Fotbal intern

U Craiova, pe urmele lui Liverpool! Ştiinţa copiază parcursul “cormoranilor” pentru titlu după 30 de ani

19.10.2020 | 13:57
U Craiova pe urmele lui Liverpool Stiinta copiaza parcursul cormoranilor pentru titlu dupa 30 de ani
ADVERTISEMENT

U Craiova are un parcurs de excepţie în actualul sezon din Liga 1 şi pare că merge pe drumul lui Liverpool, formaţie care a câştigat titlul în Anglia după 30 de ani. Oltenii au câştigat şi derby-ul cu Dinamo şi au ajuns la şapte victorii la rând, iar visul trofeului prinde din nou contur în Bănie.

În vară, U Craiova a trăit drama ratării titlului într-un moment când trofeul părea atât de aproape de Bănie, după 29 de ani de aşteptare. Ştiinţa a ratat sărbătoarea în ultima etapă a sezonului trecut, însă oltenii şi-au promis că se vor revanşa în stagiunea 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Parcursul pare copiat la indigo de la Liverpool. “Cormoranii” s-au luptat pentru titlul în Premier League până la finalul sezonului 2018-2019, când se împlineau 29 de ani de la ultimul trofeu suprem în Anglia. În următoarea stagiune, trupa lui Jurgen Klopp a fost de neoprit şi a cucerit trofeul mult visat.

U Craiova visează la primul titlu după 30 de ani, la fel ca Liverpool

U Craiova a ajuns la şapte victorii consecutive în campionat şi are deja un avans de şase puncte faţă de CFR Cluj, formaţia care ocupă locul 2. Parcursul se aseamănă cu cel al lui Liverpool, care după şapte runde din sezonul 2019-2020 avea tot atâtea victorii.

ADVERTISEMENT

După 30 de ani, Liverpool a reuşit să câştige titlul în Premier League, având un parcurs de excepţie, cu 27 de meciuri consecutive fără înfrângere în campionat. Mai exact, “cormoranii” au strâns 26 de victorii şi o remiză, însă e greu de crezut că U Craiova ar putea să copieze perfect un astfel de drum, mai ales după ce echipa lui Cristiano Bergodi şi-a pierdut doi fotbalişti de bază, pe Elvit Koljic (accidentat) şi pe Valentin Mihăilă (transferat la Parma).

U Craiova, program favorabil până la finalul anului. Termină 2020 cu două derby-uri

La prima vedere, U Craiova are şanse mari să-şi îmbunătăţească recordul de victorii consecutive. În runda a 8-a, Ştiinţa va juca pe teren propriu cu Academica Clinceni, partidă care este la îndemână formaţiei lui Cristiano Bergodi. Până la următoarea pauză dedicată echipelor naţionale, oltenii vor mai evolua cu Hermannstadt (deplasare) şi Chindia Târgovişte (acasă).

ADVERTISEMENT

Abia în luna decembrie, mai exact în ultimele două etape din tur, va avea U Craiova derby-urile de foc cu echipele care emit pretenţii la titlu. Pe 16 decembrie se va disputa meciul cu FCSB, pe stadionul “Ion Oblemenco”, în timp ce reeditarea finalei campionatului din sezonul trecut, duelul cu CFR Cluj din Gruia, se va juca în weekend-ul 19-20 decembrie.

Programul Universităţii Craiova până la finalul turului

  • U Craiova – Academica Clinceni (etapa 8)
  • Hermannstadt – U Craiova (etapa 9)
  • U Craiova – Chindia (etapa 10)
  • FC Botoşani – U Craiova (etapa 11)
  • U Craiova – Gaz Metan Mediaş (etapa 12)
  • UTA – U Craiova  (etapa 13)
  • U Craiova – FCSB (etapa 14)
  • CFR Cluj – U Craiova (etapa 15)
ADVERTISEMENT

Din 2006 nu a mai reuşit o echipă din România un debut perfect în campionat

Ultima oară când o echipă a bifat şapte victorii consecutive în startul sezonului s-a întâmplat în 2006. Dinamo, echipa învinsă de U Craiova în derby-ul de duminică, a reuşit să câştige 13 meciuri la rând în startul stagiunii 2006-2007, ceea ce a ajutat-o să câştige ultimul titlu din istoria clubului.

După şapte etape din sezonul 2006-2007, Dinamo avea un avans faţă de FCSB, echipa de pe locul 2, de patru puncte. Ambele echipe erau neînvinse în acel moment, însă formaţia roş-albastră bifase deja două remize: 0-0 cu Poli Timişoara (etapa 1) şi 1-1 cu Rapid (etapa 7).


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Academica Clinceni: 1,50 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT