Sport

U Cluj – Farul Constanța 2-0, în etapa 29 din SuperLiga. „Marinarii” lui Hagi naufragiază în Ardeal. Cum arată clasamentul

U Cluj a câștigat de o manieră categorică, scor 2-0, meciul de pe teren propriu cu liderul Farul Constanța, contând pentru etapa 28 din SuperLiga.
03.03.2023 | 22:00
U Cluj  Farul Constanta 20 in etapa 29 din SuperLiga Marinarii lui Hagi naufragiaza in Ardeal Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre FC Universitatea Cluj si Farul Constanta, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, vineri 03 martie 2023. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
03-03-2023
20:06

Cum arată clasamentul din SuperLiga după U Cluj - Farul 2-0

Farul Constanța, liderul SuperLigii, a fost de nerecunoscut în meciul din deplasare cu U Cluj, contând pentru etapa 28. Incomodată și de terenul foarte prost, echipa lui Gică Hagi a evoluat modest, a fost dominată în totalitate și doar intervențiile excepționale ale portarului Aioani au făcut ca scorul să nu capete proporții.

Constănțenii rămân pe primul loc al clasamentului, dar au nevoie ca CFR Cluj să se încurce luni pe terenul lui Sepsi pentru a-și păstra poziția și înaintea ultimei etape din sezonul regular.

De partea cealaltă, U Cluj are o altă față sub „bagheta” lui Neluțu Sabău. „Șepcile roșii” au evoluat din nou dezinvolt, char dacă au păcătuit mult la finalizare, dar au demonstrat încă o dată că sunt una dintre cele mai în formă echipe din SuperLiga în 2023.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
03-03-2023
18:00

U Cluj - Farul Constanța 2-0 (Bic 39, Remacle 58)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+3: Fluier final.

Min. 58: GOOOL U Cluj! Mihai Popescu pasează greșit la Remacle, acesta pătrunde în careu și înscrie cu un șut pe jos.

Min. 56: Louis Munteanu șutează de la marginea careului, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min. 45+1: Remacle șutează violent de la 18 metri, puțin pe lângă bară.

Min. 45: Aioani are din nou o intervenție providențială și scoate de lângă bară șutul lui Thiam, pe jos, din marginea careului.

Min. 39: GOOOL U Cluj! Gomes pătrunde în careu pe dreapta, șutează din 6 metri la colțul scurt, Aioani respinge din nou, mingea îl lovește însă pe Larie, sare la Bic, iar acesta o împinge în poarta goală.

Min. 25: Thiam execută plasat, Aioani respinge, mingea îi revine lui Thiam, care șutează din nou, însă Aioani are o nouă intervenție senzațională și evită golul.

Min. 23: Chipciu șutează din unghi, Borza deviază, mingea lovește bara, apoi ajunge la Thiam. Clujeanul centrează în centrul careului, Artean lovește balonul cu mâna, arbitrul Cătălin Popa lasă jocul să continue, însă e atenționat din camera VAR, revede faza pe monitor și acordă penalty.

Min. 14: Thiam șutează puternic de la marginea careului, Aioani scoate miraculos de sub bară.

Min. 9: Thiam încearcă un lob peste Aoni, dar mingea se duce peste bară.

Min. 7: Oancea centrează perfect în fața porții, Thiam lovește prost mingea, aceasta ajunge la Gomes, care nu reușește să o trimită din 2 metri în plasă.

Min. 1: A început partida.

03-03-2023
16:46

Echipele de start la U Cluj - Farul

Au apărut echipele de start la U Cluj – Farul.

U Cluj: Gorcea – Oancea, Pițian, Miron, G. Simion, Chipciu – Bic, Remacle, Nistor – J. Gomes, Thiam. Rezerve: Iliev – Goranov, Ispas, Pires, I. Filip, Fl. Ilie, Ad. Bălan, I. Stoica, Haită. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Farul: Aioani – M. Popescu, Larie, Artean, Borza – Băluță, Nedelcu, Grameni – Alibec, L. Munteanu, Sali. Rezerve: Buzbuchi – Sîrbu, G. Henrique, Kiki, Grobry, Morar, Casap, Mazilu, I. Cojocaru. Antrenor: Gheorghe Hagi

 

Meciul U Cluj – Farul Constanța are loc vineri, 3 martie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 29-a, penultima din sezonul regulat, partida deschizând această rundă. Se vor afla față în față două echipe în formă, gazdele cu patru rezultate utile au sărit mult din zona retrogradării, dobrogenii sunt liderul SuperLigii.

Unde se joacă meciul U Cluj – Farul Constanța

Întâlnirea U Cluj – Farul Constanța se dispută vineri, 3 martie, de la ora 20:00, pe Cluj Arena, unul dintre cele mai moderne stadioane din țară, dar cu unul dintre cele mai proaste gazoane, pe care riscul de accidentare este destul de serios. Este o partidă care în mod cert va sucita un mare interes în orașul de pe Someș, mai ales că este și reprezentația finală a Șepcilor roșii în fața propiului public din sezonul regulat.

ADVERTISEMENT

Se așteaptă ca tribunele stadionului să fie populate în cel mai rău caz în capaccitate de 50 la sută, dar rezultatele excelente din ultimele patru meciuri ale alb-negrilor precum și faptul că adversar este echipa de pe primul loc oferă toate premisele să avem o adevărată afluență de public la acest joc.

Cine transmite la TV partida U Cluj – Farul Constanța

Partida U Cluj – Farul Constanța se joacă vineri, 3 martie, de la ora 20:00, pe stadionul Cluj Arena, în etapa 29 din SuperLiga și va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe posturile de televiziune Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj vineri, 3 martie, avem parte de o vreme deloc favorabilă fotbalului. Este o zi cu cer acoperit pe tot parcursul și cu perspectiva unui procent de peste 90 la sută de precipitații inclusiv la ora meciului, ceea ce ar fi rău ținând cont de starea gazonului. Maxima zilei la ora 15 va fi de 9 grade, la ora 20:00 sunt estimate în jur de 3 grade. Cătălin Popa din Pitești este arbitrul partidei.

Ce jucători lipsesc din confruntarea U Cluj – Farul Constanța

Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău este mult mai liniștit după ce echipa sa a reușit să facă 8 puncte în ultimele patru meciuri. Pentru partida cu Farul el are posibilitatea de a decide asupra primului unsprezece fără a avea probleme importante de lot. Este posibilă în atac apariția lui Ianis Stoica lângă Thiam, în locul lui Ze Gomes.

ADVERTISEMENT

Farul vine la Cluj decisă să își păstreze fotoliul de lider. Gică Hagi a lăudat echipa lui Sabău, spunând câ se vede evident o creștere în joc de la venirea Moțului. Singurul absent pe care îl are Farul nu este important, pentru că reprezintă o soluție de rezervă în atac, brazilianul Mateus Santos.

Cote la pariuri la jocul U Cluj – Farul Constanța

Este un meci foarte echilibrat și acest lucru se regăsește inclusiv în cotele acordate de casele de pariuri. Victoria Farului, considerată ușor favorită, este la 2,50 iar cea a studenților de pe Someș la 3,15. Șansă dublă X2 are cotă 1,40 iar șansă dublă 1X cotă 1,60. Un gol înscris de dobrogeni ajunge la cota de 1,35 iar o reușită a gazdelor la 1,50.

ADVERTISEMENT

Sub actuala denumire de Farul care reprezintă echipa fanion a Constanței în fuziune cu fosta echipă a lui Gică Hagi, Viitorul, nu avem decât un singur meci, cel jucat în turul acestui sezon la Ovidiu, pe care marinarii l-au câștigat fără probleme, cu 2-0, prin golurile lui Pitu și Artean.

ADVERTISEMENT