Sport

U Cluj – Rapid 0-0, în etapa 23 din SuperLiga. Au dat-o la pace în noroi. Cum arată clasamentul

Pe un teren execrabil, U Cluj și Rapid au terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat în deschiderea etapei a 23-a din SuperLiga.
27.01.2023 | 22:03
U Cluj  Rapid 00 in etapa 23 din SuperLiga Au dato la pace in noroi Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre FC Universitatea Cluj si FC Rapid, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Cluj Arena din Cluj-Napoca, vineri 27 ianuarie 2023. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
27-01-2023
20:05

Cum arată clasamentul din SuperLiga după U Cluj – Rapid 0-0

În ciuda terenului prost și plin de noroi, U Cluj și Rapid au oferit un fotbal frumos, de mare angajament și cu numeroase faze de poartă în deschiderea etapei a 23-a din SuperLiga.

S-a terminat 0-0, rezultat care nemulțumește ambele formații. „Șepcile roșii” rămân în continuare pe loc de baraj, în timp ce giuleștenii au urcat pe treapta a treia a podiumului, cu un punct în fața FCSB.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
27-01-2023
17:59

U Cluj - Rapid 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: S-a terminat partida.

Min. 80: Lovitură liberă pentru clujeni de la 25 de metri, mingea este deviată de zid până la Vlădoiu, care din 3-4 metri șutează puternic, dar Horațiu Moldovan reușește să respingă senzațional.

Min. 74: Costache șutează superb la colțul lung din 10 metri, Iliev are un reflex miraculos și respinge în corner.

Min. 69: Remacle a șutat puternic de la marginea careului, puțin pe lângă poartă.

Min. 51: Săpunaru reia cu capul pe lângă poartă.

Min. 29: Ianis Stoica pătrunde pe centru, șutează din marginea careului, mingea se oprește în fața porții, Fulop e gata să o introducă în plasă, însă apare Săpunare și respinge în ultimul moment.

Min. 28: Remacle îi „fură” o minge lui Chipciu și șutează violent din careu, mingea trece puțin peste poartă.

Min. 8: Dugandzic nu profită de o eroare a apărării clujene, șutul său din careu fiind respins de Iliev.

Min. 1: A început partida.

Din cauza precipitațiilor căzute în zonă în ultima perioadă, gazonul de pe „Cluj Arena” se prezintă în condiții foarte proaste. Iarba lipsește aproape în totalitate, predominant fiind noroiul. La startul partidei ninge, iar temperatura este de zero grade.

gazon cluj
Așa se prezenta terenul de joc cu o jumătate de oră înaintea începerii meciului U Cluj – Rapid

 

27-01-2023
16:48

Echipele de start la U Cluj - Rapid

Echipele de start la meciul U Cluj – Rapid.

  • U Cluj: Iliev – Fl. Ilie, Miron, Simion – Vlădoiu, Bic, Remacle, Oancea – Chipciu, I. Stoica, Fulop. Rezerve: Gorcea – Ispas, Pițian, Trif, Pires, Filip, Haită, Gomes, Bălan. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
  • Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, Iacob, Junior Morais – Pănoiu, Kait, A. Albu – Emmers, Dugandzic, Al. Ioniță. Rezerve: Drăghia – Crepulja, Ignat, Fl. Ștefan, Ciobanu, Crivac, Sefer, Costache, Luckassen. Antrenor: Adrian Mutu.

Meciul U Cluj – Rapid are loc vineri, 27 ianuarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei 23 din SuperLiga. Este partida uvertură a acestei runde, dominată de confruntarea dintre FCSB și Farul, adică dintre finul Gigi Becali și nașul Gică Hagi. La Cluj, va fi un meci pe viață și pe moarte, ardelenii luptând pentru a ieși de pe locurile de baraj de supraviețuire, iar giuleștenii pentru a se menține ca niște posibili candidați în lupta la titlu.

Unde se joacă meciul U Cluj – Rapid, în etapa 23 din SuperLiga

Întâlnirea U Cluj – Rapid se dispută vineri, 27 ianuarie, de la ora 20:00, pe unul dintre cele mai moderne stadioane din fotbalul românesc, Cluj Arena. Fiind vorba de o partidâ de tradiție, cu mare vechime în istoricul confruntărilor directe, se speră ca impactul să fie destul de puternic la public și tribunele să se umple aproape de capacitatea maximă.

ADVERTISEMENT

Totuți, chiar dacă venirea Rapidului atrage ca nume, giuleștenii fiind la acest moment unii dintre protagoniștii acestui sezon în lupta la titlu, este greu de crezut că tribunele se vor umple, din două motive. Primul este faptul că la Cluj este al doilea stadion din țară după Arena Națională ca și capacitate, cu peste 30.000 de locuri, iar al doilea ține de evoluțiile studenților, departe de așteptări, aflați în lupta pentru menținerea în prima divizie.

Cine transmite la TV partida U Cluj – Rapid

Partida U Cluj – Rapid se joacă vineri, 27 ianuarie, de la ora 20:00, pe modernul stadion Cluj Arena, în etapa 23 din SuperLiga și va putea fi urmărită pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona și dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Din păcate, prezența unui număr mare de spectatori la acest meci ar putea fi serios obtrucționată de condițiile meteo care se preconizează pentru ziua de vineri, 27 ianuarie, inclusiv la ora startului jocului. Vor fi maxim 3 grade la orele amiezii, deci clar posibilitateac unei temperaturi de 0 grade sau chiar puțin sub la ora 20:00, și mare probabilitate să ningă. Centralul partidei a fost desemnat Marian Barbu din Făgăraș.

Ce jucători lipsesc din confruntarea U Cluj – Rapid

Ioan Ovidiu Sabău e mulțumit de valoarea lotului aflat la dispoziție, dar extrem de îngrijorat de starea gazonului, care și fără precipitații se prezenta foarte prost. Acum, după ce vremea, s-a înrăutățit cel alintat „Moțul” e cu atât mai îngândurat. Nu are probleme importante de lot și cu noile achiziții făcute în iarnă e convins că echipa poate face saltul așteptat de toată lumea în afara zonei periculoase.

ADVERTISEMENT

Nici Adrian Mutu nu este bucuros pentru faptul că gazonul de pe Cluj Arena arată execrabil, subliniind că astfel pericolul unor accidentări grave este mult sporit. În privința lotului, Mutu a anunțat primul transfer și a precizat că golgeterul Dugandzic, deși a luat cartonaș galben cu Sepsi, nu este suspendat, pentru că este al cincilea în acest sezon și următoarea suspendare de o etapă s-ar produce la șapte avertismente.

În continuare, francezul Papeau este în recuperare, dar va mai dura destul până va putea reveni la pregătiri, iar atacantul Vojtus a fost cedat la Politehnica Iași, în Liga 2.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul U Cluj – Rapid

Deși cele două echipe ocupă poziții total diferite în clasament, Rapid fiind pe locul 4, cu 41 de puncte, iar clujenii pe locul 14, cu 22 de puncte, în mod surprinzător nu există diferențele așteptate la stabilirea cotelor, echilibrul acestora fiind foarte pronunțat. Rapid are 2,70 la victorie, iar gazdele au 2,80. Șansă dublă „X2” are cotă 1,45, iar „1X” are cotă 1,47. La fel este la marcarea unui gol: 1,45 Rapid, 1,50 U Cluj.

În turul acestui sezon, la București, giuleștenii s-au impus cu 1-0, după care au mai jucat odată cu „alb-negrii” la Cluj, într-un meci decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. S-a terminat 0-0, care a eliminat echipa bucureșteană. Ultimul succes acasă pentru U în prima divizie a fost un 1-0 în 2015, iar ultimul al Rapidului la Cluj a fost un 2-1 în 2012.

ADVERTISEMENT