Fotbal intern

U Craiova, mesaje speciale de 1 Decembrie! „Români prin naștere, olteni prin grație divină!” Video

01.12.2020 | 13:58
U Craiova mesaje speciale de 1 Decembrie Romani prin nastere olteni prin gratie divina Video
U Craiova, mesaje speciale de 1 Decembrie! „Români prin naștere, olteni prin grație divină”
ADVERTISEMENT

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, clubul Universitatea Craiova a pregătit un video special cu mesaje speciale. Oltenii nu au uitat de celebra frază „români prin naștere, olteni prin grație divină.”

Jucătorii Științei se află în cantonament pentru a pregăti duelul cu Gaz Metan Mediaș, de luni, 7 decembrie. Craiovenii au un program infernal pe final de an. În ultimele două etape, trupa lui Corneliu Papură joacă cu FCSB și CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

România sărbătorește această zi specială într-un mod diferit. Cu o pandemie care nu ne mai dă pace, românii sunt îndemnați să fie prudenți și să nu își riște sănătatea. Ba mai mult, celebrele parade militare nu s-au mai ținut, iar oamenii au stat în casă.

Jucătorii de la Universitatea Craiova au transmis mai multe mesaje speciale de 1 Decembrie, Ziua Națională a României

Chiar dacă trecem prin vremuri grele, Ziua Națională a României rămâne un prilej de sărbătoare. Cluburile din Liga 1 nu au putut să treacă fără a transmite mesaje speciale către susținători, iar Universitatea Craiova a făcut acest lucru prin intermediul unui videoclip postat pe pagina oficială de socializare.

ADVERTISEMENT

Apar doar jucători români și de remarcat că toți sunt oameni care au selecții la echipele naționale: Nistor, Papp, Bălașa și căpitanul Bancu au jucat pentru selecționata mare, în timp ce Vlădoiu și Screciu sunt oameni eligibili pentru U21, iar Căpățînă are și el o prezență pentru tineret.

  • Dan Nistor: „Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, urez un sincer la mulți ani tuturor românilor!”
  • Paul Papp: „De 1 Decembrie este ziua României. La mulți ani tuturor românilor!”
  • Mihai Bălașa: „Cu ocazia Zilei Naționale, vă doresc la mulți ani tuturor românilor. La mulți ani, România!”
  • Ștefan Vlădoiu: „De 1 Decembrie vreau să urez tuturor românilor la mulți ani!”
  • Mihai Căpățînă: „Tuturor românilor le urez un sincer și călduros la mulți ani!”
  • Vladimir Screciu: „La mulți ani, România! La mulți ani, români!”
  • Nicușor Bancu: „Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, vreau să urez tuturor românilor un călduros la mulți ani și multă sănătate!”
ADVERTISEMENT

„Români prin naștere, olteni prin grație divină!” Suporterii Științei au arborat tricolorul lângă steagul echipei

De 1 Decembrie, românii arborează drapelul țării pe unde pot. La mașină, la fereastra de la bloc sau casă, iar oltenii au ales să facă și ei acest lucru, însă nu fără a pune și steagul Universității Craiova alături. De asemenea, celebra frază „români prin naștere, olteni prin grație divină” este cea mai redată lozincă în această zi de sărbătoare.

 

1 Decembrie U Craiova
„Tricolorul” și steagul Universității Craiova sunt arborate la ferestrele apartamentelor din Bănie

De altfel, oficialii Craiovei au și pus la vânzare mai multe materiale promoționale cu referire la Ziua Națională, iar pe site-ul oficial a apărut următorul comunicat: „

ADVERTISEMENT

Astăzi este 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Cu acest prilej, clubul Universitatea Craiova le transmite „La mulţi ani!” tuturor celor care gândesc şi simt româneşte. Şi în special suporterilor alb-albaştri, pentru că „Suntem cei mai buni dintre români, suntem olteni / Şi întotdeauna vom striga, hai Craiova!”

Este momentul când simțim cu toată ființa dragostea de patrie, admiraţia, respectul pentru bravii eroi ai neamului care şi-au slujit patria cu credinţă, care au luptat cu iubire şi devotament pentru păstrarea independenței țării, pentru apărarea gliei de invaziile străine. Eroi care au udat cu sângele lor pământul acestei ţări în care au trăit cu credinţă, cu demnitate, cu mândria că sunt români, bravi urmaşi ai lui Decebal şi Traian. Să ne bucurăm de această zi plină de emoție și semnificație pentru noi toți, să fim uniţi, pentru că doar împreună putem înfrunta orice pericol.

Să fim demni și să fim mândri de istoria noastră şi de simbolurile naţionale, să ne iubim ţara cu aceeaşi forţă cu care au făcut-o strămoșii noştri!”


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș : 2,40 este cota pentru „1 pauză/1 final“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT