Fotbal intern

“U” Craiova ține cu FC Krasnodar. Ce sumă încasează trupa din Bănie dacă rușii se califică în grupele Champions League

Autor: Francisc Oprea | 21.08.2019 | 19:42
"U" Craiova ține cu FC Krasnodar. Ce sumă încasează trupa din Bănie dacă rușii se califică în grupele Champions League Craiova va încasa 500 de mii de euro dacă FC Krasnodar trece de Olympiacos. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Oficialii Universității Craiova vor fi fanii formației FC Krasnodar la meciul pe care îl dispută cu Olympiacos în play-off-ul Champions League, iar motivul ține strict de bani. Dacă echipa din Rusia se califică în grupe, oltenii vor mai încasa încă 500 de mii de euro, după o clauză stipulată în contractul lui Andrei Ivan, care s-a transferat la Krasnodar de la Craiova pentru 3 milioane de euro.

Universitatea Craiova speră la calificarea lui Krasnodar în grupele Ligii

Univeristatea Craiova “va ține pumnii” echipei din Rusia FC Krasnodar, care joacă miercuri seară împotriva grecilor de la Olympiacos în play-off-ul Champions League. Dacă rușii vor obține calificarea în grupe, o clauză din contractul lui Andrei Ivan se activează și trupa din Bănie va încasa 500 de mii de euro.

Andrei Ivan s-a transferat în vara anului 2017 de la Universitatea Craiova la Krasnodar pentru 3 milioane de euro. În contractul fotbalistului de 22 de ani au fost stipulate încă două puncte importante din punct de vedere financiar pentru Craiova, iar una dintre ele s-ar putea activa săptămâna viitoare, dacă actuala formația a atacantului va reuși calificarea în grupele Ligii Campionilor, după dubla cu Olympiacos. Oltenii vor mai încasa bani și dacă Ivan se va transfera la altă formație. 20 la sută din suma de transfer va reveni în Bănie.

Andrei Ivan a eliminat FCSB-ul cu Rapid Viena în play-off-ul sezonului trecut din Europa League. Sursă Foto: Sportpictures.eu
Andrei Ivan a eliminat FCSB-ul cu Rapid Viena în play-off-ul sezonului trecut din Europa League. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Andrei Ivan, șanse puține în Rusia

Universitatea Craiova speră ca Andrei Ivan să fie transferat pe o sumă cât mai importantă de bani, dar, deocamdată, atacantul nu intră în vederile antrenorului formației ruse, Murad Musaev.

În sezonul 2017-2018, Ivan a bifat doar 9 apariții pentru Krasnodar, iar stagiunea trecută a jucat, sub formă de împrumut, în Austria la Rapid Viena, echipă cu care a reușit calificarea în grupele Europa League, în dauna FCSB-ului. Pentru actuala stagiune, Ivan a fost oprit în lotul celor de la Krasnodar, dar nu a făcut parte din lotul pentru dubla din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, unde echipa din Rusia a reușit surpriza de a o elimina pe Porto.

  • 3 milioane de euro a plătit Krasnodar pentru transferul lui Ivan
  • 500 de mii de euro va încasa Craiova dacă formația din Rusia se califică în grupele Ligii Campionilor
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!