Fotbal intern

U Craiova i l-a ”suflat” pe Ivan Mamut lui Hajduk Split! Cum a ajuns în Bănie

18.10.2020 | 11:07
U Craiova i la suflat pe Ivan Mamut lui Hajduk Split Cum a ajuns in Banie
Oficialii clubului Universitatea Craiova i l-au ”suflat” pe atacantul Ivan Mamut echipei croate Hajduk Split. Sursă foto: Facebook Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Universitatea Craiova i l-au ”suflat” pe atacantul Ivan Mamut echipei croate Hajduk Split.

Vârful croat în vârstă de 23 de ani  a ajuns în Bănie, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, pentru a-l înlocui pe Elvir Koljic, accidentat grav la meciul cu Poli Iași.

ADVERTISEMENT

Atacantul bosniac a suferit o fractură de peroneu, a fost  operat de urgență și are șanse minime să mai revină pe gazon în acest sezon.

Ivan Mamut a fost dorit de Hajduk Split înainte de a ajunge la U Craiova

Presa croată a scris că Ivan Mamut se afla pe lista de achiziții a celor de la Hajduk Split, dar Universitatea Craiova s-a mișcat foarte repede și a reușit să-l aducă pe atacantul de la Inter Zapresic.

ADVERTISEMENT

Surprinzător este faptul că Hajduk Split l-a avut în curte pe Mamut în perioada junioratului, dar la 20 de ani a decis să-l vând la Inter Zapresic, acolo unde atacantul de 1,92 metri, a marcat 17 goluri în ultima perioadă.

”Mamut a fost supus unor analize, de către cei care fac analize pentru a evalua jucătorii şi calitatea jucătorilor. Nu a fost luat aşa, la plesneală. El făcea parte dintr-o listă de jucători pe care noi în urmăream, în eventualitatea în care Koljic pleca în urma unui transfer. S-a întâmplat necazul ăsta, drama asta şi am fost nevoiţi să transferăm”, a declarat președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

”E un tip de jucător pentru jocul poziţional. Are o protecţie bună a balonului şi fixează apărătorii centrali. Din punctul meu de vedere, poate să uşureze munca şi eficienţa mijlocaşilor prin poziţionarea lui. Cum la fel de bine şi el se poate îmbunătăţi cu mijlocaşii pe care îi avem noi la echipă. Inventivitatea lor, creativitatea lor şi tehnicitatea pot să îl pună în postura de a finaliza, în postură de ultimă execuţie”, a spus Cârțu.

Din punct de vedere numeric,  soluțiile lui Cristiano Bergodi pentru partida contra celor de la Dinamo nu sunt neapărat limitate. Problema italianului constă în faptul că nu va putea conta pe cel mai bun marcator al său: Elvir Koljic.

ADVERTISEMENT

Partida dintre  Dinamo și Universitatea Craiova, din etapa a șaptea, se va disputa duminică, 18 octombrie, de la 21:30, pe Arena Națională, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – Craiova: 27,50 este cota pentru “1 pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: