Fotbal intern

U Craiova – CFR Cluj 1-3 în finala play-off-ului. CFR Cluj e campioana României şi face tripla istorică! Să curgă vinul şi să cânte muzica! Decernarea trofeului. Video

U Craiova  CFR Cluj 13 in finala playoffului CFR Cluj e campioana Romaniei si face tripla istorica Sa curga vinul si sa cante muzica Decernarea trofeului Video
ADVERTISEMENT

CFR Cluj câștigă al treilea titlu consecutiv din Liga 1 după o partidă plină de dramatism. Elevii lui Dan Petrescu s-au impus cu 3-1, deși au fost conduși cu 1-0 după golul superb înscris de Dan Nistor în minutul 10. Ciprian Deac a fost și în această seară MVP-ul clujenilor, cu două pase de gol și un gol.

Mai întâi, CFR a egalat în minutul 36 prin Paulo Vinicius, după o centrare perfectă din corner al lui Ciprian Deac. Apoi, Kevin Boli și-a adus echipa în avantaj în minutul 56, după o centrare a aceluiași Deac. Ca finalul să fie perfect, Ciprian Deac și-a trecut și un gol din penalty în minutul 77, stabilind astfel și scorul final al derby-ului pentru titlu cu Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

U Craiova – CFR Cluj 1-3 (Nistor 9 / Vinicius 36, Boli 55, Deac 77) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE


UPDATE 3 august, ora 22:46 / CFR Cluj a primit trofeul de campioană a României.

CFR Cluj e campioana României şi face tripla istorică! Toate reactiile sunt pe www.fanatik.ro

Posted by Fanatik.ro on Monday, August 3, 2020


UPDATE / Echipele de start

U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Vătăjelu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ, Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi

ADVERTISEMENT

CFR Cluj: Arlauskis – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu, Bordeianu, Deac – Omrani, Rondon, Joca (Chipciu 6). Antrenor: Valeriu Bordeanu

Min. 77 / GOOOOOOL!!! Ciprian Deac a executat perfect o lovitură de la 11 metri.


Min. 55 / GOOOOOL!!! Kevin Boli a marcat cu o lovitură de cap.


Min. 38 / Dan Nistor a ratat o ocazie uriaşă pentru 2-1.


Min. 36 / GOOOOOL!!! Vinicius egalează cu o lovitură de cap după o lovitură de la colţ.


Min. 9 / GOOOOL!!!! Dan Nistor a deschis scorul cu un şut senzaţional de la 25 de metri.


UPDATE, 3 august, ora 19:56 / Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei României, şi secundul său, Nicolae Dică, au ajuns la stadion.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 3 august, ora 19:05 / Jucătorii Universităţii Craiova au ajuns la stadion. Fanii Ştiinţei au creat o atmosferă de zile mari pentru favoriţii lor.

Posted by Fanatik.ro on Monday, August 3, 2020


UPDATE, 3 august, ora 18:58 / FANATIK a aflat şi primul “11” al Universităţii Craiova.

U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, Acka, Vătăjelu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ, Koljic, Mihăilă.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 3 august, ora 18:50 / Autocarul lui CFR Cluj a ajuns la stadion, iar fanii Universităţii Craiova i-au înjurat pe fotbaliştii campioanei României.

Posted by Fanatik.ro on Monday, August 3, 2020


UPDATE, 3 august, ora 18:30 / Forţele de ordine au împânzit străzile din Craiova. Suporterii Universităţii au ajuns pe esplanda de lângă stadionul “Ion Oblemenco”.

Fanii Universităţii Craiova au venit la arenă chiar dacă meciul se va juca fără spectatori. Jucătorii formaţiei lui Cristiano Bergodi vor pleca din cantonament spre stadion la 18:50.


UPDATE, 3 august, ora 17:41 / Aşa cum FANATIK a anunţat încă de la 16:50, meciul U Craiova – CFR Cluj va avea parte de prelungiri şi penalty-uri în caz de remiză.

“Întrucât 3 august este data-limită impusă de UEFA pentru anunțarea reprezentantelor fiecărei țări în cupele europene, membrii Comitetului Executiv au decis în unanimitate ca reprezentanta României în Liga Campionilor să fie stabilită în urma unui meci decisiv.

Astfel, partida dintre primele două clasate în play-off-ul Ligii 1, Universitatea Craiova – CFR Cluj, programată în această seară, începând cu ora 20:30, va avea o câștigătoare. În caz de egalitate după 90 de minute, se vor disputa două reprize de prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare”, a anunţat FRF.


UPDATE, 3 august, ora 17:29 / FANATIK a aflat primul “11” al lui CFR Cluj pentru meciul cu Universitatea Craiova.

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – M. Pereira, Bordeianu, Itu – Deac, Rondon, Joca


UPDATE, 3 august, ora 16:51 / Comitetul Executiv al FRF discută în aceste momente ce se va întâmpla în caz de egalitate la meciul U Craiova – CFR Cluj. FANATIK a aflat că una dintre variantele luate în calcul este ca titlul să fie decis după prelungiri şi lovituri de departajare.


UPDATE, 3 august, ora 16:00 / Sorin Cârţu, preşedintele Universităţii Craiova, a postat o fotografie genială pe contul personal de Instagram.

u craiova - cfr cluj
Postarea lui Sorin Cârţu de pe Instagram

UPDATE, 3 august, ora 15:26 / Bănia fierbe în aşteptarea unui titlu care nu a mai venit din 1991. Fanii Universităţii Craiova au început să arboreze la balcoane steagul echipei, aşa cum se mai întâmpla când “Craiova Maxima” obţinea performanţe în Europa.


UPDATE, 3 august, ora 14:41 / Fanii Universităţii Craiova au mers în Piaţa Mihai Viteazul şi au urcat steagul echipei pe statuia domnitorului care a reuşit Unirea de la 1600.

Toata Oltenia respira astazi pentru voi!#PNC

Posted by Peluza Nord Craiova on Monday, August 3, 2020


UPDATE, 3 august, ora 14:07 / A fost o noapte incendiară în Bănie înainte de U Craiova – CFR Cluj. Câţiva ultraşi din galeria lui FCU Craiova, echipa patronată de Adrian Mititelu, au scris mai multe mesaje împotriva echipei lui Cristiano Bergodi. Pe mai multe imobile din Craiova a apărut mesajul “Club sportiv fără identitate / Vreţi 5 titluri peste noapte”.


UPDATE, 3 august, ora 13:30 / Oltencele sunt pregătite de finala campionatului, iar o fană a Universităţii Craiova s-a machiat special pentru derby-ul cu CFR Cluj.


UPDATE, 3 august, ora 12:44 / Ivan Martic nu mai este fotbalistul Universității Craiova de la finalul lunii aprilie, dar a rămas oltean pe viață. Acesta a postat un mesaj de încurajare pe rețelele de socializare, pentru foștii săi colegi:

„Mult sucess se aveti ? sunt alaturi de voi ? ???”.

Când a plecat de la Craiova, Martic a postat un mesaj emoționant, în care le-a cerut foștilor săi colegi să-i păstreze și lui o medalie de campion al României: Doresc familiei Universității Craiova ca anul acesta sau următorul să ia campionatul, știu că toți vă doriți enorm și a trecut atât de mult timp.

Vreau să vă văd pe toți ridicând trofeul și voi rămâne pe viață suporterul vostru. P.S. Sper să-mi păstrați și mie o medalie de campion și dacă voi avea timp, vin cu siguranță la sărbătoare”.


UPDATE, 3 august, ora 12:12 / Fanii olteni au primit un răspuns negativ din partea Primăriei Craiovei, care din cauza pandemiei de coronavirus nu a aprobat montarea unor ecrane imense la stadion, pentru derby-ul cu CFR Cluj.

