Fotbal intern

U Craiova face și ea scandal în războiul cu deținătorul drepturilor TV: ”A sunat a șantaj”

13.08.2020 | 17:05
U Craiova face si ea scandal in razboiul cu detinatorul drepturilor TV A sunat a santaj
ADVERTISEMENT

Oficialii vicecampioanei României, U Craiova, au făcut scandal în urma propunerilor înaintate de deținătorul drepturilor TV cu privire la cum vor fi virați banii în sezonul viitor.

Oltenii s-au raliat cu finanțatorul FCSB, Gigi Becali, care a făcut un show total în fața sediului LPF înainte de Adunarea Generală.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă de miercuri că grupările din prima divizie  nu sunt de acord cu modul în care deținătorul de drepturi TV, compania EAD Interactive, vrea să eșaloneze banii pentru sezonul 2020-2021.

Deținătorul drepturilor TV, în scandal și cu U Craiova

”Probabil că doar noi, cele patru echipe care au votat împotrivă, am considerat că deținătorii de drepturi TV au încercat să impună cu forța încercând să profite de problemele financiare pe care le întâmpină multe cluburi”, a declarat Ovidiu Costeșin, directorul sportiv al U Craiova, despre scandalul cu deținătorul drepturilor TV.

ADVERTISEMENT

”Dacă nu erau aceste probleme financiare nu cred că era cineva de acord cu ce ni s-a propus astăzi. Propunerea a sunat ceva de genul: dacă acceptați o să vă plătim restanțele la timp, este o datorie existentă”, a continuat oficialul din Bănie.

”Poate fi o formă de șantaj. Trebuie să îmi măsor cuvintele ca să nu fiu dat în judecată, dar a sunat a șantaj. O obligație a lor ne-a fost prezentată ca o favoare. Au o restanță către noi și ni s-a spus că dacă acceptăm reeșalonarea acesteia în trei rate, atunci ne dă restanța vineri sau luni.

ADVERTISEMENT

Cluburile având nevoie de bani, atunci au acceptat. Îi înțeleg, poate și noi am fi avut același punct de vedere dacă eram în locul lor. Sunt mari probleme financiare la unele cluburi, iar niște bani veniți acum ajută. Pe asta a mizat și deținătorul de drepturi”, a mai spus Costeșin.

”Ni s-a tot reproșat că nu am jucat cele 7 meciuri și că merităm să fim penalizați pentru acest lucru, dar nu s-a vorbit deloc că la anul jucăm 50 de meciuri și nu se plătește nimic pentru asta. Ni s-a prezentat ca un favor că nu suntem penalizați pentru cele 7 meciuri și că jucăm 50

ADVERTISEMENT

Dacă deținătorul de drepturi vrea să dea în judecată, atunci să se stabilească a cui a fost culpa pentru că noi cluburile am vrut să jucăm acele meciuri, dar Comitetul Executiv ne-a împiedicat să jucăm

Mi-am adus aminte de acea decizie a Comitetului Executiv prin care s-a hotărât ca locul 3-4 să dea baraj cu locul 7-8. Anunț că Universitatea Craiova va ataca decizia la TAS. Din ce am înțeles și FCSB vrea să atace la TAS, dar și Botoșani. Sunt mai multe echipe care vor să atace această decizie”, a afirmat directorul sportiv al oltenilor.

”Comitetul Executiv trebuie să decidă ce se întâmplă dacă un meci nu se poate juca, dar până atunci trebuie să se modifice protocolul medical deoarece nu avem nicio șansă să terminăm sezonul viitor în forma în care este acum. În particular am ridicat problema prezenței spectatorilor pe stadion, cel puțin a unui număr limitat de spectatori”, a încheiat Costeșin.

ADVERTISEMENT