Sport

U Craiova, spectacol în primul amical al iernii. Ce jucători a folosit Laurențiu Reghecampf

Alb-albaștrii au câștigat la scor prima partidă amicală a iernii. Adversară le-a fost Paks, echipă aflată pe locul al șaptelea în prima ligă a Ungariei.
09.01.2022 | 19:00
U Craiova spectacol in primul amical al iernii Ce jucatori a folosit Laurentiu Reghecampf
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a impus categoric, scor 5-2, în primul meci de verificare disputat duminică după-amiază, în compania maghiarilor de la Paks. Printre marcatori s-au numărat Paul Papp, Ervin Koljic, dar și tânărul Ștefan Baiaram, cu o „dublă”.

U Craiova s-a distrat în primul amical al iernii. Cele două echipe folosite de Laurențiu Reghecampf

După doar două minute de la fluierul de start, formația din Bănie a punctat pe tabelă, prin Papp, ca apoi Elvir Koljic să profite de o gafă uriașă a defensivei adverse și să stabilească scorul primei reprize. La reluare, pe teren și-a făcut apariția o echipă total schimbată, prilej pentru Baiaram să majoreze avantajul.

ADVERTISEMENT

Pe fondul relaxării care s-a instaurat ulterior, vârful maghiarilor, Windeker, a înscris de două ori în tot atâtea minute, dar aceasta nu avea să fie nimic mai mult decât o tresărire de orgoliu. Mustrați de pe margine, alb-albaștrii s-au trezit și au marcat alte două goluri, prin Vînă, respectiv Baiaram, care și-a trecut astfel în cont o dublă.

U Craiova, prima repriză: Pigliacelli – Vlădoiu, Papp, Brășfăleanu, Bancu – Roguljic, Screciu, Nistor – Cîmpanu, Koljic – Ivan. În mitanul secund, Laurențiu Reghecampf a mizat pe următoarea formulă: Lazar – Capățînă, Mitran, M. Constantin, Vătăjelu – Crețu – Gustavo, Houri, Vînă, Baiaram – Markovic.

ADVERTISEMENT

Tânărul cu care oltenii speră să dea lovitura: „Cel mai mare vis al meu este să ajung să evoluez pe stadionul „Ion Oblemenco”

În lotul care a făcut deplasarea în Turcia pentru cantonamentul de iarnă se află și Alberto Călin, un mijlocaș de doar 16 ani, descris drept noua „perlă” a Băniei. Chiar dacă nu a evoluat în partida cu Paks, acesta se bucură că împarte vestiarul cu jucătorii primei echipe și așteaptă nerăbdător să debuteze pe arena „Ion Oblemenco”.

Am început fotbalul la vârsta de 7 ani. Am decis împreună să mergem la un club de fotbal. Am ajuns la Flacăra Moreni, iar antrenorul Mircea Petrescu a avut o părere foarte bună despre mine.

ADVERTISEMENT

M-a ajutat să-mi dezvolt calitățile. La vârsta de 13 ani, am jucat contra Universității Craiova. Am avut o evoluție foarte bună. După acest moment, mi s-a oferit șansa să joc pentru cel mai bun și iubit club din România.

Am făcut parte din grupa Under-14 a Științei, iar antrenorul meu a fost domnul Bogdan Vrăjitoarea. Dumnealui a lucrat mult cu mine pentru a mă ajuta să mă integrez foarte bine în echipă. La un an distanță, am început să lucrez cu domnul Ștefan Florescu, care, la fel, mi-a dat multă încredere.

ADVERTISEMENT

Am promovat la vârsta de 15 ani la echipa a doua a Științei. Cel care m-a promovat a fost Ionuț Stancu, iar acum lucrez cu Alexandru Stoica, despre care am numai cuvinte de laudă.

Este un moment foarte important din viața mea și trebuie să muncesc foarte mult pentru a rămâne în vizorul echipei mari. Pentru mine este o onoare să mă pot antrena cu jucători de o asemenea calitate. Pot învăța foarte multe de la asemenea fotbaliști.

Cel mai mare vis al meu este să ajung să evoluez pe stadionul „Ion Oblemenco” în alb-albastrul echipei mari a Științei. Pentru a ajunge acolo trebuie să muncesc și să fac multe sacrificii”, a mărturisit Alberto Călin.

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 2,18 este cota pentru ”peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT