Fotbal intern

U Craiova – FCSB, miza de zeci de mii de euro pentru olteni! Ce bonusuri încasează jucătorii Universităţii Craiova dacă bat FCSB şi termină pe locul 2. EXCLUSIV

05.05.2019 | 10:50
U Craiova  FCSB miza de zeci de mii de euro pentru olteni Ce bonusuri incaseaza jucatorii Universitatii Craiova daca bat FCSB si termina pe locul 2 EXCLUSIV

Universitatea Craiova va juca împotriva celor de la FCSB în etapa a opta a playoff-ului Ligii 1 Betano. Oltenii vor avea parte de o susținere frenetică pentru derby-ul contra roș-albaștrilor, care poate consemna și finalul cursei la titlu pentru FCSB. De asemenea, elevii lui Corneliu Papură au și un obiectiv mult mai important pentru propriul lor buzunar. FANATIK vă prezintă care este miza financiară pentru olteni și felul în care aceasta se calculează.

Ce bonusuri încasează jucătorii Univerităţii Craiova dacă bat FCSB şi termină pe locul 2 în Liga 1 Betano

FCSB are nevoie neapărată de victorie pentru a mai rămâne în plasa celor de la CFR Cluj. Orice alt rezultat ar putea să aducă al doilea titlu consecutiv în palmaresul trupei din Gruia. Un alt lucru interesant este dat însă și de lupta pentru locul secund. Astfel, Universitatea Craiova ar putea trece pe locul doi, cu o victorie în fața celor de la FCSB. Iar această victorie ar aduce un bonus masiv în conturile fotbaliștilor olteni.

Asta pentru că jucătorii Craiovei au un sistem de premiere diferit față de cel practicat în mod normal în Liga 1 Betano. Astfel, fiecare punct câștigat de olteni în sezonul regulat și în playoff este premiat de către șefii clubului, în funcție de minutele jucate de fiecare fotbalist. Însă, în funcție de locul ocupat de olteni la finalul sezonului, bonusul pentru fiecare punct jucat crește sau scade. Astfel:

  • locul 1 – primă de 500 euro pentru fiecare punct câştigat
  • locul 2 – primă de 400 euro pentru fiecare punct câştigat
  • locul 3 – primă de 300 euro pentru fiecare punct câştigat
universitatea craiova bani fcsb
Carlos Fortes va căuta primul gol pentru Universitatea Craiova în partida cu FCSB. *foto: sportpictures.eu

Cât ar putea câștiga fotbaliștii Craiovei dacă vor termina în faţa FCSB

Craiova a obținut 45 de puncte în sezonul regulat şi încă 13 puncte în play-off, înainte de ultimele 3 partide. Astfel, dacă ar fi să facem un calcul cu punctele adunate până acum de Craiova, prima maximă pe care o pot încasa fotbaliștii oltenilor arată în acest moment în felul următor: 45 puncte sezonul regulat X300 euro pentru fiecare punct + 13 puncte X300 euro pentru fiecare punct = 17,400 de euro. Singurul integralist din echipa Craiovei este portarul italian Mirko Pigliacelli, cel care a evoluat în toate cele 33 de meciuri, deci și singurul care ar încasa întreaga sumă.

Dacă oltenii reușesc să termine sezonul pe locul secund și să câștige toate meciurile rămase, atunci ar termina cu 22 de puncte în playoff, iar prima va fi calculată de la următoarea cifră: 45 puncte sezonul regulat X400 euro pentru fiecare punct + 22 puncte X400 euro pentru fiecare punct = 26.800 de euro. Așadar, un bonus important, cu un plus de aproape 10.000 de euro pentru locul 2!

Partida dintre Universitatea Craiova și FCSB se va juca duminică, cu începere de la ora 21:00. Partida va putea fi urmărită în format live video pe FANATIK.RO.