News

U Cluj sărbătoreşte 100 de ani de existență! Un tramvai a fost pictat în culorile “Şepcilor roşii”! Foto

11.10.2019 | 16:27
U Cluj sarbatoreste 100 de ani de existenta Un tramvai a fost pictat in culorile Sepcilor rosii Foto
ADVERTISEMENT

Fanii Univesității Cluj au un mijloc de transport care să le reamintească faptul că echipa fanion a Transilvaniei sărbătoreşte centenarul în 2019. Pe lângă stadion şi Sala Polivalentă, locul unde Clujul vibrează din punct de vedere sportiv, va trece şi un tramvai special pictat în culorile Universităţii.

U Cluj sărbătoreşte 100 de ani de existenţă într-un mod special

”În ultimii doi ani, călătoria cu tramvaiul a devenit pentru mulți o experiență inedită. Acest lucru se datorează unui grup de artiști, care au colorat trei tramvaie vechi și le-au dat un aer diferit. Kero și Ocu au acceptat provocarea noastră și au lucrat timp de câteva săptămâni la un design care să transmită elanul şepcilor roşii”, au anunțat oficialii clubului de baschet.

ADVERTISEMENT

”E o inițiativă lăudabilă, sper ca fanii să se simtă confortabil în tramvaiul alb-negru”, a spus vicepreședintele clubului de baschet, Mircea Cristescu, completat de jucătorul leton Artis Ate: ”E o idee grozavă, când eram mai tânăr călătoream des cu tramvaiul, pentru că era un mijloc de transport mai ieftin și mai rapid”. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO.

U Cluj sărbătoreşte 100 de ani de existență
U Cluj sărbătoreşte 100 de ani de existență

Cum a venit ideea tramvaiului pictat în culorile Universităţii Cluj

”Am ales ceva mai artistic, iar focusul este mingea. Conceptul se bazează pe o compoziție din mai multe sfere, interpretate în diferite feluri. Atât pentru mine, cât și pentru Ocu, a fost impresionant să lucrăm la acest proiect. Nu suntem sportivi, dar am abordat totul cu seriozitate față de oraș, club și toți fanii. Universitatea reprezintă un spirit viu al orașului și a fost onoare să transmitem toată energia aceasta în ceva palpabil”, a spus Kero, unul dintre cei doi artiști implicați.

ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv U Cluj a fost înfiinţat în septembrie 1919 de “Societatea Sportivă a Studenţilor Universitari”, iar primul preşedinte a fost profesorul Iuliu Haţieganu, cunoscut doctor şi politician.

Tags: