Stiri sportive

BOMBĂ! Pleacă Napoli? “În cîteva zile MĂ DECID!”

Tehnicianul clubului FC U Craiova, Nicolo Napoli, a vorbit pentru FANATIK cu cărţile pe faţă lăsînd de înţeles că lui, în situţia actuală,  îi va fi greu să mai continue la cîrma...
02.12.2013 | 14:08
BOMBA Pleaca Napoli In citeva zile MA DECID

Tehnicianul clubului FC U Craiova, Nicolo Napoli, a vorbit pentru FANATIK cu cărţile pe faţă lăsînd de înţeles că lui, în situţia actuală,  îi va fi greu să mai continue la cîrma echipei lui Adrian Mititleu dacă finanţatorul oltenilor nu va asigura la echipă începînd cu această iarnă condiţii financiare pentru promovare.

Domnule Napoli, aţi disputat şi ultimul meci din acest an cu FC U Craiova împotriva Minerului Motru, cum caracterizaţi parcursul echipei dumneavoastră în acest sezon?

(oftează) Îmi era dor de U Craiova, îmi era tare dor de suporterii aceste echipe, însă acum, că prima parte a campionatului s-a terminat, consider că am fost cu toţii nişte eroi şi eu cred că am terminat destul de bine în clasament în condiţiile pe care le-am avut. Nu uitaţi că sîntem pe locul 4 în clasamentul la zi, iar în cel al play-offului sîntem pe locul 3. La anul noi mai avem de jucat patru meciuri cu echipe aflate acum în play-0ff, iar rivalii de la CS U Craiova doar două.

“Fără suporteri nu rezistam pînă acum!”

Aţi spus că aţi fost nişte eroi, ce vreţi să spuneţi?

În primul rînd vreau să mulţumesc băieţilor mei pentru felul în care s-au dăruit pentru U Craiova în toată această perioadă. Vreau să le mai mulţumesc lui Marcel Iancu şi oamenilor din staff-ul meu. Însă, nu în ultimul rînd, reţineţi, nu în ultimul rînd, doresc să le mulţumesc în numele meu şi în numele băieţilor mei tuturor suporterilor Universităţii Craiova, cei care au venit după noi peste tot. Vreau să vă spun că această echipă a fost ţinută în frîu şi în viaţă, în această parte de campionat, de patima, căldura şi dragostea suporterilor noştri. Dacă nu erau ei să ne ţină în spate nu cred că rezistam pînă aici. Vreau pe acestă care să vă spun că sînt mîndru că sînt antrenorul unei astfel de echipe care are una dintre cele mai frumoaste şi puternice galerii din România.

Apropos de Marcel Iancu, cum comentaţi posibila înlocuire a sa cu Marcel Popescu, ce a şi declarat că a avut discuţii cu Adrian Mititelu să preia funcţia de preşedinte al clubului? Aţi lucra cu Marcel Popescu?

Nu este problema mea, patronul şi clubul decid dacă va fi adus un preşedinte nou, pe mine mă depăşeşte discuţia. Ce ştiu eu şi ce pot spune este că, împreună cu Marcel Iancu, am făcut o treabă foarte bună în nişte condiţii extrem de grele, iar rezultatele stau mărturie.

Dumneavoastă v-aţi încasat salariul?

Nu salariul lui Napoli este important acum. De asta spun că mă voi întîlni cu patronul şi voi stabilit tot. Domnul Mititelu a spus că sînt restanţe salariale aşa că nu mai are rost să vorbesc eu acum despre salariul meu. Sînt probleme mai mari de rezolvat la echipă, înainte de banii mei.

“Mititelu trebuie să plătească salariile băieţilor. Pînă acum i-am ţinut eu cu Marcel Iancu în frîu!”

Vreau să vă întreb direct: veţi continua şi de la anul la FC U Craiova? Are de gînd Nicolo Napoli să meargă mai departe şi în condiţiile actuale de la echipă?

În cîteva zile veţi afla dacă Napoli va rămîne sau nu la Craiova. Voi avea o discuţie cu cărţile pe faţă cu domnul Mititelu, deoarece vreau să clarificăm nişte lucruri, iar după întîlnirea de peste cîteva zile veţi afla răspunsul meu. Totuşi, vă spun de la început că Nicolo Napoli vrea din toată inima lui să antreneze mai departe U Craiova! Însă, pînă acolo, în primul rînd consider că patronul nostru trebuie să plătească nişte salarii băieţilor. Pînă acum eu şi Marcel Iancu i-am ţinut pe loc pe jucători cu ajutorul minunaţilor noştri suporteri, dar sincer îmi va fi greu să îi mai motivez şi pe viitor, dacă ei nu îşi încasează o parte din salarii. Îmi pare rău să spun asta, dar asta e adevărul. Apoi domnul Mititelu trebuie să facă tot posibilul să găseasă bani pentru un cantonament în Antalya. Vă spun cu mîna pe inimă că în perioada de iarnă nu ne mai putem antrena la Calafat sau la stadion pe la domnul Frăţică, la Depou!

E atît de grea situaţia de la echipă?

Nicolo Napoli nu se plînge şi nu se vaită, însă eu vreau să prezint suporterilor noştri realitatea. Mi-am dat seama cît de mult oamenii aştia iubesc U Craiova după felul în care au venit după noi peste tot în acest campionat. Apoi, la ultimul meci de pe Ion Oblemenco i-am văzut pe suporterii noştri cum stăteau în tribune în zăpadă şi strigau Ştiinţa, Ştiinţa din tot sufletul lor. Pentru aceşti oameni noi trebuie să facem tot posibilul să promovăm echipa, iar pentru asta trebuie să ne ajute şi domnul Mititelu. Vom avea nevoie de bani pentru salarii şi, vă repet, pentru un cantonamet în Turcia. Ştim că patronul nostru îşi doreşte cel mai mult să promovăm dar şi dînsul trebuie să găsească soluţii. Acest om a suferit mult in ultimul timp şi din păcate totul greu cade tot pe umerii dumneaului, dar asta e situaţia.

“Trebuie să mai aducem jucători, unii poate nu mai vor să rămînă”

Aţi spus că trebuie să se plătească nişte salarii la echipă, aţi cerut un cantonament în Turcia, de întăriri nu pomeniţi nimic?

Eu le mulţumesc tuturor băieţilor mei pentru aportul adus în acest campionat, însă trebuie să recunosc că am nevoie şi de cîţiva jucători noi la echipă. Poate o parte dintre băieţii de la U Craiova nu doresc să mai continue din această iarnă, nu putem să-i ţinem cu forţa, dar chiar şi aşa mie tot îmi mai trebuie cîţiva jucători noi dacă vrem să promovăm. Despre acest lucru voi discuta personal cu domnul Mititelu, iar dacă totul este ok, vom mai aduce întăriri în iarnă.

La U Craiova a fost adus Ripoli, dar nu a dat niciun gol în tur, ce s-a întîmplat cu el?

Ripoli este un atacant foarte bun, o să vă convingeţi de el în retur. El este acum accidentat, dar după ce se va reface din punct de vedere medical o să vedeţi că o să reuşească să marcheze goluri pentru noi. Din păcate pentru el nici pregătirea fizică nu l-a ajutat în acest campionat. Nu a făcut cu noi toată perioada de pregătire , iar acest lucru a contat enorm.

În final ce le transmiteţi supoeterilor echipei dumneavoastră?

Poate o să apuc să mă mai văd cu ei pînă la finalul anului, dacă nu atunci le trasmit un “La mulţi ani” din inimă şi sper că la vară împreună ne vom bucura pentru pormovare. Însă pînă atunci, împreună cu echipa şi domnul Mititelu vom face o petrecere joi, iar vineri voi pleca şi eu în Italia. La băieţi deja le-am dat liber şi îi voi convoca la anul după ce voi stabili cu patronul notru toate datele pentru retur.

7 victorii, 7 egaluri, 3 înfrîngeri a înregistrat FC U Craiova în cele 17 meciuri jucate în 2013 cu Nicolo Napoli pe bancă

9 puncte şi 2-1 golaveraj are FC U Craiova în clasamentul play-off-ului seriei a doua a Ligii 2 împotriva primilor 5 adversari din clasament, în 6 meciuri jucate: 0-0 şi 0-0 cu CS U Craiova, 0-0 cu ASA Tg. Mureş, 1-0 cu Gloria Bistriţa, 1-0 cu CSM Rm. Vîlcea şi 0-1 la Metalul Reşiţa. 

5.000 de euro este salariul lunar al lui Nicolo Napoli la FC U Craiova