Fotbal intern

U Craiova – FCSB 2-1 în play-off Liga 1. Bergodi scrie istorie în Bănie şi bifează un nou record! Oltenii sunt la 4 puncte de CFR Cluj şi visează la titlu. Primele reacţii

U Craiova  FCSB 21 in playoff Liga 1 Bergodi scrie istorie in Banie si bifeaza un nou record Oltenii sunt la 4 puncte de CFR Cluj si viseaza la titlu Primele reactii
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a învins FCSB, scor 2-1, în etapa a șaptea a play-off-ului și visează cu ochii deschiși la titlu, mai ales că au patru puncte avans față de CFR Cluj. Oltenii s-au impus cu două penalty-uri și după 29 de ani titlul este foarte aproape de Bănie.

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 (Cicâldău 23 pen., Nistor 54 pen. / Cristea 37) – VEZI VIDEO

U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Vătăjelu 84), Cosic, Acka, Bancu – Nistor, Cicâldău, Mateiu – Bărbuţ (Bairam 73), Koljic, Mihăilă (Gustavo 89). Antrenor: Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

FCSB: Vlad – Creţu, Miron, Cristea, Panţîru (Pantea 86) – Moruţan (Vînă 73), Ov. Popescu, F. Tănase – Man, Ad. Petre (Dumitru 46), Coman. Antrenor: Bogdan Vintilă.

cl1


UPDATE, 12 iulie, ora 23:29 / “Am pierdut un meci pe care nu trebuia să-l pierdem. Am avut un joc mai consistent, dar am făcut greșeli simple. Când te bate adversarul din două penalty-uri, e greu de vorbit. Iar tu ai penalty și nu-l primești, e și mai greu. Din păcate, ăsta e fotbalul. E o meserie pe care mi-am asumat-o, nu-mi fac probleme. Indiferent ce se va întâmpla pe viitor cu mine. Conducerea va hotărî. Mereu trebuie să avem încredere și să fim entuziaști.

ADVERTISEMENT

Trebuie să strângem rândurile. Să ne pregătim bine, că urmează un joc cu CFR, apoi finala Cupei. Trebuie să ne regrupăm, să jucăm mai concludent, să dăm goluri, să reușim să batem. La fotbal nu se termină nimic. Mâine e o zi nouă. Fotbalul e frumos, dacă-l trăiești cu pasiune. Există și momente mai puțin bune, cum nu te aștepți, dar mergem înainte” – Bogdan Vintilă (FCSB)


UPDATE, 12 iulie, ora 23:10 / Suntem într-o situaţie foarte grea, sperăm ca de la anul să nu mai fim în aceeaşi situaţie. Din păcate pentru noi, în ultimul timp, nu mai impunem respect. Nu le mai este frică adversarilor de noi. Sunt nervos, o să vedem ce o să facem. Ne rămâne Cupa, sperăm să o câştigăm şi am şterge cu buretele multe”– Forin Tănase (FCSB)

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 iulie, ora 23:05 / După forte multe infrângeri în faţa lor am reuşit să îi batem când aveam nevoie. Mai avem 3 finale, ne aşteaptă o deplasare grea la Botoşani. Era clar că suntem două echipe cu jucători foarte buni. Diferenţa a fost făcută de atitudine. Va fi din ce în ce mai greu. Dacă vom pierde următorul meci, nu am făcut nimic. Va fi greu, dar avem destul timp să ne recuperăm” – Alex Cicâldău (U Craiova)


UPDATE, 12 iulie, ora 23:02 / La finalul jocului, fotbaliștii Universității Craiova s-au bucurat în mijlocul terenului pentru cele trei puncte câștigate cu FCSB.

ADVERTISEMENT

ucr


Min. 54 / GOOOOOL U Craiova! Dan Nistor înscrie de la 11 metri. Penalty-ul a fost obţinut de Elvir Koljic, după ce bosniacul a fost lovit cu pumnul în faţă de portarul FCSB.

Min. 46 / A doua repriză a început cu o întârziere de câteva minute. Plasa porţii a sărit din câteva clipsuri şi a fost legată cu sfoară.

Min. 37 / GOOOOL FCSB!! Iulian Cristea a egalat cu o lovitură de cap.

Min. 23 / GOOOOOL U Craiova!! Alex Cicâldău deschide scorul din penalty. U Craiova a primit o lovitură de la 11 metri după ce Mihăilă a fost faultat de Ovidiu Popescu.

u craiova - fcsb
Alex Cicâldău a deschis scorul din penalty

Min. 13 / Ovidiu Popescu a suferit o accidentare în primul sfert de oră. Fotbalistul oaspeţilor a fost tăiat pe faţă involuntar cu gheata de Nicuşor Bancu. După câteva zeci de secunde în care a avut nevoie de îngrijiri medicale, fotbalistul a reintrat pe teren cu un bandaj.


UPDATE, 12 iulie, ora 21:01 / Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria victimelor coronavirusului. Tot înainte de meci, Dan Nistor a fost premiat de LPF, după ce mijlocaşul a ajuns la meciul cu numărul 300 în Liga 1.


UPDATE, 12 iulie, ora 18:33 / Fanii Universităţii Craiova au făcut tot posibilul ca favoriţii să nu le simtă lipsă în derby-ul cu FCSB. Cu câteva ore înainte de meci, ultraşii au realizat o coregrafie în Peluza Nord a stadionului “Ion Oblemenco”. Mesajul pentru jucătorii lui Cristiano Bergodi este “Suntem cu voi”.

u craiova - fcsb
Mesajul fanilor pentru jucătorii Universităţii Craiova

Suporterii din Peluza Nord Craiova au postat un mesaj pe contul oficial de Facebook. Aceştia au explicat mesajul din spatele coregrafiei speciale.