Suporterii olteni aveau mari speranțe și postaseră în urmă cu o seară pe pagina de Facebook a Peluzei Nord Craiova mai multe informații despre ecranele pentru partida cu CFR Cluj:

„Fiți pe recepție și urmariți pagina noastră!

Facem toate eforturile pentru a vedea meciul împreună cât mai mulți și cât mai aproape de băieții noștri. Mai avem nevoie doar de o semnătură pentru niște momente unice, istorice împreună. Mâine dimineață ar trebui să putem anunța toate detaliile”.


UPDATE, 3 august, ora 11:30 / FANATIK a aflat că oltenii pregătesc un spectacol pirotehnic dacă Universitatea Craiova va câştiga titlul. Încă de la primele ore al dimineţii au început primele pregătit pe Esplanada de lângă stadionul “Ion Oblemenco”.


UPDATE, 3 august, ora 10:58 / FANATIK a aflat că Dan Petrescu nu va veni la meciul U Craiova – CFR Cluj. Astfel, campioana României va fi condusă de pe margine de Valeriu Bordeanu, aşa cum s-a întâmplat şi la partidele cu FC Botoşani şi FCSB.


UPDATE, 3 august, ora 10:09 / Gică Craioveanu a venit din Spania pentru finala campionatului, U Craiova – CFR Cluj. Fostul mare atacant le-a transmis fanilor un mesaj pe contul oficial de Facebook al clubului.

“Vă salut cu drag, leilor! M-am întors acasă pentru meciul de mâine, un meci în care mi-am pus de la începutul campionatului cele mai mari speranțe, cele mai mari iluzii. Am venit la meciul cu FCSB și am reușit să câștigăm.

Am venit și acum și am avut ceva emoții, o dispută cu băiatul meu Alexandru, pentru că mâine făcea 19 ani și mi-a spus că dacă nu merg la meciul ăsta mă dă afară din casă. E un motiv de orgoliu să fiu mâine alături de băieți și sper ca împreună să-i împingem de la spate și să reușim să fim campioni”, a spus Gică Craioveanu.

Mesajul lui Gică Craioveanu

? "Grande" este alături de noi!#SustineStiinta #AsaELaCraiova #CampioniLaSuporteri

Posted by Universitatea Craiova on Sunday, August 2, 2020


UPDATE, 2 august, ora 23:55 / Pe pagina de Facebook a Universității Craiova a fost afișat un adevărat mesaj de luptă pentru fani și pentru jucători: „Mâine nu jucăm împotriva cuiva. Mâine jucăm pentru noi. Fără ură, fără dorință de răzbunare, fără cuvinte urâte aruncate printre dinți.

Nu jucăm ca să ne distrugem adversarul, ci ca să ne cinstim și continuăm visul început de niște tineri studenți acum peste 70 de ani.

Mâine nu e momentul pentru emoții negative. Mâine jucăm cu bucurie și cu dragoste, iar motivația noastră este pasiunea pe care o purtăm în suflete. Și nu orice pasiune, ci pasiunea pentru Știința, adică cea mai frumoasă dintre toate. Alături de ea îi avem în noi pe Balaci, pe Oblemenco, pe Ștefănescu, pe Tilihoi, pe Zoli.

Și, mai mult decât orice, ne avem unii pe ceilalți. Forța noastră nu vine din răutate față de “ceilalți”, ci din iubire pentru cei care au fost înaintea noastră, pentru cei care suntem acum și pentru cei care vor veni peste ani, să preia ștafeta și să ne ducă dragostea mai departe.

Mâine jucăm noi pentru noi și pentru pasiunea aceea mistuitoare care ne face să plângem de tristețe sau de bucurie.

Și, dacă undeva acolo, într-un capăt neumblat de țară sau într-un colț neștiut de lume, există fani izolați ai Universității care se vor uita la meci, avem un mesaj și pentru ei. Oricât de greu v-ar fi, oricât de mare v-ar fi tristețea sau durerea, oricât de multe v-ar fi lipsurile, vrem să știți că nu sunteți singuri!

Nimeni nu e singur când iubește Știința. Mâine jucăm în măsură egală pentru fiecare dintre voi, adică pentru fiecare dintre noi. Mâine ne trăim visul așa cum l-am trăit de când ne știm: ÎMPREUNĂ”.


UPDATE, 2 august, ora 22:14 / Ovidiu Hațegan este arbitrul delegat pentru finala campionatului dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj.


UPDATE, 2 august, ora 19:37 / CFR Cluj a ajuns duminică, 2 august, în Craiova cu un avion charter, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Campioana României va fi cazată la hotelul „Ramada”, acolo unde a fost cazată și FCSB la ultima partidă jucată cu oltenii, 1-2.

U Craiova – CFR Cluj Live Stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

În loc să îi oblige pe giurgiuveni să intre pe teren cu toți ceilalți jucători ale căror teste au fost negative, LPF a decis să nu permită desfășurarea partidei, situație care avantajează clar pe CFR Cluj, care și-a putut desfășura la București în aceeași zi restanța cu FCSB, câștigând cu 2-0.

Partida U Craiova – CFR Cluj se joacă luni, 3 august, de la ora 20:30 pe terenul echipei oltene și contează pentru etapa a 10-a, ultima a play-off-ului. Meciul este televizat în direct pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus, dar puteți accesa și site-ul FANATIK.RO, pentru a-l urmări în format LIVE VIDEO.

Este foarte mare nervozitate la Craiova în aceste condiții, pentru că este caz unic să se ajungă la situația ca două echipe să se afle față în față pentru titlu, dar una să aibă un meci în plus și două puncte mai mult, ceea ce obligă adversarul la o singură variantă: victoria deși dacă se jucau toate meciurile situația ar fi putut fi inversă.

Craiova a cerut victoria la Giurgiu la masa verde

Patronul Mihai Rotaru a cerut insistent să fie acordată victoria cu 3-0 la masa verde echipei sale, dar LPF nu acceptat nici această variantă, preferând să dezavantajaze vădit echipa lui Cristiano Bergodi. Oricum LPF a mai introdus în acest sezon o nouă regulă, menită tot să ajute Clujul, adică la egalitate de puncte să iasă campioană echipa care a adunat cele mai multe puncte în sezonul regulat, accea fiind CFR.

De la venirea italianului Cristiano Bergodi pe bancă oltenii au obținut numai victorii și acum sunt la 90 de minute de partida care ar putea readuce titlul în Bănie după 29 de ani. Ușor nu este, pentru că formația clujeană este campioana ultimelor două sezoane și e o echipă extrem de bine organizată, care de altfel a și câștigat pe Ion Oblemenco ultima partidă directă.

Cote foarte echilibrate la acest meci

CFR Cluja avut mari probleme în meciul cu FCSB, deși Toni Petrea a trimis pe teren foarte mulți jucători de la tineret. Trupa lui Dan Petrescu nu a avut nici o luciditate în joc și a părut extrem de obosită de pauza la care a fost obligată de faptul că 26 de persoane din lot și club fuseseră găsite infectate cu coronavirus, informație falsă, pentru că la repetarea testelor aceștia au ieșit negative.

Bilanțul meciurilor directe în Bănie de la revenirea Craiovei în primul eșalon este extrem de echilibrat. Craiova are patru victorii, trei meciuri au fost egal și de trei ori s-a impus CFR Cluj. În ultima victorie a oaspeților, în acest sezon, au marcat Rondon și autogol Martic, jucător care nu mai e în lotul oltenilor. Cotele la victorie sunt și ele superechilibrate: 2,60 pentru Craiova, 2,90 egalul, 2,80 CFR Cluj.

ADVERTISEMENT