Fotbal intern

Control anti-doping după meciul FCSB – Universitatea Craiova! Cine sunt jucătorii testați și cât au plătit oltenii. Update exclusiv

04.04.2021 | 23:47
Control antidoping dupa meciul FCSB  Universitatea Craiova Cine sunt jucatorii testati si cat au platit oltenii Update exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova pregătește deja derby-ul cu FCSB de duminică. Oltenii preiau modelul Dinamo și, din informațiile FANATIK, au cerut control anti-doping pentru derby-ul cu roș-albaștrii.

6.000 de euro a plătit Craiova pentru testele anti-doping

UPDATE 4 APRILIE, ora 23:48 / Cristi Balaj, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD), a dezvăluit, la Telekomsport, că Universitatea Craiova a fost nevoită să plătească 6.000 de euro pentru testele anti-doping pe care le-a cerut la derby-ul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

„A existat la acest meci controlul anti-doping. Reprezentanţii ANAD au ajuns cu cinci minute înainte. Au luat trei şi trei jucători, urină şi sânge de data asta. Plătesc mai mult. A venit şi ofiţerul pentru testul de sânge. E interesant. Au cerut un control complet. Dacă facem analize doar pentru urină, costă 1.611 lei. Craiova a cerut analiză de urină şi de sânge şi suma exactă e 4.850 de lei pentru un jucător. 6.000 de euro în total pentru cei şase jucători. Am să verific, dar nu ţin minte ca o altă echipă să fi cerut şi de sânge, dar verific. Bineînţeles, se pot găsi în sânge mai multe. Hormoni de creştere… Şi mai pot apărea altele“, a declarat Cristi Balaj.

Cei şase fotbalişti testaţi au fost Andrei Miron, Darius Olaru şi Olimpiu Moruțan din tabăra FCSB-ului, respectiv Dan Nistor, Bogdan Vătăjelu și Marius Constantin de la Universitatea Craiova, anunţă Digisport.

ADVERTISEMENT

Va fi control anti-doping la finalul meciului FCSB – Universitatea Craiova

UPDATE 4 APRILIE, ora 20:48 / După ce Universitatea Craiova  a cerut control anti-doping la meciul cu FCSB, ANAD a hotărât să testeze câte trei jucători din fiecare tabără. Aceștia vor fi aleși prin tragere la sorți, lafinalul partidei, iar testele vor fi de sânge și de urină.


Mihai Rotaru confirmă că U Craiova a cerut con trol anti-doping

UPDATE, 1 aprilie, ora 08:11 / Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a confirmat că gruparea din Bănie a cerut control anti-doping la duelul cu FCSB, așa cum, FANATIK a anunțat încă de luni, 29 martie.

ADVERTISEMENT

”Nu vreau să discut de control anti-doping la FCSB, dar pot să vă spun că noi am cerut în ultimul timp controale începând de la meciul acesta pentru mai multe meciuri, nu doar pentru FCSB. Atât timp cât există ANAD, are o funcție în această societate sportivă.

Nu înseamnă că noi avem suspiciuni asupra corectitudinii altora. Noi nu acuzăm. Mie mi se pare corect ca ANAD să facă astfel de controale. Eu aș fi dispus să aloc o sumă de bani astfel încât 30% dintre evenimente să fie investigate înainte și în timpul competiției.

ADVERTISEMENT

Noi, față de acum două luni, când am schimbat tot staff-ul, arătăm mult mai bine în repriza a doua față de repriza 1. FCSB arăta bine și când a fost Neubert data trecută. Eu chiar nu cred că sunt lucruri necurate.

Noi nu suntem focusați pe nicio echipă. Noi vrem ca la 30% dintre meciurile în care jucăm să fie control antidoping înainte și în timpul meciului. Vor fi controale cerute și plătite de noi. Da, solicitarea s-a făcut către ANAD, dar nu de către mine”, a declarat Rotaru la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.


Știre inițială, 29 martie, ora 13:24

U Craiova a cerut control anti-doping înainte de meciul cu FCSB! Ce spune Cristi Balaj

FANATIK a aflat că oltenii au cerut testare anti-doping atât la antrenamentele din săptămâna meciului, dar și la meci. Președintele ANAD, Cristi Balaj a vorbit pentru publicația noastră despre acest caz spunând că în niciun caz nu se va anunța controlul anti-doping înainte de meci:

“Noi nu spunem, certificăm, anunțăm dacă există controale anti-doping înainte de un anumit meci. După meci, putem să discutăm, dar premergător unei competiții sau unui control dacă se face sau nu, noi nu putem să discutăm de un asemenea lucru”, a spus Balaj.

Președintele ANAD: “Un club poate să facă aceste solicitări dar ei vor suporta costul controlului”

Referitor la posibilitatea unui club de a solicita control anti-doping pentru adversari, Cristi Balaj a recunoscut că acest lucru este posibil exact cum s-a întâmplat și înainte de Dinamo – FCSB când suporterii “câinilor” au cerut testarea roș-albaștrilor și a explicat și condițiile în care se poate întâmpla acest lucru:

“Un club poate să facă aceste solicitări. Dar ei vor suporta costul controlului și al controalelor și cu specificația că același număr de controale pe care îl facem la echipa adversă, noi îl facem și la echipa lor, care sunt suportatate de același club”, a declarat Balaj pentru FANATIK.

Dinamo a căzut în propria capcană! Gueye, depistat pozitiv la controlul anti-doping solicitat de ei

Dinamo este ultimul club care a solicitat un control anti-doping înainte de un meci cu FCSB. Încă, “câinii” au căzut în propria capcană. La meciul de Cupa României, desfășurat pe 10 februarie și câștigat de Dinamo cu 1-0 au fost testați câte trei jucători de la fiecare echipă.

Rezultatele jucătorilor de la FCSB au fost negative, însă de la dinamoviști, Magaye Gueye a fost depistat pozitiv cu cocaină. Atacantul dinamovist este suspendat pe termen nelimitat și urmează o nouă audiere la ANAD în așteptarea pedepsei.

U Craiova, dominată fizic de FCSB la meciul din tur!

La meciul tur dintre Universitatea Craiova și FCSB, oltenii au fost dominați fizic autoritar de roș-albaștrii. FCSB a câștigat cu 2-0, însă scorul putea fi de mari proporții după ce elevii antrenați la acea vreme de Corneliu Papură au căzut din punct de vedere fizic în minutul 60.

Acel meci l-a convins pe finanțatorul oltenilor, Mihai Rotaru, să aducă doi preparatori fizici cu CV-uri impresionante: Ian Coll și Rui Santos, care au activat la echipe importante din Anglia și Scoția.

Derby-ul FCSB – Universitatea Craiova se va desfășura duminică, de la ora 20:30 pe Arena Națională. Roș-albaștrii sunt lideri în Liga 1 cu 63 de puncte, la 7 lungimi de Universitatea Craiova, echipa de pe locul 3.

  • 3 este numărul de jucători de la fiecare echipă care vor fi testați în cazul în care va exista un control anti-doping
  • 7 puncte sunt între FCSB și U Craiova în clasament

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 3,70 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: