Sport

U Cluj – Dinamo 2-0. Culisele unei nopți de coșmar pentru “câini”. Au plecat de la hotel la 3 noaptea pentru a scăpa de furia fanilor. Video exclusiv

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciul U Cluj - Dinamo, care s-a jucat sâmbătă, 21 mai, în prima manşă a barajului de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1.
22.05.2022 | 12:00
U Cluj  Dinamo 20 Culisele unei nopti de cosmar pentru caini Au plecat de la hotel la 3 noaptea pentru a scapa de furia fanilor Video exclusiv
Dusan Uhrin, alături de staff și Mihai Eșanu, urmăriți cu atenție de jandarmi. Foto Fanatik
ADVERTISEMENT
22-05-2022
09:00

Culisele unei nopți de coșmar pentru Dinamo. Au plecat de la hotel la 3 noaptea

A fost cea mai grea și mai lungă noapte pentru fanii dinamoviști după 0-2 la Cluj, în barajul pentru promovare / menținere în Liga 1. Iar pentru jucători și staff, totul a fost cu atât mai complicat. Au fost nevoiți să stea baricadați în vestiar, iar apoi să rămână la stadion până după miezul nopții. 

Când contestatarii s-au mai liniștit, Torje a fost singurul jucător care a avut curajul să poarte o discuție. Abia la 0:55 au plecat jucătorii spre hotelul Golden Tulip. Asta în ciuda faptului că programul inițial prevedea ca echipa să meargă direct spre Săftica imediat după meci.

Amenințările unora dintre fani, care au spus că vor bloca autocarul în drum spre București, au făcut ca programul să se schimbe. S-a mers spre hotel, unde s-a luat cina și a urmat o scurtă discuție între Uhrin și jucători. La 3 dimineața, Uhrin s-a consultat cu oficialii și s-a decis să plece spre București, că nu vor mai exista probleme pe drum. Și a fost, într-adevăr, un drum fără evenimente. S-a ajuns la Săftica în jurul orei 9:00 în această dimineață. 

21-05-2022
22:04

Decizie de ultimă oră: Dinamo rămâne la Cluj de frica "ultrașilor"

Amenințările “ultrașilor” dinamoviști, care au anunțat că vor opri autocarul în drum spre București, au dus la schimbarea programului echipei lui Dusan Uhrin. Astfel, după 0-2 cu “U”, “roș-albii ar fi trebuit să plece cu autocarul direct spre Săftica, după ora 23:00. 

Jucătorii s-au baricadat mai bine de două ore în vestiare, iar apoi s-au întors la hotelul Golden Tulip, unde s-a decis să mai rămână o noapte. Totul pentru ca nu cumva să aibă o întâlnire cu fanii furioși în drumul spre București.

Gabi Torje a fost cel mai curajos dintre jucători și chiar a ieșit să aibă o discuție cu unii dintre fanii furioși, dar asta după miezul nopții când mulți plecaseră. Echipa lui Dinamo a pornit la 00:55 spre hotelul Golden Tulip.

21-05-2022
20:38

Jucătorii s-au baricadat în vestiar, amenințări din partea fanilor

Jucătorii dinamoviști s-au baricadat în vestiar și refuză să iasă din cauza amenințărilor primite de la fani. “Jucători de Serie B, vă rupem picioarele”, a fost scandarea favorită a “ultrașilor”.

În plus, facțiunile dure ale galeriei dinamoviste îi asigură pe jucători că nu vor scăpa după rușinea de la Cluj. Jandarmeria este în alertă după ce fanii au amenințat că vor opri autocarul în drumul spre București.

 

21-05-2022
17:29

U Cluj - Dinamo 2-0 (Remacle 14, Boiciuc 83)

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FINAL: U Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 2-0, după golurile lui Remacle (14) şi Boiciuc (83). Manşa retur a barajului pentru rămânerea/promovarea în Liga 1 se va juca pe 29 mai, în “Groapă”.

Min. 83: GOOOL U Cluj! Filip îi oferă o pasă genială lui Boiciuc, care îl învinge pe Eşanu.

Min. 80: A doua transversală a lui Dinamo! Mingea şutată de Irobiso a lovit bara.

Min. 76: Morar şutează pe mijlocul porţii, dar Gorcea respinge mingea.

Min. 72: Ely Fernandes vede al doilea cartonaş galben şi este eliminat.

Min. 66: Ispas a respins în extremis mingea care putea ajunge la Irobiso, aflat în poziţie ideală.

