Fanatik Show

INTERZIŞI şi la Roşiori, oltenii au cerut să JOACE pe Oblemenco! Vezi reacţia FRF

Telenovela revenirii FC U Craiova pe stadionul Ion Oblemenco e departe de a se fi încheiat. Dacă bătăliile juridice s-au amînat pentru săptămîna viitoare, cînd, pe 4 noiembrie, se va...
31.10.2013 | 17:50
INTERZISI si la Rosiori oltenii au cerut sa JOACE pe Oblemenco Vezi reactia FRF
ADVERTISEMENT

Telenovela revenirii FC U Craiova pe stadionul Ion Oblemenco e departe de a se fi încheiat. Dacă bătăliile juridice s-au amînat pentru săptămîna viitoare, cînd, pe 4 noiembrie, se va rediscuta dosarul la Tribunalul Dolj (VEZI DETALII AICI), lupta s-a mutat la FRF!

Cu toate că nu a reuşit să intre înapoi pe stadion cu executorul judecătoresc, Adrian Mititelu a solicitat oficial Federaţiei să programeze următorul joc de pe teren propriu, cu ASA Tg. Mureş, ce se va disputa sîmbătă, 9 noiembrie, pe stadionul Ion Oblemenco! Patronul alb albaştrilor a anexat cererii şi sentinţa Tribunalului Dolj. “Jucăm pe Oblemenco următorul joc de acasă. Aşa este, i-am anunţat oficial pe cei de la FRF şi sînt obligaţi să mă programeze acolo”, a confirmat Mititelu, pentru FANATIK SHOW!

ADVERTISEMENT

Suspendarea de 4 etape îi ţine departe de Craiova!

Situaţia este însă cu atît mai încurcată cu cît, pe lîngă faptul că sentinţa nu a putut fi pusă în executare. FC U Craiova a fost şi penalizată de Comisia de Disciplină, la mijlocul lunii octombrie, şi cu 4 etape de suspendare, începînd cu meciul cu Tg Mureş: “art. 82 pct. 1 coroborat cu prevederile art. 83 pct. 2 lit. f raportat la art. 83 pct. 2.1 din RD al FRF clubul Fotbal Club U Craiova se sancţionează cu măsura interzicerii dreptului de organizare a 4 (patru) jocuri pe propriul stadion şi o penalitate sportivă de 37.500 lei.”

Întrebarea este însă, care este terenul propriu al Craiovei? Severin, stadion care a fost declarat în dosarul de înscriere, Roşiori, locul în care s-au produs incidentele ce au dus la suspendare sau Craiova, localitatea unde îşi are sediul social clubul?

ADVERTISEMENT

Regulamentul Disciplinar al FRF conţine însă două articole care ar împiedica disputarea jocurilor la Craiova pentru cele 4 etape de suspendare:

“Art 42.1.1 Cluburile sancţionate cu interzicerea dreptului de organizare a jocurilor pe teren propriu sunt obligate să comunice, în scris, FRF/LPF/AJF/AMFB, în termen de maxim 24 de ore de la pronunţarea hotărârii de către Comisia de Disciplină, localitatea şi stadionul pe care vor organiza jocul/jocurile respective, o dată cu acordul clubului deţinător al stadionului. Stadionul trebuie să fie omologat pentru competiţia din care fac parte jocurile respective.

ADVERTISEMENT

Art 42.1.2. În cazul în care clubul sancţionat nu se conformează obligaţiilor prevăzute de alineatul precedent, Departamentul activităţi sportive al FRF/LPF/AJF/AMFB va programa jocul din oficiu pe un stadion care corespunde standardelor categoriei competiţionale respective şi distanţei regulamentare faţă de localitatea în care îşi are sediul social clubul organizator care a fost sancţionat, respectiv, de minim 60 de km pentru Liga I, 40 de km pentru Liga a 2-a, 20 de km pentru Liga a 3 -a şi 15 km pentru jocuri din alte categorii competiţionale.”

Interzis şi la Roşiori? FRF e indecisă!

FRF însă dă din umeri, pentru moment! “Nu s-a decis nimic deocamdată. Vom vedea unde vor fi programaţi, trebuie analizate cu atenţie toate actele”, a declarat, pentru FANATIK, Adrian Rămureanu, şeful Departamentului Competiţii al FRF.

ADVERTISEMENT

Mai mult decît atît, conform articolului mai sus amintit, FRF trebuie să decidă de una singură pe ce teren va programa FC U Craiova, în cazul în care nu ar face-o pe Oblemenco din motivele mai sus amintite, acolo unde Mititelu a cerut! “Problema este că pe stadioanele din jurul Craiovei, proprietarii nu vor să-l primească. Nici la Roşiori nu l-ar mai lăsa, aşa se aude!”, au dezvăluit surse federale pentru FANATIK!

Mureşenii presează FRF

Oponenţii de sîmbăta viitoare ai oltenilor, ASA Tg Mureş, aşteaptă şi ei o decizie a FRF: “Aşteptăm şi noi decizia Federaţiei! Eu atît ştiu, că au 4 etape de suspendare şi că trebuie să joace la minimum 40 de kilometri distanţă de Craiova. Dar să se decidă mai repede, că trebuie să ne facem şi noi programul deplasării, rezervările etc”, a precizat pentru FANATIK, bos-ul mureşenilor, Daniel Stanciu.

FRF a programat jocul pe… Extensiv!

Ironia întregii discuţii, cu privire la locul de disputare al partidei cu ASA Tg Mureş vine tot de la FRF, care, din greşeală, a trecut pe propriul site că meciul oltenilor se va disputa în Craiova, dar pe stadionul Extensiv! “E eroare de la departamentul IT. E pus de la începutul campionatului stadionul Extensiv, pentru că nu se ştia unde vor juca. Toate meciurile lor apar că se vor juca pe Extensiv, dar nu are nicio legătură cu realitatea”, au dezvăluit surse federale.

Contrele Olguţa – Mititelu continuă

Pînă FRF va lua o decizie, contrele între Adrian Mititelu şi primarul Olguţa Vasilescu continuă. ”Dacă echipa va avea un alt investitor, nu avem nicio problemă să semnăm cu el, să ajungem la o înţelegere ca FC U Craiova să joace pe Oblemenco. Dar atîta timp cît Mititelu ne cere 3 milioane de euro din bani publici pentru nişte investiţii făcute în stadion care nu se regăsesc în acte doveditoaare şi în plus el nu şi-a plătit din 2008 redevenţa de 500.000 de euro, pentru stadion, nimeni nu vrea să semneze nimic atunci cînd este vorba despre Adrian Mititelu. Dacă aş face-o, aş avea o problemă penală”, a spus edilul din Bănie la o televiziune locală,  declaraţie ce l-a enervat pe Mititelu.

“Mai vreţi vreo dovadă în plus că această femeie mă şantajează? Este incredibil ce se întîmplă! Ea crede că îmi va pune suporterii în cap cu aceaste afirmaţii, dar şe înşală. Eu sînt convins că lumea şi-a dat seama că femiea asta şi-a dat arama pe faţă după ce a spus că va primi echipa pe Ion Oblemenco fără mine patron. Pe de altă parte sînt convins că nu mi se întîmplau aceste lucruri şi mîrşăvii dacă trăia marele nostru poet Adrian Păunescu. Sînt sigur că acest om mă apăra pe mine, dar mai bine spus apăra trădiţia, istoria, stema şi culorile Universităţii Craiova”, a reacţionat Mititelu.

ADVERTISEMENT