Fotbal intern

U Craiova l-a cucerit pe Mirko Pigliacelli! “Nu mă gândesc să mă întorc în Italia”

04.09.2018 | 20:49
U Craiova la cucerit pe Mirko Pigliacelli Nu ma gandesc sa ma intorc in Italia

U Craiova l-a cucerit pe Mirko Pigliacelli. Atmosfera incandescentă de la meciurile alb-albaştrilor jucate pe stadionul “Ion Oblemenco” l-au cucerit pe portarul italian. Fotbalistul de 25 de ani este împrumutat de la Pro Vercelli până la finalul sezonului, iar într-un interviu acordat italienilor de la TuttoMercatoWeb a vorbit despre ce a găsit în Bănie.

Mirko Pigliacelli a declarat că se simte foarte bine în Craiova şi că trăieşte momente unice, pe care nu le-a trăit în Italia. Mai mult decât atât, portarul de 25 de ani a susţinut că nu se gândeşte pentru moment să se întoarcă la Pro Vercelli, ceea ce deschide uşa pentru un transfer definitiv la U Craiova.

U Craiova l-a cucerit pe Mirko Pigliacelli

U Craiova l-a cucerit pe Mirko Pigliacelli. “Pentru tot ce trăiesc în această perioadă, mă simt minunat la Craiova. Aici am avut şansa de a încerca lucruri pe care în Italia nu le-am mai trăit. Stadion plin la toate meciurile, Europa League. Azi nu mă gândesc să mă întorc în Italia. Din fericire, nu mi-a trebuit mult ca să le intru la inimă oamenilor, mă simt foarte bine. Vreau să obţinem maximum. Obiectivul este clasarea în primele trei. Suntem o echipă competitivă, lumea ne urmăreşte peste tot. Sunt toate condiţiile pentru a reuşi”, a declarat Mirko Pigliacelli pentru TuttoMercatoWeb.

Chiar dacă Mirko Pigliacelli este italian ca şi Devis Mangia, antrenorul celor de la U Craiova, portarul a declarat că ia lecţie de limbă engleză pentru a comunica mai uşor. “M-am gândit: ‘OK, cum o să vorbesc acum?’ Apoi am sosit la Craiova şi mi s-a deschis o lume nouă. E un spectacol. Iar staff-ul tehnic e italian. Studiez şi engleza, pentru a reduce diferenţele”, a mai precizat Mirko Pigliacelli.

Mirko Pigliacelli este un produs al centrului de copii şi juniori de la AS Roma şi a evoluat până în prezent pentru Parma, Sassuolo, Pescara, Reggina, Frosinone, Pro Vercelli şi Trapani.

U Craiova a mai realizat un transfer

Nuno Rocha a semnat luni cu U Craiova şi a revenit în Bănie, unde a mai evoluat între 2014 şi 2017. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului. “După ce a jucat un an în prima ligă din Rusia şi a izbutit să câştige Cupa, Nuno Rocha a semnat un contract valabil pe doi an cu opţiune de prelungire pentru încă doi. Bine ai revenit în familia Ştiinţei, Nuno & mult succes în tricoul alb-albastru! Născut pe data de 25 martie 1992, fotbalistul născut în localitatea Praia a marcat 23 de goluri şi a oferit 13 pase decisive în 97 de jocuri pentru gruparea din Bănie. Rocha a venit prima oară în Bănie în anul 2014 de la Maritimo. Este om de bază în naţionala Insulelor Capului Verde, cu care a evoluat în iarna lui 2015 la Cupa Africii pe Naţiuni, fiind integralist în toate cele trei partide din faza grupelor”, au anunţat oficialii olteni.

În această vară, U Craiova i-a mai transferat pe Alexandru Cicâldău (Viitorul), Elvir Koljic (FK Krupa), Cesar Meza Colli (FK Keşla), Isaac Donkor (Cesena), Mirko Pigliacelli (împrumutat de la Pro Vercelli) şi Matte Fedele (împrumutat de la Foggia).

U Craiova l-a cucerit pe Mirko Pigliacelli şi a semnat un contract pe un sezon
U Craiova l-a cucerit pe Mirko Pigliacelli şi a semnat un contract pe un sezon