Min. 57: Boiciuc a scăpat singur spre poarta lui Dinamo. Ajuns în poziţie 1 la 1 cu Eşanu, atacantul lui U Cluj nu a putut să-l depăşească şi portarul lui Dinamo l-a blocat.

Min. 46: Mingea şutată de Cosmin Matei a lovit transversala, la prima fază din repriza a doua.

Min. 45+3: Gabi Torje a şutat puţin pe lângă din marginea careului.

Min. 39: Ely Fernandes s-a ciocnit violent cu Baptiste Aloe. Jucătorul lui U Cluj a luat galben, în timp ce fundaşul lui Dinamo a ieşit de pe teren şi a fost înlocuit cu Patriche.

Min. 33: Tescan ratează o nouă ocazie mare, după ce şutul mijlocaşului a fost respins cu greutate de Eşanu.

Min. 24: Ely Fernandes putea să facă 2-0, dar a avut un şut ratat din poziţie 1 la 1 cu Eşanu. 

Min. 23: Şutul lui Tescan, din afara careului, a fost prins de Mihai Eşanu.

Min. 14: GOOOL U Cluj! Eşanu a ieşit mult din poartă şi l-a ciocnit pe Tescan. Mingea a ajuns la Remacle, care deschide scorul.

Min. 10: Şutul lui Ioan Filip trece pe lângă poarta lui Eşanu.

Min. 1: A început manşa tur a barajului U Cluj – Dinamo.

 

21-05-2022
16:53

Formaţiile de start pentru U Cluj - Dinami

U Cluj: Gorcea – R. Romeo, Fl. Ilie, Ispas, Pîrvulescu – I. Filip, R. Pires – Tescan, Remacle, E. Lopez – Boiciuc. Rezerve: Păun – Vomir, Dobrescu, Hora, Hofman, Haită, Gugu, V. Alexandru, Balgiu. Antrenor: Erik Lincar.

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Dinamo va evolua cu următorul prim “11”:

Dinamo: Eșanu – Moura, Carp, Aloe, Filip (căpitan) – Pierret, Răuță – Borduşanu, Matei, Torje – Irobiso. Rezerve: Fara – A. Radu, Patriche, Jovanovic, Ivanov, A. Bani, Mihaiu, V. Morar. Antrenor: Dusan Uhrin.

Fanii lui Dinamo, show pe “Cluj Arena”

Fanii lui Dinamo au intrat pe stadion şi au început să-şi facă încălzirea. Ultraşii au început să cânte, astfel că atmosfera din turul barajului va fi un incendiară.

21-05-2022
16:36

Fanii lui Dinamo şi ai lui U Cluj merg împreună la stadion!

Galeriile lui Dinamo şi U Cluj au mers împreună spre stadion. Cele două facţiuni au scandat împreună împotriva celor de la CFR Cluj, dar au fost şi scandări xenofobe la adresa maghiarilor. Sunt aşteptaţi peste 5000 de dinamovişti în peluză. 

VEZI VIDEO: 

21-05-2022
15:28

Câte bilete s-au vândut la U Cluj - Dinamo

Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, pentru meciul meciul U Cluj – Dinamo s-au vândut 20.000 de bilete. Cu două ore înainte de startul partidei, la Tribuna 2 de pe “Cluj Arena” e sold-out, însă se mai găsesc tichete în alte zone ale stadionului.

Câţiva fani au venit la casele de bilete pentru a cumpăra tichete, iar organizatorii se aşteaptă ca înaintea meciului să mai apară suporteri care vor dori să-şi achiziţioneze bilete.

“Toți ‘câinii’ stăm la peluză în inelul 2, indiferent unde avem biletul”, a fost anunţul ultraşilor din Peluza “Cătălin Hîldan”, înainte de meciul U Cluj – Dinamo.

21-05-2022
11:07

Suporterii echipei ”U” Cluj îndeamnă la echilibru și rațiune înaintea duelului cu frații din Ștefan cel Mare

În ziua marelui meci care le va opune pe Universitatea Cluj și Dinamo, în prima manșă a barajului de promovare/menținere în Casa Pariurilor Liga 1, liderii Peluzei ”Șepcile roșii”, marea galerie a ardelenilor, a transmis un mesaj prin care reiterează frăția cu ultrașii echipei Dinamo și îndeamnă la rațiune și echilibru, după toate zvonurile apărute în ultima vreme vis-a-vis de duelul de la baraj.

”Peluza Șepcile Roșii pretinde respect pentru ceea ce este și ce o definește! Facem aici referire la iubirea necondiționată pentru “U”, principiile urmate și acțiunile asumate în numele Universității Cluj, precum și la frăția pe care o avem și cu care ne mândrim cu Câinii Roșii.

Peluza Șepcile Roșii îndeamnă la echilibru și rațiune!

Fără a ne justifica, enunțăm valori, principii și motive întemeiate care au construit cea mai trainică relație dintre suporteri din România, frăția dintre Șepcile Roșii și Câinii Roșii.

O facem din iubire pentru Universitatea Cluj, de dragul clujenilor care merită respectul nostru, de dragul frațior dinamoviști, din respect pentru Dinamo, de dragul oricui are o fărâmă de iubire pentru cele două echipe care se întâlnesc pe teren într-o întrecere sportivă. În teren și doar acolo se va da ”lupta”!

Cel mai bun să fie sărbătorit, aplaudat și respectat de către toți!

Alături de fidelitate, onoare, loialitate și unitate, definiția Ultras se bazează pe dreptul la exprimare, cu condiția ca opinia exprimată să fie caracterizată de maturitate.

Nu cerem nimănui să își asume frăția noastră, este greu să o faci la un îndemn, tocmai pentru că relația noastră nu-i una de conjunctură, complexitatea ei trebuie înțeleasă, valorile ei descoperite și învățate iar importanța ei trebuie simțită cu sufletul, mai presus de judecata minții.

Fiecare individ are aproape pe cineva care își investește pasiunea în altceva, în ceva diferit, mai ușor sau mai dificil de înțeles, dar în virtutea relației umane, a respectului și principiilor comune avute, cei doi își respectă alegerile și stau umăr lângă umăr pentru binele comun.

În cazul nostru binele comun este U Cluj, în cazul fraților binele lui Dinamo, în cazul frăției noastre valorile și principiile care ne leagă. Frăția Șepcilor Roșii cu Câinii Roșii este mai presus de vremuri, meciuri și rezultate, este despre oamenii care au stat aproape, unii lângă alții și lângă echipele iubite, frăția noastră este despre suporteri!

Respectul se dovedește când prețuiești moștenirea primită. Asta se face simplu și omenește, atunci când cu bucurie vrem să stăm împreună la beri, să ascultăm o poveste și fapte de arme.

Să învățăm din greșeli și să ne amintim cu mândrie realizările. Să respectăm frăția! Să respectăm loialitatea dovedită, să respectăm suferințele care ne-au unit, să întreținem idealurile comune care ne-au ținut și ne țin aproape, să visăm la viitor și să punem umăr lângă umăr în fața încercărilor de orice fel.

Cei care ne cântă prohodul sau prevăd partajul, urmează în viață valori atât de precare, încât mintea lor nu poate să perceapă și să proceseze legăturile noastre sudate în mulți ani, om cu om, brigadă cu brigadă, Peluză cu Peluză.

Ei nu înțeleg cum o astfel de legătură frățească poate să treacă peste sport, peste fotbal, peste rezultate. Ei nu au cum să înțeleagă pentru că nu au mentalitatea necesară, poate nu știu ce e prietenia, loialitatea, onoarea, ajutorul reciproc și alte valori care ne-au unit. Dacă o fac din răutate să fie ignorați, dacă o fac din neștiință să fie tolerați!

U Cluj și Dinamo joacă în teren, dar Șepcile Roșii și Câinii Roșii se bucură la fiecare revedere, se susțin și se încurajează reciproc, comunică, beau bere pe terase, cântă și-și împărtășesc bucuriile și supărările.

Cine înțelege aceste diferențe între ce semnifică întrecerea sportivă a echipelor și relația dintre suporteri, să respecte, cine încă nu o face, să se străduiască mai mult să înțeleagă, informația este accesibilă! Cine nu vrea să înțeleagă îl îndemnăm să stea deoparte.

Timp de o săptămână, în jurul unei întreceri sportive, frații își vor susține fiecare simbolul iubit, noi vom cânta Haide U!. La sfârșit vom respecta învingătorii și învinșii deopotrivă și vom merge mai departe împreună!

Adevăratele lupte și războaie sunt în altă parte și trebuie purtate de noi uniți, umăr lângă umăr și spate în spate. Frați până la moarte și dincolo de ea!

Numa’ gânduri sănătoase! Haide U!”, au transmis reprezentanții Peluzei ”Șepcile Roșii”, pe pagina oficială de Facebook.

