Fotbal intern

U Craiova – AEK Atena, turul în Grecia, returul în Banie!? Care e condiţia impusă de UEFA ca meciul decisiv să se joace la Craiova, deşi la tragerea la sorţi s-a stabilit invers

28.07.2019 | 14:34
U Craiova  AEK Atena turul in Grecia returul in Banie Care e conditia impusa de UEFA ca meciul decisiv sa se joace la Craiova desi la tragerea la sorti sa stabilit invers

U Craiova – AEK Atena s-ar putea juca în turul 3 preliminar al Europa League, în cazul în care oltenii vor obţine calificarea în dubla cu Honved Budapesta. În urma tragerii la sorţii, turul ar trebui să se joace în Bănie, iar returul în capitala Greciei, dar totul poate fi schimbat.

U Craiova – AEK Atena, turul în Grecia, returul în Banie!? Olympiacos poate schimba programul

Dacă va trece de Honved Budapesta, U Craiova se va duela cu AEK Atena în turul 3 preliminar al Europa League, meciuri care se vor juca pe 8 şi 15 august. Olympiacos ar putea să schimbe programul posibilei duble manşe din următoarea fază a competiţiei europene.

Olympiacos joacă în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor cu Viktoria Plzen, iar manşa tur s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Dacă grecii vor fi eliminaţi, echipa lui Pedro Martins va trece în turul 3 preliminar al Europa League, unde ar urma să joace împotriva lui Antwerp. Manşa tur este programată în Belgia, în timp ce returul ar trebui să se joace în Pireu. Conform regulamentului UEFA, două echipe din acelaşi oraş nu pot evolua în aceeaşi manşă a unei competiţii europene din motive de securitate. Astfel, dacă AEK Atena şi Olympiacos vor juca în turul 3 preliminar al Europa League, ordinea meciurilor va fi schimbată. Olympiacos este favorizată pentru că a terminat pe un loc mai bun în campionat.

UEFA ar putea să schimbe ordinea meciurilor în posibila dublă dintre U Craiova şi AEK Atena din turul 3 preliminar al Europa League (sursă foto: sportpictures.eu)
UEFA ar putea să schimbe ordinea meciurilor în posibila dublă dintre U Craiova şi AEK Atena din turul 3 preliminar al Europa League (sursă foto: sportpictures.eu)

Oltenii, fanii Viktoriei Plzen în returul cu Olympiacos

Fanii Universităţii Craiova au toate motivele să fie fanii cehilor în returul cu Olympiacos. Eliminarea grecilor din Liga Campionilor aduce mai multe beneficii formaţiei din Bănie. În primul rând, Ştiinţa va juca meciul retur pe teren propriu, unde suporterii pot crea o atmosferă fantastică, în condiţiile în care miza este calificarea în play-off-ul Europa League.

În al doilea rând, returul va veni după o primă manşă care se va disputa fără spectatori pe stadionul “Olimpic” din Atena. AEK Atena a fost pedepsită de UEFA, după ce ultraşii au provocat incidente la meciul cu Ajax Amsterdam din grupele UEFA Champions League 2018-2019. În tur, U Craiova şi Honved au terminat la egalitate, scor 0-0, în prima manşă din turul 2 preliminar al Europa League. Meciul retur se va juca joi, de la ora 19:15, pe stadionul “Ion Oblemenco”.

Cum ar putea să arate programul meciurilor în turul 3 preliminar

Dacă Olympiacos va fi eliminată din UCL şi va juca în Europa League

  • AEK Atena – U Craiova (8 august) / U Craiova – AEK Atena (15 august)

Dacă Olympiacos rămâne în UCL

  • U Craiova – AEK Atena (8 august) / AEK Atena – U Craiova (15 august)