Sport

Oficial. Bogdan Lobonț, OUT de la U Cluj, după ratarea promovării! FANATIK confirmat

Oficial Bogdan Lobont OUT de la U Cluj dupa ratarea promovarii FANATIK confirmat

U Cluj va continua și sezonul viitor tot în Liga 2, după ce a pierdut barajul de promovare cu FC Hermanstadt. Deși studenții au făcut un meci foarte bun, la retur, în orașul de pe malul Cibinului, ei nu au putut câștiga decât cu 1-0, prin golul veteranului Dorin Goga, insuficient însă pentru a putea măcar să egaleze deficitul din partida tur, când au primit două goluri în câteva minute, pe final de meci și au cedat cu 2-0.


UPDATE, 14 iunie, ora 18:51 / Universitatea Cluj s-a despărțit oficial de antrenorul Bogdan Lobonț după ratarea promovării în Liga 1 Betano. Cele două părți au ajuns la un acord vineri și au reziliat contractul pe cale amiabilă. Odată cu fostul portar al naționalei vor mai pleca de la U Cluj secundul Adrian Iencsi și preparatorul fizic Dan Didiță.


Ştirea iniţială, 12 iunie

U Cluj va avea un nou antrenor. Costel Enache îi ia locul lui Bogdan Lobonț

Astfel, Sibiul se va afla din vară la al doilea sezon consecutiv de Liga 1 Batano, după ce a trecut prin toate emoțiile până în ultima clipă. Iar Clujul va încerca să își lingă rănile, după ce a murit frumos într-un final, dar a murit în acest baraj de care se legaseră mari speranțe și va trebui să se reorganizeze din mers, pentru că viitorul sezon de Liga 2 se anunță a fi unul extrem de tare, cu nou promovata Rapid, Petrolul, Argeș și UTA anunțând clar dorința de a se bate la promovare. “E prea la cald să spun acum ce voi face, vom analiza zilele următoare şi vom vedea ce şi cum e de făcut, împreună cu cei din conducere. Cert este că am făcut tot ce s-a putut pentru a promova, dar nuj am reuşit”, a declarat Lobonţ la finalul meciului de la Sibiu.

Și tocmai pentru că obiectivul rămâne la Cluj promovarea FANATIK.RO a aflat că Bogdan Lobonț nu va mai continua ca antrenor și din sezonul următor. Noul antrenor al celor de la U Cluj va fi omul care a dat o față frumoasă Astrei Giurgiu în campionatul recent încheiat și care a dus echipa până în finala Cupei României, Costel Enache! Chiar şi aşa, Enache a fost demis de la Astra!

Costel Enache la U Cluj! Antrenorul Astrei Giurgiu îl va înlocui pe Bogdan Lobonț

Și Sibiul va avea un alt antrenor pe mai departe

Nici echipa care a câștigat barajul, Hermanstadt, nu va continua cu Vasile Miriuță pe bancă. Despre antrenorul sibienilor umblă informația că deja ar fi semnat cu formația din prima divizie a Ungariei, Kisvarda, unde joacă patru români, cel mai cunoscut fiind internaționalul Gicu Grozav. Hermanstadt nu a avut evoluții prea bune sub comanda lui Miriuță, dar acesta a scăpat de povara de a fi trecut prima retrogradare ca bilă neagră în palmaresul său.

Cum la Sibiu acum omul care pune la punct lucrurile este fosta eminență cenușie a CFR Cluj, Iuliu Mureșan, există mari șanse ca din viitorul campionat Hermanstadt să fie pregătită de portughezul Antonio Conceicao, care tot e obișnuit cu fotbalul românesc, după mandatele de la CFR și alături de care sibienii ar putea avea un campionat mult mai liniștit decât acesta.