Sport

U Cluj – UTA Arad 1-0, în semifinalele Cupei României Betano. „Șepcile roșii” îi strică debutul lui Mircea Rednic

U Cluj s-a impus la limită în fața UTA-ei Arad în semifinalele Cupei României Betano și s-a calificat în ultimul act, unde va întâlni pe Sepsi.
27.04.2023 | 20:37
U Cluj  UTA Arad 10 in semifinalele Cupei Romaniei Betano Sepcile rosii ii strica debutul lui Mircea Rednic
U Cluj este cea de-a doua finalistă a Cupei României Betano după victoria din semifinala cu UTA. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
27-04-2023
16:00

U Cluj - UTA Arad 1-0 (Nistor 40 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. U Cluj se impune în fața UTA-ei cu 1-0 și se califică în finala Cupei României Betano, unde va întâlni pe Sepsi.

Min. 88: Tot Ubbink e aproape de gol, dar șutul său puternic din careu trece peste poarta gazdelor.

Min. 53: Ubbink șutează puternic din lateralul careului, însă Gorcea reușește să respingă.

Min. 48: Ubbink șutează periculos din marginea careului mare, mingea trece puțin pe lângă bară.

Min. 40: GOOOL U Cluj! Dan Nistor transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

Min. 36: Remacle cade mult prea ușor în careu după un contact cu Ubbink, iar arbitrul Horia Mladinovic decide să acorde penalty după ce vizionează de mai multe ori vaza pe monitorul VAR.

Min. 27: Remacle șutează din afara careului, mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 15: Postolachi îi „fură” o minge lui Miron în partea dreaptă, pătrunde în careul clujean și înscrie cu un șut fabulos cu stângul la colțul lung, direct în vinclu. Atenționat din camera VAR, după 3-4 minute de revizionare a fazei, arbitrul Horia Mladinovici anulează golul pentru un presusupus fault comis de Postolachi asupra lui Miron.

Min. 10: După un corner al arădenilor, Otele rămâne singur pe 4 metri, dar reia din cădere pe lângă poarta lui Gorcea.

Min. 1: A început partida.

27-04-2023
15:09

Echipele de start la U Cluj - UTA Arad

Au apărut echipele de start la U Cluj – UTA Arad:

U Cluj: Gorcea – Oancea, Martic, Miron, Goranov – Bic, G. Simion – Chipciu, Remacle, Nistor – Thiam. Rezerve: P. Iliev – Pițian, Fl. Ilie, Tescan, Hofman, I. Filip, Ad. Bălan. Trif, Horșia. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău 

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Chindriș, Aly – Roger, P. Anton, Ubbink – R. Pop, Postolachi, Otele. Rezerve: Kucher – R. Benzar, Batha, Hoxhallari, Stahl, Cascini, Șteau, Keșeru, Milosevic. Antrenor: Mircea Rednic

Meciul U Cluj – UTA Arad are loc joi, 27 aprilie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul celei de-a doua semifinale a Cupei României României. Se întâlnesc două echipe din play-out, după ce miercuri, în prima semifinală, Sepsi Sf. Gheorghe a trecut cu 3-0 de CFR Cluj, într-un meci al echipelor din play-off. U Cluj are o evoluție bună, fiind foarte aproape de rămânerea în primul eșalon. UTA Arad a renunțat la serviciile lui Laszlo Balint pentru a doua oară și l-a numit antrenor pe Mircea Rednic.

Unde se joacă meciul U Cluj – UTA Arad, în semifinalele Cupei României Betano

Întâlnirea U Cluj – UTA Arad se dispută joi, 27 aprilie, de la ora 19:00, pe „Cluj Arena”, fieful „șepcilor roșii”, în a doua semifinală a Cupei României Betano. Pentru studenții clujeni o eventuală câștigare a trofeului nu ar fi urmată implicit și de o revenire în cupele europene după zeci de ani de absență, pentru că șefii clubului nu au aplicat pentru obținerea licenței europene!

ADVERTISEMENT

Oricum, cine va impune în acest meci va avea o misiune dificilă pe 24 mai, în finala de la Sibiu, pentru că adversarul din ultimul act este Sepsi Sf. Gheorghe, care dispută a treia finală de Cupă din ultimele patru ediții, câștigând trofeul anul trecut după 3-1 cu FC Voluntari. Se speră ca în tribune la semifinala U Cluj – UTA Arad stadionul să fie umplut cel puțin pe jumătate, pentru că la meci și-au anunțat prezența și câteva sute de ultrași veniți de la Arad.

Cine transmite la TV partida U Cluj – UTA Arad

Partida U Cluj – UTA Arad se joacă joi, 27 aprilie, de la ora 19:00, pe „Cluj Arena”, unul dintre cele mai mari și mai moderne stadioane din țară, în a doua semifinală a Cupei României Betano. Ea va fi transmisă pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

În orașul de pe Someș, soarele îți face loc hotărât începând chiar de joi, 27 aprilie, dar nu înseamnă și o creștere semnificativă a temperaturii. Deși cerul va fi senin pe parcursul a cel puțin patru-cinci zile de acum înainte, joi maxima nu va urca peste 11 grade. La ora 19:00, ora startului partidei, vor fi în jur de 9 grade, destul de puțin pentru finalul lunii aprilie. Arbitrul partidei este bucureșteanul Horia Mladinovic.

Ce jucători lipsesc din confruntarea U Cluj – UTA Arad

Cei doi tehnicieni, Ioan Ovidiu Sabău și Mircea Rednic, sunt vechi prieteni și foști colegi de echipă ani de zile la Dinamo și la echipa națională. „Puriul” a fost cel care l-a ajutat pe „Moțul” Sabău să deprindă tainele antrenoratului, fiecare visează momentul lui de glorie. Un lucru este sigur. O fi Cupa României Betano un trofeu de care sunt atât de aproape, dar prioritar rămâne campionatul și salvarea de la retrogradrae.

ADVERTISEMENT

De aceea, în mod cert, în ambele echipe vor avea loc schimbări față de formulele de echipă trimise în luptă în ultima etapă de campionat. Cel puțin trei-patru jucători cu minute mai puține vor avea acum șansa de a arăta că merită mai multă încredere, atât la U Cluj cât și la UTA. La arâdeni, doar fundașul central Erico da Silva continuă să fie indisponibil.

Cote la pariuri la jocul U Cluj – UTA Arad

Pentru casele de pariuri, U Cluj este echipa care primește statutul și cotele echipei favorite, cu o cotă la victorie de 2,10 față de 3,80 cât au arădenii. Șansă dublă „1X” are cotă mică, doar 1,25, iar șansă dublă „X2” urcă până la 1,75. Gol marcat U Cluj este egal cu 1,35, iar o reușită a UTA-ei este de 1,65. „Peste 1,5 goluri” în meci are cotă 1,45.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, arădenii au scos patru puncte din partidele cu studenții clujeni. A fost 2-0 pentru UTA acasă și o-o la Cluj. Ultimul succes al alb-negrilor în fața UTA-ei pe Someș datează din 10 februarie 2021 și provine chiar din Cupa României, faza optimilor de finală. Pe Cluj Arena, gazdele, pe atunci în Liga 2, eliminau prim-divizionara UTA cu scorul de 2-1, niciunul dintre marcatori nemaijucând la echipele lor de atunci: Ogbu și Ribeiro la gazde, Adrian Petre, în ultimul minut, la oaspeți.


  • 1,53 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „1X și sub 3,5 goluri” la meciul U Cluj – UTA Arad

ADVERTISEMENT