Sport

U Cluj – FCSB 2-1, în etapa a 16-a din SuperLiga. „Roș-albaștrii” se fac de râs, Nicolae Dică începe să tremure. Cum arată clasamentul

FCSB s-a făcut de râs pe terenul lui U Cluj, de care a fost învinsă cu scorul de 2-1. „Roș-albaștrii” au evoluat modest, iar Nicolae Dică are toate motivele să se teamă.
31.10.2022 | 22:55
U Cluj  FCSB 21 in etapa a 16a din SuperLiga Rosalbastrii se fac de ras Nicolae Dica incepe sa tremure Cum arata clasamentul
Andrei Ioan Cordea si Denis Florentin Ispas in meciul de fotbal dintre Universitatea Cluj si FCSB, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Cluj Arena din Cluj Napoca, duminica 31 octombrie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
31-10-2022
21:02

Cum arată clasamentul dn SuperLiga după U Cluj -FCSB 2-1

FCSB a suferit o înfrângere rușinoasă în etapa 16 din SuperLiga, 1-2 pe terenul lui U Cluj, nu atât prin prisma scorului, cât prin cea a evoluției. Formația antrenată de Nicolae Dică a fost dominată aproape total, nu a existat pe teren decât în ultim ajumătate de oră, când a avut un om în plus, iar dacă gazdele nu ratau cu seninătate o sumedenie de ocazii diferența pe tabela de marcaj putea fi mult mai mare.

Situația e îngrijorătoare în perspectiva derby-ului de duminică împotriva Rapidului, iar motivele de teamă sunt destule. Mai ales că și la Cluj fundașii „roș-albaștri” s-au întrecut în gafe colosale. În urma înfrângerii, FCSB rămâne în afara locurilor de play-off, cu 2o de puncte, 3 mai puține decât Petrolul.

Pentru U Cluj, victoria împotriva vicecampioanei a fost o adevărată gură de oxigen, cele trei puncte adăugate la zestrea de până acum urcând „șepcile roșii” până pe locul 11 în clasament.

superliga
Clasament SuperLiga
31-10-2022
19:01

U Cluj - FCSB 2-1 (Thiam 32, Filip 40 / Cordea 86)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fulop ratează incredibil de doua ori in situatie de singur cu Târnovanu.

Min. 86: GOOOL FCSB! Cordea prinde un șut senzațional de la 20 de metri, fără speranțe pentru Gorcea.

Min. 71: Gorcea se remarcă din nou la reluarea cu capul a lui Miculescu, după o centrare a lui Tavi Popescu.

Min. 62: Gorcea intervine excelent la șutul lui Compagno din careu.

Min. 58: Romario Pires are o intrare „criminală” la mijlocul terenului, cu talpa în gât, asupra lui Compagno și vede direct cartonașul roșu.

Min. 57: O nouă combinație Thiam – Chipciu, ultimul șutează puternic peste poartă.

Min. 47: După o pasă cu călcâiul a lui Thiam printre picioarele lui Tamm, Chipciu șutează pe jos din 14 metri, Târnovanu intervine salvator și respinge în corner.

Min. 46: Nicolae Dică a făcut trei schimbări la pauză. Haruț, Octavian Popescu și Miculescu i-au înlocuit pe Dawa, pe Florinel Coman și pe Șut.

Min. 45+2: Thiam prinde un șut fabulos de la margnea careului mare, Târnovanu era bătut, dar mingea a lovit transversala și a ieșit în aut de poartă.

Min. 40: GOOOL U CLUJ! Minge aruncată în careul oaspeților, Edjouma respinge greșit până la Filip, care înscrie cu un șut din 7-8 metri.

Min. 32: GOOOL U CLUJ! Gafă imensă a lui Șut, care pierde copilărește o minge în preajma propriului careu, recuperează Thiam, care înscrie cu un șut senzațional, la colțul lung.

Min. 25: Compagno reia cu capul pe lângă poartă după o centrare a lui Edjouma.

Min. 16: Șutul lui Thiam la colțul lung trece pe lângă poarta lui Târnovanu.

Min. 11: Romario Pires respinge greșit o centratre a lui Crețu, mingea ajunge la Cordea, care șutează pe lângă poartă din poziție foarte bună.

Min. 1: A început partida.

31-10-2022
17:33

Echipele de start la U Cluj - FCSB

Au apărut echipele de start la U Cluj – FCSB, meci care va începe la ora 21:00.