UPDATE, 12 iulie, ora 12:30 / Ultraşii din Peluza Nord Craiova au anunţat că vor urmări meciul cu FCSB la o terasă din oraş, iar la finalul derby-ului vor merge la stadion, indiferent de rezultat, pentru a-i încuraja pe fotbaliştii lui Cristiano Bergodi.

Zi de meci. E iar zi de meci, zi de finală! Am hotărât să nu mergem înainte de meci la băieţi să nu îi perturbăm. Aşa am făcut până acum în acest play-off şi a mers bine, păstrăm obiceiul! În schimb ne mobilizăm cât mai mulţi şi mergem la stadion imediat după finalul meciului.

Ne adunăm cu toţii pe esplanada dinspre Bulevardul Ilie Balaci să îi încurajăm pe băieţi indiferent de rezultat. Facem spectacol! Cine nu a găsit încă unde să vadă meciul poate să vină alături de noi la Lido unde avem 5 televizoare pe terasă şi în premieră un proiector în parcare pentru a păstra cât mai uşor distanţarea. Nu uitaţi să luaţi măştile la voi”, a fost anunţul ultraşilor pe pagina oficială de Facebook a Peluzei Nord Craiova.


UPDATE, 11 iulie, ora 19:37 / Jucătorii FCSB au ajuns în Bănie pentru derby-ul cu U Craiova. Fotbaliştii lui Bogdan Vintilă au călătorit cu autocarul pentru această deplasare şi au ajuns în Oltenia în jurul orei 19:15.

Din lotul pentru meciul cu U Craiova lipseşte Darius Olaru, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate. Mijlocaşul s-a accidentat şi a fost lăsat acasă, acesta urmând să facă un RMN.

u craiova - fcsb (1)
Jucătorii FCSB au ajuns în Craiova

Bogdan Argeş Vintilă a ieşit ultimul din autocarul FCSB, după ce toţi jucătorii echipei începeau să-şi recupereze bagajele. Antrenorul vicecampioanei României părea vizibil posomorât, în condiţiile în care Gigi Becali i-a pecetluit soarta.

 


Craiova a reuşit patru victorii pe linie de la venirea antrenorului Cristiano Bergodi, cea mai importantă fiind cea de la Cluj, pe terenul CFR, care era lider la acel moment şi care s-ar putea dovedi decisivă în final. Însă a luat gol în fiecare meci, fie că a jucat acasă sau în deplasare.

FCSB a avut prestaţii foarte slabe de la reluarea play-off-ului, din patru partide reuşind doar două egaluri pe teren propriu, cu Gaz Metan şi Botoşani. Singura reuşită este calificarea în finala Cupei României, după două victorii în semifinală cu Dinamo.

Craiova – FCSB Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Craiova – FCSB se joacă duminică, 12 iulie, de la ora 21:00, în cadrul etapei a 7-a din play-off şi este televizată în direct pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Puteţi însă accesa şi site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

Craiova se află în faţa unei oportunităţi pe care nu a mai avut-o de zeci de ani, ceea ce a creat o emulaţie incredibilă în oraş, dovadă fantasticul spectacol oferit echipei în noaptea victoriei de la Cluj, la revenirea în Bănie. Presiunea este uriaşă pe umerii elevilor lui Bergodi, care şi el se află în faţa celei mai mari performanţe din cariera de antrenor şi de când activează în fotbalul românesc.

Dubii pentru Cristiano Bergodi în centrul apărării

Nu se anunţă absenţe importante în lotul oltenilor, singura problemă pentru Bergodi fiind axul central defensiv, acolo unde Stephane Acka pare prea lent şi deci uşor de depăşit în duelurile unu la unu, iar faţă în faţă cu Dennis Man sau Florinel Coman este foarte vulnerabil. Lângă el va juca fie croatul Cosic,, fie fostul stelist Mihai Bălaşa, dar mai degrabă primul.

La FCSB se aşteaptă înlăturarea lui Bogdan Vintilă de pe banca tehnică şi numirea lui Mihai Pintilii, acum în calitate de secund şi pe care îl vrea vestiarul. Sau a lui Toni Pintea, omul apropiat al lui Laurenţiu Reghecampf.

FCSB a pierdut o singură dată în Bănie de la revenirea Craiovei în prima divizie

Sunt în continuare mari probleme de efectiv la FCSB în apărare şi în linia de mijloc, însă au revenit pe teren Florinel Coman şi Răzvan Oaidă, astfel încât de la mijloc în sus FCSB poate pune probleme. S-a speculat pe ideea că FCSB vine să câştige ca o răzbunare faţă de faptul că în 2017 Craiova a pierdut cu Viitorul, folosind mulţi tineri şi echipa lui Gică Hagi a luat titlul în detrimentul bucureştenilor. Însă Gigi Becali a demontat orice idee de răzbunare.

La capitolul meciuri directe de la revenirea oltenilor în prima divizie situaţia stă foarte rău pentru aceştia, pentru că au doar o singură victorie, 2-1 în 2018 şi un egal, în rest numai succese pentru bucureşteni. 1,77 este cota la victorie pentru Craiova, 4,80 pentru FCSB.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,80 este cota pentru “peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT