescut, deși drumul până acolo e încă foarte lung.

Unde se joacă meciul U Cluj – CS Mioveni

Întâlnirea U Cluj – CS Mioveni se dispută vineri, 10 februarie, de la ora 17:00, la Mediaș, din cauza gazonului execrabil de pe Cluj Arena. dar care un gazon foarte prost în total contrast cu imaginea stadionului.

ADVERTISEMENT

Conducerea Universității a făcut apel la suporteri să vină la acest meci în număr cât mai mare deși nu este vorba de un adversar cu CV important, tocmai pentru că se joacă o partidă directă între două echipe implicate în lupta pentru supraviețuire și pentru că echipa argeșeană a înviat pur și simplu odată cu reluarea campionatului după turneul final al CM, un mare merit avându-l noul antrenor, Nicolae Dică dar și oamenii din conducere care au reușit câteva achiziții foarte bune.

Cine transmite la TV partida U Cluj – CS Mioveni

Partida U Cluj – CS Mioveni se joacă vineri, 10 februarie, de la ora 17:00, la Mediaș, în etapa 25 din SuperLiga și va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Mediaș, vineri, 10 februarie, cerul va fi senin aproape pe tot parcursul zilei, neexistând nici o amenințare de precipitații. Însă va fi o vreme friguroasă, maxima zilei la ora amiezii abia ajungând la -2 grade Celsius, ceea ce înseamnă că deja la ora 17:00 am putea avea condiții pentru un teren ușor înghețat. Arbitrul partidei va fi Szabolcs Kovacs din Carei, fratele centralului nr.1 al României la ora actuală.

Ce jucători lipsesc din confruntarea U Cluj – CS Mioveni

Ioan Ovidiu Sabău s-a declarat șocat de evoluția catastrofală a echipei sale la Craiova, mai ales că gazdele nu au avut nici sprijinul fanilor, jucându-se cu porțile închise la solicitarea conducerii clubului oltean. Acum Moțul așteaptă din partea jucătorilor o reacție de orgoliu, mai ales că poate alcătui lejer cel mai bun unsprezece, neavând probleme de lot.

ADVERTISEMENT

La fel de bine stă și Nicolae Dică la Mioveni, cu lotul complet, Burnea revine după suspendare iar ceea ce este important este moralul foarte bun al echipei după cele 7 puncte obținute în cele trei meciuri din 2023 dar și faptul că ușor-ușor antrenorul argeșenilor a început să implementeze cu succes tot mai mulți dintre noii veniți în această iarnă.

Cote la pariuri la jocul U Cluj – CS Mioveni

Pentru casele de pariuri cu tot startul senzațional al Miovenilor în 2023 echipa care pleacă favorită la victorie în acest meci este U Cluj, la cota de 2,10. Pentru oaspeți un al treilea succes în patru meciuri aduce o cotă de 3,70. Șansă dublă 1X are cotă 1,25 iar șansă dublă X2 cotă de 1,75. Gol marcat de clujeni cotă 1,25, gol Mioveni cotă 1,80.

ADVERTISEMENT

Oricât ar părea de ciudat dar clujenii pe teren propriu au învins o singură dată pe Mioveni, în Liga 2, în 2010! Oaspeții au reușit trei succese în deplasre, dar cele mai multe jocuri, opt, s-au încheiat cu un rezultat de egalitate. Însă în turul acestei ediții Ely Fernandes, care nu mai face parte din lotul lui U, a adus victoria cu 1-0 la Mioveni.

ADVERTISEMENT