U Cluj: Gorcea – Șt. Vlădoiu, Pițian, D. Ispas, Briceag – Ov. Bic, R. Pires, I. Filip – Chipciu, Thiam, L. Fulop. Rezerve: P. Iliev – Fl. Ilie, Nowak, G. Simion, Purece, Remacle, Haită, Hofman, Bălan. Antrenor: Eugen Neagoe 

FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Dawa, Tamm, Pantea – Edjouma, Ad. Șut, Olaru – Cordea, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad – Haruț, I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, M. Dulca, Nikolov, Radunovic, Radaslavescu. Antrenor: Nicolae Dică

Meciul U Cluj – FCSB are loc luni, 31 octombrie, cu începere de  la ora 21:00, în cadrul etapei a 16-a din SuperLiga. Clujenii ocupă locul 15, penultimul, cu 14 puncte, bucureștenii sunt pe poziția a 7-a, cu 20 de puncte, la trei lungimi de ultimul loc de play-off, pe care se află Petrolul, la egalitate cu locul 5, Hermannstadt.

Unde se joacă meciul U Cluj – FCSB, în etapa a 16-a din SuperLiga

Confruntarea U Cluj – FCSB se desfășoară luni, 31 octombrie, de la ora 21:00, în etapa a 16-a din SuperLiga, prima din returul sezonului regulat, pe stadionul „Cluj Arena”, al doilea stadion ca mărime și ca arhitectură modernă după Arena Națională din Capitală. Este stadionul pe care media de spectatori din acest sezon a ajuns la aproape 7.000 de spectatori, una dintre cele mai bune din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Și la partida cu FCSB vor rămâne puține locuri goale în tribune, pentru că fanii studenților vor veni în număr mare, iar la Cluj vor ajunge și cel puțin două sute de susținători ai FCSB. Va fi, cu siguranță, o atmosferă superbă în tribunele de pe „Cluj Arena”, antrenorul Eugen Neagoe declarând că respectă FCSB, dar va căuta să obțină cel puțin un punct.

Cine transmite la TV partida U Cluj – FCSB

Partida U Cluj – FCSB se joacă luni, 31 octombrie, de la ora 21:00 pe „Cluj Arena” din orașul de pe Someș, în etapa a 16-a din SuperLiga, fiind meciul care închide prima rundă a returului sezonului regulat. Va fi televizată în direct pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Cluj, luni, 31 octombrie, ultima zi de brumărel, în tradiția populară, este o zi cu cer variabil, mai mult senin, dar fără a exista pericolul de precipitații. Vor fi mai puține grade în termometre la ora amiezii decât în zilele precedente, doar 17, ceea ce înseamnă că la ora meciului nu vor fi mai mult de 10-11 grade. Cel mai bun arbitru român, Istavan Kovacs, a fost desemnat să conducă acest meci.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea U Cluj – FCSB

Antrenorul Șepcilor roșii, Eugen Neagoe, nu se poate plânge de existența unor probleme de lot majore, care să îl impiedice să își alcătuiască echipa așa cum crede mai bine. Revine și Chipciu, cel care conform înțelegerii cu vecinii de la CFR, nu avea drept de joc în derby-ul Clujului, fiind împrumutat de la campioana României.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică are indisponibili absenții mai vechi, adică Panțîru, Iulian Cristea și Ovidiu Popescu. În campionat, după egalul din Conference League de la Bruxelles, 2-2 cu Anderlecht, la Cluj va fi prezentă pe teren cea mai bună formulă de echipă, din caren nu vor lipsi stoperii Dawa și Tamm, mijlocașii Edjouma și Olaru și atacanții Cordea și Compagno.

Cote la pariuri la jocul U Cluj – FCSB

FCSB este echipa acreditată de către casele de pariuri cu prima șansă, la o cotă de 2,00, în timp ce studenții clujeni au cotă de 3,90 pentru a produce o surpriză și a ieși astfel de pe penultimul loc. Șansă dublă „X2” are cotă 1,30, iar „1X” ajunge la cota de 1,80. Un gol marcat de bucureșteni are cotă 1,30, iar o reușită a gazdelor ajunge la cota de 1,60.

ADVERTISEMENT

Cota la victorie pentru FCSB este chiar foarte generoasă, dacă ne raportăm la istoricul meciurilor directe din 1998 până în prezent. Pentru că ardelenii au avut și perioade destul de lungi de absență din primul eșalon, dar în toate partidele jucate la nivel de primă divizie au pierdut pe linie disputele cu fosta Steaua și mai apoi FCSB!

ADVERTISEMENT