Fotbal intern

U Craiova îl vrea pe Bogdan Stancu și încearcă să îl “deturneze” din drumul spre FCSB

19.12.2018 | 18:17
U Craiova il vrea pe Bogdan Stancu si incearca sa il deturneze din drumul spre FCSB

Atacantul de 31 de ani este pe lista oltenilor, care are nevoie de un fotbalist cu experiență în ofensivă pentru play-off. U Craiova îl vrea pe Bogdan Stancu. Vârful este ideal pentru că este liber de contract, dar patronul Mihai Rotaru ar trebui să facă un efort financiar consistent.

Stancu ar urma să devină cel mai bine plătit fotbalist din lotul “leilor”, în cazul în care ar accepta să joace în Bănie. Prima opțiune a “Motanului” rămâne în acest moment FCSB, acolo unde Gigi Becali e gata să îl aducă, mai ales dacă Rusescu se va despărți de trupa lui.

U Craiova îl vrea pe Bogdan Stancu! Salariul e marea problemă

Cluburile care se luptă pentru titlu în Liga 1 Betano încearcă în această perioadă să dea primele lovituri de mercato. Plecat de la Bursaspor, Bogdan Stancu este unul dintre fotbaliștii importanți care ar putea juca în 2019 în România. Primul care a pus ochii pe Stancu este patronul FCSB, Gigi Becali, care îl consideră ideal în locul lui Raul Rusescu. Informația oferită de FANATIK a fost confirmată ulterior de finanțatorul din Pipera.

Și Craiova visează la aducerea celui poreclit „Motanul”. Fotbalistul este dorit în Oltenia pentru a aduce un plus de experiență în compartimentul ofensiv. Conform surselor FANATIK, “leii” au început discuțiile pentru realizarea acestei mutări. Problema majoră o constituie salariul uriaș cerut de Stancu, atacantul dorind minimum 20.000 de euro lunar pentru a se întoarce în țară. Patronul Mihai Rotaru nu este convins că trebuie să rupă plafonul salarial, fixat în partea superioară undeva la 12.000 de euro! Pe de altă parte, Gigi Becali este de acord să îi dea până la 25.000 de euro pe lună, atât cât primește în acest moment Rusescu.

Bogdan Stancu
Bogdan Stancu s-a retras din naționala României, dar își dorește să se întoarcă în țară pentru a avea familia și prietenii aproape

Are și varianta Turcia, dacă nu bate palma cu Becali și Rotaru

Situația lui Bogdan Stancu este una privilegiată în acest moment. Stancu mai are, pe lângă ofertele de la FCSB și Craiova, două propuneri tentante din Turcia. Problema este că Stancu s-a “ars” deja la bani și acum va sufla și în iaurt. Bașkanii promit salarii impresionante, pe care apoi uită să le plătească multă vreme și fotbaliștii, pentru a nu pierde timp cu procesele, ajung să își rezilieze contractele. Când trag linie, ei observă că au jucat pe sume modeste.

Stancu își dorește să revină în România pentru a fi alături de familie și de prieteni, astfel că e dispus să accepte și un salariu pe care să și-l permită și cluburile de top din Liga 1. Și Mircea Rednic l-ar vrea pe fostul internațional, retras din națională la vârsta d e 30 de ani. “Poate ar fi interesant să vină la Dinamo, nu e vorba numai de bani în fotbal. Sunt jucători interesaţi să vină, să joace şi să profite de forma bună ca să prindă contracte importante“, a afirmat Rednic.

Bogdan Stancu Steaua
Bogdan Stancu a mai jucat pentru echipa lui Gigi Becali, de unde a fost transferat la Galatarasay pentru 5 milioane de euro

1.000.000 de euro este cota actuală a lui Bogdan Stancu, care pentru prima oară în carieră este liber de contract

52 de meciuri și 14 goluri are Stancu pentru naționala României, de unde s-a retras în toamna anului 2017, ultimul său meci fiind Muntenegru – România 1-0, în care a fost integralist. A fost ultimul meci al lui Stancu, dar și ultimul al lui Daum!

216 meciuri și 64 de goluri are „Motanul” în prima ligă turcă, mult mai multe decât în prima divizie din România (128 de meciuri / 43 de goluri), unde a jucat pentru FC Argeș, Unirea Urziceni și FCSB