Fotbal intern

U Craiova a dat lovitura cu Dan Nistor! Abia a venit şi este liderul cifrelor InStat + Andrei Ivan, printre cei mai slabi din lotul oltenilor

24.01.2020 | 23:59
U Craiova a dat lovitura cu Dan Nistor Abia a venit si este liderul cifrelor InStat  Andrei Ivan printre cei mai slabi din lotul oltenilor
ADVERTISEMENT

U Craiova a dat lovitura începutului de an în România şi l-a transferat pe Dan Nistor. Mijlocaşul de 31 de ani a fost cel mai bun jucător al lui Dinamo în prima parte a sezonului, iar media indexului InStat îl plasează acum pe primul loc în lotul oltenilor. FANATIK îţi prezintă situaţia punctelor obţinute de fotbaliştii lui Corneliu Papură în cele 22 de etape scurse din campionat.

Dan Nistor, cele mai bune cifre InStat din lotul Universităţii Craiova

Dan Nistor a fost motorul lui Dinamo în cele 22 de etape din campionat, iar U Craiova pare că a făcut o afacere foarte bună atunci când l-a transferat în chiar primele zile ale anului. Fostul căpitan al “câinilor” are o medie a indexului InStat de 288 de puncte, ceea ce îl plasează în acest moment pe primul loc în topul jucătorilor Ştiinţei.

ADVERTISEMENT

Până la transferul lui Dan Nistor de la Dinamo, Nicuşor Bancu avea cea mai bună medie InStat din lotul Universităţii Craiova. Fundaşul stânga în vârstă de 27 de ani avea un punctaj de 278, cu 10 puncte mai puţin decât noul său coleg de echipă. În realizarea topului au fost luaţi în calcul fotbaliştii care au bifat cel puţin 450 de minute în actualul sezon din prima ligă a României.

Cum arată top 5 al jucătorilor de la U Craiova

Dan Nistor şi Nicuşor Bancu ocupă primele două locuri în topul jucătorilor de la U Craiova, fiind singurii fotbalişti ai oltenilor care au depăşit o medie de index InStat de 270 de puncte. Poziţia a treia este ocupată de Mihai Bălaşa, cu un index de 269 de puncte.

ADVERTISEMENT

Alexandru Cicâldău este cel mai bun marcator al sezonului pentru Universitatea Craiova. Mijlocaşul central a înscris şase goluri şi a oferit trei pase de gol în campionat, ceea ce i-a adus o medie de index InStat de 267 de puncte.

Top 5 de la Universitatea Craiova este completat de Alexandru Mateiu şi Kamer Qaka. Cei doi fotbalişti sunt la egalitate, cu o medie de 259 de puncte în clasamentul InStat. În apropierea primelor cinci locuri se mai află Alexandru Măţel (257), Bogdan Vătăjelu (255) şi Goran Zakaric (255).

ADVERTISEMENT
  1. Dan Nistor – 288
  2. Nicuşor Bancu – 278
  3. Mihai Bălaşa – 269
  4. Alexandru Cicâldău – 267
  5. Alexandru Mateiu – 259 / Kamer Qaka – 259

Andrei Ivan, al doilea cel mai slab index InStat de la U Craiova

Andrei Ivan a fost cel mai scump transfer făcut de U Craiova în acest sezon, însă atacantul adus de la Krasnodar a reuşit să marcheze două goluri în cele 12 meciuri jucate în campionat pentru olteni, ambele fiind reuşite în victoria cu Dinamo, scor 4-1. Fotbalistul de 23 de ani are o medie a index-ului InStat de 227 de puncte.

ADVERTISEMENT

Doar Laurenţiu Popescu, cel care i-a luat locul lui Mirko Pigliacelli în ultimele etape din 2019, are un punctaj mai mic decât Andrei Ivan. În cele şase meciuri jucate în campionat, portarul a bifat o singură partidă în care nu a primit gol, având o medie de 226 de puncte.

Nici Mirko Pigliacelli, căzut în dizgraţia lui Victor Piţurcă pe finalul mandatului fostului selecţioner, nu stă mai bine. Italianul are o medie de 243 de puncte, ocupând locul 18 în topul index-ului InStat la U Craiova în actualul sezon.

Top 5 cele mai mici medii ale index-ului InStat de la U Craiova

  1. Laurenţiu Popescu – 226
  2. Andrei Ivan – 227
  3. Mihai Roman – 229
  4. Valentin Mihăilă – 239
  5. Mirko Pigliacelli – 243

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Gaz Metan: 1.95 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT