Fotbal intern

U Craiova – AEK Atena se va disputa cu spectatori! De ce nu îi poate sancționa imediat UEFA pe olteni

02.08.2019 | 00:15
U Craiova - AEK Atena se va disputa cu spectatori! De ce nu îi poate sancționa imediat UEFA pe olteni
U Craiova - AEK Atena se va disputa cu spectatori

U Craiova s-a calificat în turul 3 preliminar din Europa League după un retur de infarct cu Honved, decis la loviturile de departajare. Partida din Bănie a avut parte de momente mai puțin plăcute, arbitrul de centru fiind lovit în cap cu o brichetă, iar jocul oprindu-se timp de 20 de minute. 

U Craiova – AEK Atena se va disputa cu spectatori!

Sunt toate șansele ca U Craiova să primească o sancțiune dură din partea UEFA pentru acest incident major. Totuși, există și o veste bună. orice decizia luată de UEFA până săptămâna viitoare poate fi atacată cu recurs, astfel că meciul programat joi, 8 august, cu AEK Atena se va disputa cu siguranță cu spectatori în tribune.

De notat faptul că AEK Atena a evoluat anul trecut în grupele Ligii Campionilor, făcând parte dintr-o grupă cu Bayern, Ajax și Benfica. Din cauza confruntărilor avute de fanii greci cu cei olandezi la duelul cu Ajax de acasă, UEFA a decis ca AEK să joace cu porțile închise următoarele două meciuri din cupele europene, iar primul va fi chiar cel din turul 3 preliminar. Un alt avantaj al Craiovei ar fi acela că noul sezon din Grecia începe abia pe 24 august!

Craiova riscă o suspendare drastică. Un caz similar s-a petrecut în Liga Campionilor în 2004, la partida dintre AS Roma și Dinamo Kiev. Arbitrul a fost lovit de asemenea cu o brichetă din tribune, dar nu a mai continuat meciul. Roma a pierdut cu 0-3 la masa verde și a jucat următoarele două partide de acasă din cupele europene cu porțile închise.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri