Fotbal intern

U Craiova acceptă orice scenariu pentru un titlu istoric: “Am fi de acord şi cu lovituri de departajare”

02.08.2020 | 11:42
U Craiova accepta orice scenariu pentru un titlu istoric Am fi de acord si cu lovituri de departajare
ADVERTISEMENT

U Craiova este la 90 de minute de un titlu istoric, ultimul adversar care îi stă în faţa trofeului fiind CFR Cluj, campioana en-titre. O victorie a oltenilor în meciul care se va juca luni, de la ora 21:00, ar fi egală cu aducerea trofeului în Bănie.

Oltenii visează la titlul de campioană a României, iar acum sunt la 90 de minute de repetarea performanţei din 1991, când Universitatea Craiova a triumfat ultima oară în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Pavel Badea, preşedintele Clubului Sportiv al Universităţii Craiova şi component al echipei care câştiga titlul în 1991, a prefaţat duelul de luni. Fostul fotbalist a susţinut că Ştiinţa porneşte cu un mic avantaj, meciul jucându-se pe “Ion Oblemenco”, şi că echipa ar trebui să câştige la masa verde partida cu Astra, care nu s-a mai disputat vineri.

U Craiova, pregătită pentru un titlu istoric: “Să se ia decizia cea mai corectă”

“Este bine că se joacă la Craiova, este un avantaj pentru noi, ne avantajează și rezultatul de egalitate. Faptul că nu s-a putut juca la Giurgiu nu e din vina noastră, ar trebui să luăm 3 puncte cu Astra.

ADVERTISEMENT

Se va juca cu titlul pe masă și cel mai bun să fie campion. Cred că logic ar fi să luăm campionatul și la egalitate. Nu imputăm nimănui nimic și încerc să fiu obiectiv. Nu are nimeni culpă și trebuie să se ia decizia cea mai corectă.

Am fi de acord să avem și lovituri de departajare, cu CFR. Avem un oraș în spatele nostru și nu ne este frică. Ne dorim ca acest titlu să fie câștigat doar pe teren. Nu vrem să existe nici cea mai mică umbră. După pandemie, noi suntem cei mai buni, omogeni și pragmatici. Cred că merităm să luăm campionatul, asta este impresia mea”, a declarat Pavel Badea la PRO X.

ADVERTISEMENT

“Este o ruşine pentru acest oraş”

Pavel Badea a vorbit şi despre FCU Craiova, formaţia patronată de Adrian Mititelu şi promovată în această vară în Liga 2. Preşedintele Clubului Sportiv al Universităţii Craiova a explicat că instituţiile statului ar trebui să-i controleze mai bine pe fanii care provoacă scandal în oraş, recent aceştia distrugând muralul lui Sorin Cârţu.

“Noi suntem susținuți de comunitatea locală, prezentăm credibilitate. Sunt unul dintre cei care au pus bazele acestui proiect, când nu aveam echipă de fotbal la Craiova. Înainte de 2011, ne rugam de o anumită persoană (n.n. Adrian Mititelu) să joace la Craiova și el pleca la Turnu Severin.

ADVERTISEMENT

Acesta este adevărul! Noi n-am luat nimic, nu există monopol. Noi de ce nu reușim să liniștim 30-40 de bezmetici, iar englezii au putut să facă asta? Din nefericire, instituțiile statului nu își fac datoria. Nu este posibil așa ceva, nu se ia nicio măsură. Este o rușine pentru acest oraș mare”, a concluzionat Pavel Badea.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 2,72 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: