Fotbal intern

U Craiova gâfâie! Decimată în apărare după ce şi-a pierdut principalii oameni de atac

06.11.2020 | 23:27
U Craiova gafaie Decimata in aparare dupa ce sia pierdut principalii oameni de atac
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova are mari probleme în defensivă, după ce i-a pierdut şi pe Elvir Koljic şi Vali Mihăilă, principalii oameni de gol. Apărarea lui Bergodi este decimată de COVID-19 şi de accidentări, iar asta se vede în prestaţia echipei care poate pierde primul loc. 

Oltenii au început campionatul ca din puşcă. Echipa lui Cristiano Bergodi şi-a propus din start să nu mai repete greşelile din sezonul trecut în care au pierdut titlul chiar în ultima etapă, în “finala” cu CFR Cluj, scor 1-3.

ADVERTISEMENT

Oficialii Universităţii au spus la unison că acesta va fi anul Craiovei, iar începutul le-a dat speranţe mari. Şapte victorii după primele şapte etape şi lucrurile au prins contur. Însă, accidentările şi problemele cu noul coronavirus ar putea să transforme visul oltenilor în misiune imposibilă.

Universitatea Craiova, decimată! Totul a început cu accidentarea lui Koljic

Ghinioanele au început în etapa a 6-a la meciul dintre U Craiova şi Poli Iaşi. “Dragonul” Elvir Koljic a fost faultat de Mihalache şi s-a accidentat grav. “Dragonul” a suferit o fractură de peroneu şi va fi indisponibil până în play-off. Koljic era în superformă, fiind golgheterul campionatului în momentul respectiv, cu 6 goluri.

ADVERTISEMENT

În acelaşi weekend, Vali Mihăilă, unul dintre cei mai buni tineri jucători din Casa Pariurilor Liga 1 era vândut la Parma pentru 8,5 milioane de euro. Un câştig financiar foarte important pentru Mihai Rotaru, dar o pierdere grea din echipă.

Problemele se ţin scai de Bergodi în apărare

Iar din etapa viitoare au început problemele în defensivă. Ştefan Vlădoiu a fost depistat pozitiv cu COVID-19 imediat după meciul de la tineret cu Malta, Marius Constantin s-a accidentat după 30 de minute cu Dinamo, iar apărarea lui Bergodi începea să scârţâie.

ADVERTISEMENT

În confruntarea cu Dinamo, italianul a început în partea dreaptă cu tânărul Olteanu, pe care l-a schimbat după primele 4 minute cu Acka. Chiar dacă U Craiova a câştigat cu 1-0 pe Arena Naţională, lucrurile nu arătau promiţător pentru olteni.

Iar asta s-a văzut în etapa imediat următoare, cu Academica Clinceni. Apărarea Craiovei a fost formată din tânărul Mitran, Acka şi Bălaşa fundaşi centrali şi Bancu pe stânga. Chiar dacă Vătăjelu a intrat rapid în locul lui Mitran, oltenii au pierdut primele puncte ale sezonului, scor 0-1. Apărarea şi atacul oltenilor lăsau de dorit.

ADVERTISEMENT

Confruntarea cu Hermannstadt a scos la iveală aceleaşi probleme. Oltenii nu au reuşit să marcheze decât din penalty şi chiar dacă a avut mari emoţii în final de meci, apărarea a rezistat. Cristiano Bergodi spera să regleze problemele în defensivă, însă acestea s-au acutizat în săptămâna premărgătoare meciului cu Chindia Târgovişte.

Bancu, Cicâldău şi Bălaşa, out înainte de meciul cu Târgovişte!

Fundaşii olteni au căzut ca spicele. Nicuşor Bancu a fost depistat pozitiv cu COVID-19 şi va rata acţiunea naţionalei din noiembrie, iar Mihai Bălaşa s-a accidentat şi a devenit şi el indisponibil. Cum toate aceste absenţe nu erau de ajuns, U Craiova l-a pierdut şi pe Cicâldău, cel mai bun mijlocaş al echipei.

Vestea bună este că a revenit Marius Constantin după accidentare, însă experimentatul fundaş venea după o pauză lungă. Şi asta s-a văzut în evoluţia fundaşului de 36 de ani care l-a faultat pe Florea în careu în minutul 29. Vlădoiu a revenit şi el în lot, însă neantrenat nu putea intra ca titular, Mitran fiind titularizat de Bergodi.

Cu o apărare cu Mitran, Acka, Constantin şi Papp şi un atac cu Ofosu, Tudorie şi Baiaram, oltenii au suferit atât în atac, cât şi în apărare. Iar la începutul sezonului, Cristiano Bergodi nici nu îşi închipuia o asemenea desfăşurare a lucrurilor.

Doar două goluri marcate din acţiune după accidentarea lui Koljic şi plecarea lui Mihăilă

U Craiova a pierdut meciul împotriva Chindiei şi odată cu acest eşec se poate epuiza şi avansul luat în începutul tare de campionat. Pentru olteni, pauza pentru meciurile naţionalei vine la fix, într-un moment în care echipa este groggy, “numărată”, ca la box, însă după această pauză lucrurile s-ar mai putea regla în defensivă odată cu revenirea jucătorilor.

În atac le va fi mai greu oltenilor. Elvir Koljic şi Vali Mihăilă sunt greu de înlocuit cu Mamut şi Ofosu, iar Andrei Ivan nu prinde un post de titular chiar şi cu aceste absenţe importante. De la accidentarea lui Koljic, U Craiova are doar trei goluri în cinci meciuri din Casa Pariurilor Liga 1.

  • 0,6 goluri pe meci este media Universităţii Craiova după accidentarea lui Koljic
  • 8,5 milioane de euro a încasat Craiova pentru Mihăilă

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 2,37 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT