Fotbal intern

U Craiova, în criză de timp înainte de meciul cu CFR Cluj! Papură trebuie să refacă moralul echipei

20.12.2020 | 12:42
U Craiova in criza de timp inainte de meciul cu CFR Cluj Papura trebuie sa refaca moralul echipei
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova se află într-o criză de timp înainte de meciul cu CFR Cluj. După nereușita de vineri seara, Corneliu Papură are misiunea dificilă de a reface moralul echipei înainte de jocul cu campioana țării.

Înfrângerea 0-2 cu FCSB a lăsat urme grele pe partea mentală a jucătorilor Științei. Pe lângă faptul că au pierdut, „juveții” au avut o prestație lamentabilă, mai ales în repriza a doua, atunci când scorul ar fi putut căpăta proporții.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acest fapt, în interiorul lotului a început și un conflict între Alexandru Mateiu, nemulțumit de modul în care este tratat, și staff-ul tehnic condus de Corneliu Papură, care ar putea să aibă zilele numărate pe banca „alb-albaștrilor”.

Universitatea Craiova, în criză de timp înainte de jocul cu CFR Cluj. Jucătorii, cu moralul la pământ

Așteptările oltenilor erau foarte mari înainte de meciul cu FCSB, dar realitatea a fost dură și a arătat o diferență mare între cele două echipe. Defensiva Universității Craiova nu a putut face față tripletei formate din Florinel Coman, Dennis Man și Florin Tănase, în timp ce ofensiva gazdelor a avut o prestație lamentabilă. Cicâldău și Mamut au fost singurii care l-au încercat pe Andrei Vlad, însă portarul venit chiar din Bănie s-a aflat într-o zi mare și scos tot.

ADVERTISEMENT

Craiova și FCSB au făcut rocada în clasament, iar trupa lui Toni Petrea s-a distanțat la două puncte în fruntea clasamentului de Știința și la trei de CFR Cluj. Problema cea mare pentru Corneliu Papură este faptul că CFR-ul este următoarea adversară și ca toate să fie complete, tehnicianul nu are prea mult timp la dispoziție pentru a reface moralul elevilor săi.

Derby-ul cu bucureștenii a fost vineri seara, iar sâmbătă, Bancu și compania au avut o ședință de refacere, una la care atmosfera nu a fost cea mai bună. Duminică și luni sunt singurele zile în care „Papi” a programat antrenamente și în care ar putea să mai remedieze puțin mentalul, dar mai ales jocul, întrucât prestația din repriza a doua cu FCSB a fost jalnică. Luni, delegația Universității Craiova va decola de pe Aeroportul Internațional Craiova, cu destinația Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Papură speră ca elevii săi să își revină pentru a mai spăla din păcate în meciul cu CFR: „Nu avem timp să ne plângem”

Universitatea Craiova ar mai avea o mică șansă de a termina acest an calendaristic pe primul loc, însă e nevoie ca „alb-albaștrii” să o bată pe CFR în „Gruia”, în timp ce FCSB să nu ia niciun punct cu Sepsi. De asemenea, ar putea pierde și poziția secundă în cazul în care „feroviarii” câștigă. CFR Cluj – Craiova se va juca marți, 22 decembrie, de la ora 21:00.

Corneliu Papură vrea să îi facă pe jucători să uite de eșecul cu FCSB și să gândească doar la meciul de  la Cluj: „În privința jucătorilor cred că nu se poate lua o decizie numai după un meci în care cineva a jucat bine sau a avut o evoluție mai puțin reușită. Cred că trebuie făcută o analiză complexă asupra fiecărui jucător și luată cea mai bună decizie“.Trebuie să ne refacem pentru următorul meci. Nu avem timp să ne plângem. Ce am făcut în meciul ăsta e gata, a trecut.

ADVERTISEMENT

Dacă vrem să facem ceva bun, trebuie să ne refacem și psihic, dar și fizic, ca să dăm totul în meciul următor și să-l câștigăm”, a spus antrenorul Universității Craiova la conferița de presă.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru “sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT