Sport

U Cluj – FC Voluntari 2-1, în etapa 22 din SuperLiga. Ioan Ovidiu Sabău scoate „șepcile roșii” din zona retrogradării. Video

Ioan Ovidiu Sabău a revenit cu succes ca antrenor! U Cluj a învins-o cu 2-1 pe FC Voluntari și a ieșit provizoriu din zona retrogradării.
20.01.2023 | 18:31
U Cluj  FC Voluntari 21 in etapa 22 din SuperLiga Ioan Ovidiu Sabau scoate sepcile rosii din zona retrogradarii Video
Meciul de fotbal dintre FC Universitatea Cluj si FC Voluntari, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca, vineri 20 ianuarie 2023. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
20-01-2023
14:30

U Cluj - FC Voluntari 2-1 (Thiam 38,L. Fulop 89 / Damașcan 62)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL: Ioan Ovidiu Sabău a revenit cu succes în antrenorat după o pauză de opt ani! Cu el pe bancă, U Cluj a câștigat la limită meciul cu FC Voluntari, scor 2-1. Ca urmare a acestui rezultat, „șepcile roșii” au 22 de puncte, cu unul mai mult decât Chindia Târgoviște, echipă aflată pe primul loc de baraj.

Min. 89 – GOOOL U Cluj!!! Mihai Popa este de această dată neputincios la șutul năprasnic al lui Lorand Fulop!

Min. 84 – Nimeni nu îl poate învinge pe Mihai Popa! Filip dă bine cu capul, dar Popa scoate de sub transversală.

Min. 75 – Ianis Stoica rămâne singur cu Popa, dar portarul lui FC Voluntari are o nouă intervenție salvatoare.

Min. 74 – Mihai Popa face minuni în poarta lui FC Voluntari! Goalkeeperul scoate și „bomba” lui Bic!

Min. 64 – Clujenii, aproape de 2-1! Popa respinge însă in extremis foarfeca lui Miron!

Min. 62 – GOOOL FC Voluntari!!! Damașcan egalează după o respingere greșită a lui Iliev!

Min. 48 – Meleke este eliminat petru cumul de cartonașe galbene.

Min. 38 – GOOOL U Cluj!!! „Șepcile roșii” deschid scorul dintr-o lovitură liberă executată excelent de Thiam!

Min. 30 – Ianis Stoica trece din nou pe lângă gol! Jucătorul împrumutat de la FCSB trage din afara careului, dar mingea ocolește poarta lui Popa.

Min. 18 – O nouă ocazie la poarta oaspeților! Thiam trage bine din afara careului, iar Mihai Popa respinge cu dificultate în corner.

Min. 4 – Gazdele ratează prima ocazie importantă! Ianis Stoica intră în careu din flancul drept, trage cu piciorul stâng, dar mingea este deviată în corner.

Min. 1 – A început meciul!

20-01-2023
13:52

Echipele de start la ”U” Cluj - FC Voluntari

U Cluj: Iliev – Fl. Ilie, A. Miron, D. Ispas – Vlădoiu, Bic, Remacle, G. Oancea – Chipciu, Thiam, I. Stoica
Rezerve: Gorcea, I. Filip, Ad. Bălan, Pițian, R. Pires, G. Simion, Haită, L. Fulop, Jose Gomes. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău. 

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș – Cr. Costin, Meleke, Sigurjónsson, Aliji – Rață, Nemec, Damașcan
Rezerve: J. Fernandez, Răduț, Merloi, M. Lopes, D. Andrei, Al. Vlad, I. Andreș, Dumiter. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Meciul U Cluj – FC Voluntari are loc vineri, 20 ianuarie, cu începere de la ora 16.30, în cadrul etapei a 22-a din sezonul regulat al SuperLigii. Clujenii sunt în situație dificilă, fiind una dintre formațiile care vor lupta din greu pentru evitarea retrogradării, având 19 puncte și ocupând locul 14, de baraj, la egalitate de puncte cu UTA, prima ocupantă a unei poziții retrogradabile. Ilfovenii sunt liniștiți, locul 8, 26 de puncte, neînvinși  de cinci partide.

Unde se joacă meciul U Cluj – FC Voluntari

Întâlnirea U Cluj – FC Voluntari se dispută vineri, 20 ianuarie, de la ora 16:30, pe Cluj Arena, cel mai frumos stadion din cele existente în SuperLiga, în etapa 22 din SuperLiga. Situația din clasament îi obligă pe studenți să joace totul pe cartea victoriei, pentru că mai sunt doar opt etape până la încheierea sezonului regulat, după care punctele se vor înjumătăți în play-out.

ADVERTISEMENT

Suporterii alb-negrilor așteaptă cu nerăbdare să vadă ce poate face Ioan Ovidiu Sabău, revenit în antrenorat după o pauză de opt ani, după ce Eugen Neagoe a ales să accepe oferta Universității Craiova de a pregăti echipa din orașul său. Sabău și-a asumat o misiune foarte dificilă, primul obiectiv fiind ca echipa să nu cadă sub nici un chip pe unul dintre ultimele două locuri, de fapt pe penultimul, pentru că lanternă roșie la mare distanță este CS Mioveni.

Cine transmite la TV partida U Cluj – FC Voluntari

Partida U Cluj – FC Voluntari se joacă vineri, 20 ianuarie, de la ora 16:30, pe Cluj Arena, în etapa 22 din SuperLiga și va putea fui urmărită în direct pe micile ecrane, fiind primul meci transmis din SuperLiga în 2023, pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Dacă în majoritatea țării, în special în regiunile din sud, este o vreme ca de primăvară, cu maxime care trec lejer de 10 grade la jumătate de gerar, la Cluj lucrurile stau altfel. Maxima zilei va ajunge la numai 4 grade și sunt anunțate precipitații, care pot fi fie sub formă de ploaie fie de lapoviță. Bucureșteanul Marcel Bîrsan a fost desemnat să arbitreze acest meci.

Ce jucători lipsesc din confruntarea U Cluj – FC Voluntari

La așa o situație precum cea a Universității Cluj se impuneau schimbări importante și ele au avut loc. Ioan Ovidiu Sabău a preluat echipa de la Eugen Neagoe, care a plecat la Universitatea Craiova. Au plecat Ely Fernandes, Florin Purece și Roberto Romeo, transferat la Csikszereda dar a rămas fostul căpitan Roberto Pires, lângă care au apărut nume noi și importante, fundașul central Miron de la FCSB, atacantul Ianis Stoica de la FCSB si atacantul Ze Gomes de la vecina CFR.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari s-a despărțit după numai șase luni de excelentul mijlocaș ofensiv mexican Govea, adus gratis și repatriat de Monterrey pentru 850.000 de euro. Singurele noutăți, dar cu adevărat importante, sunt venirile atacantului Dumjiter de la FCSB dar mai ales a islandezului Sigurjonsson, fostul jucător al lui CFR Cluj.

Cote la pariuri la jocul U Cluj – FC Voluntari

Casele de pariuri țin cont de nevoia uriașă de puncte a studenților clujeni și acordă acestora cota de 2,30 pentru a obține cele trei puncte. Oaspeții din Ilfov au primit o cotă destul de generoasă pentru a fi ei cei învingători, 3,70. Șansă dublă 1X are cotă 1,40 iar șansă dublă X2 cotă 1,75. Un gol înscris de clujeni ajunge la 1,35 iar al oaspeților la cota de 1,70.

ADVERTISEMENT

Cum echipa de malurile Someșului a stat ani buni până acum în eșalonul secund până la actualul sezon nu a mai existat nici o altă întâlnire directă între cele două formații. Cea disputată la finalul lunii august 2022 pe stadionul Anghel Iordănescu, în Voluntari, nu a avut învingător și nu a avut nici goluri.

ADVERTISEMENT