Meciul U Cluj – Dinamo are loc sâmbătă, 21 mai, cu începere de la ora 20:30, în cadrul primei manşe a barajului de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1. Returul va avea loc pe 29 mai, la Bucureşti, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Învingătoarea va juca sezonul viitor în prima divizie, învinsa va evolua în Liga 2.

Unde se joacă meciul U Cluj – Dinamo, barajul de menținere / promovare în Casa Pariurilor Liga 1

Întâlnirea U Cluj – Dinamo se dispută sâmbătă, 21 mai, de la ora 20:30, pe Cluj Arena, cel mai mare stadion din municipiul de pe Someş, în manşa întâi a barajului de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1. Este un interes enorm la Cluj în jurul acestei partide.

ADVERTISEMENT

Suporterii „alb-negrilor” au decis să uite de amărăciunea produsă de favoriţi prin ratarea promovării directe şi promit să vină în număr cât mai mare la stadion, pentru a fi alături de jucătorii lui Erik Lincar. De asemenea, este anunţată şi prezenţa a cel puţin 500 de suporteri ai „câinilor” pe marea arenă din Cluj-Napoca.

Cine transmite la TV partida U Cluj – Dinamo

Partida U Cluj – Dinamo se joacă sâmbătă, 21 mai, de la ora 20:30, pe Cluj Arena şi este primul meci din barajul de menținere/promovare în prima divizie. Va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1, dar o mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj, vremea ar putea fi un inamic neaşteptat pentru fotbal sâmbătă, 21 mai. Dacă în majoritatea ţării se anunţă vreme frumoasă şi temperaturi ridicate, în oraşul de pe Someş, deşi vor fi 26-27 grade, se anunţă reprize de precipitaţii şi chiar de descărcări electrice. Va căuta să împartă dreptatea arbitrul piteştean Cătălin Popa.

Ce jucători vor lipsi în confruntarea U Cluj – Dinamo

Antrenorul Eric Lincar, care nu a mai crezut că echipa sa ar putea obţine totuşi promovarea directă în ultima etapă din play-off-ul Ligii 2, la Chiajna, pentru că depindea de o victorie a CSA Steaua la Sibiu, ceea ce nu s-a întâmplat, a decis să menajeze mai mulţi titulari pentru a evita accidentări şi cartonaşe galbene, astfel că acum se poate baza pe jucătorii care îi consideră importanţi.

ADVERTISEMENT

La Dinamo, după despărţirile de fundaşii Marco Ehmann şi Ricardo Grigore, Duşan Uhrin are mari probleme de lot. Pe lângă Grădinaru, care-și ispășește ultima etapă de suspendare, și Ivanovski, accidentat în meciul din play-out cu UTA, tehnicianul ceh i-a pierdut la ultimul antrnament dinaintea plecării spre Cluj și pe Figueiredo și Jonathan Rodriguez, informație oferită de FANATIK în exclusivitate. Aceștia nici măcar nu au mai făcut deplasarea la Cluj, dar se speră în recuperarea lor pentru partida retur.

Echipele probabile la U Cluj – Dinamo

  • U Cluj: Gorcea – R. Romeo, Fl. Ilie, Ispas, Pîrvulescu – R. Pires, Balgiu – Hofman, Ely Fernandes, Tescan – Boiciuc. Antrenor: Erik Lincar
  • Dinamo: Eșanu – Moura, Jovanovici, Carp, St. Filip – G. Crețu, Pierret, Răuță, Torje – C. Matei – Irobiso. Antrenor: Dusan Uhrin
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul U Cluj – Dinamo

Dinamo este echipa favorită a caselor de pariuri la acest meci, dar la cotă foarte mare, 2,35, semn că nu are deloc un meci uşor la Cluj. Pentru studenţii de pe Someş cota pentru a câştiga ei prima manşă ajunge la 3,50, iar un gol marcat de ei are valoarea 1,55.

Deşi se tot vorbeşte despre faptul că între cele două cluburi sunt relaţii foarte bune şi Dinamo ar urma să fie ajutată, Eric Lincar dezminte şi spune că e gata să meargă şi la testul poligraf pentru a demonstra că se va juca pe bune în ambele manşe. U Cluj a învins ultima dată acasă pe Dinamo, cu 2-1, tocmai în 2011, de atunci mai reuşind până în 2015 un singur egal, după care a dispărut din peisajul primei divizii.

ADVERTISEMENT