Sport
notix pixel id

U Craiova precum Barcelona! Fanii olteni vor vota noul preşedinte al “Ştiinţei”!

Universitatea Craiova trece la modelul "socios". Abonaţii vor avea putere de decizie în club.
07.06.2021 | 19:57
U Craiova precum Barcelona! Fanii olteni vor vota noul preşedinte al
U Craiova precum Barcelona! Fanii olteni vor vota noul preşedinte al "Ştiinţei"!
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova va avea “socios”! Fanii vor vota noul preşedinte

Oficialii celor de la Universitatea Craiova au anunţat într-un comunicat emis luni, de la ora 19:48, aleasă astfel încât să simbolizeze anul înfiinţării clubului, că abonaţii vor avea şi putere de decizie în club:

„VOTEAZĂ PREȘEDINTELE ȘTIINȚEI!

Abonează-te pentru noul sezon competițional și îți vei putea exercita dreptul de a vota, în perioada 14 martie 2022 – 27 martie 2022, viitorul președinte al clubului nostru, cel care va conduce destinul Universității Craiova pentru următorii 2 ani.

Ne dorim ca acest nou pas în ascensiunea clubului să îl facem împreună. Pentru că Știința este echipa orașului, a comunității, în special a tuturor suporterilor și nu doar a unei singure persoane, în votul exprimat stă viitorul echipei tale de suflet.

ADVERTISEMENT

“Abonații vor putea vota atât fizic, în Craiova, cât și online, prin intermediul unei platforme dedicate special”

Primul mandat va avea o perioadă de 2 ani, în timp ce viitoarele mandate vor fi pentru o perioadă de 4 ani. Abonații vor putea vota atât fizic, în Craiova, cât și online, prin intermediul unei platforme dedicate special.

Vom reveni în viitor cu absolut tot ceea ce înseamnă procedura de candidatură și votare, precum și cu obiectivele propuse pentru primul mandat.

ADVERTISEMENT

Începând de vineri, 11 iunie 2021, clubul Universitatea Craiova lansează abonamentele pentru sezonul competițional 2021-2022. Abonații sezonului trecut își vor putea prelungi în mod gratuit abonamentele, fiind necesară plata unei taxe de producere și procesare a cardului în valoare de 10 lei.

Politica de ticketing va fi disponibilă în curând, atât pe website-ul oficial, cât și pe platformele noastre social-media. Împreună pentru Știința”, se arată în comunicatul clubului.

ADVERTISEMENT
Anunţul oficial al Universităţii Craiova
Anunţul oficial al Universităţii Craiova

Universitatea Craiova, ca Barcelona! Cât cotizează fanii catalanilor

Astfel, Universitatea Craiova intră într-o nouă eră şi fanii care cumpără abonamentele vor avea dreptul de a vota preşedintele clubului. Un astfel de sistem „socios” este des întâlnit în străinătate, iar în România cel mai cunoscut program asemănător este cel de la Dinamo.

Real Madrid şi Barcelona sunt cele mai cunoscute cluburi de fotbal deţinute de „socios”. Fanii cotizanţi ai celor două echipe au dreptul de a alege consiliul director.

ADVERTISEMENT

Ambele formaţii au peste 100.000 de membri care plătesc aproximativ 120 de euro pe an pentru privilegiul de a fi membru. La Universitatea Craiova, vor avea statut de „socios” abonaţii clubului.

“Programul DDB”, cel mai de succes program de “socios” din ţară!

Spre deosebire de cluburile europene, suporterii cotizanţi ai Universităţii Craiova nu vor avea şi acţiuni din club, doar vor avea posibilitatea de a alege preşedintele clubului. Patron va rămâne Mihai Rotaru, cel care deţine pachetul majoritar.

ADVERTISEMENT

În România, „programul DDB” este cea mai cunoscută iniţiativă de socios. Fanii lui Dinamo au preluat clubul reuşind să îl îndepărteze pe acţionarul majoritar, Pablo Cortacero, de la conducere.

Fanii lui Dinamo pot să plătească 48 de euro pe an pentru a fi „membri DDB”, ei fiind consultaţi în deciziile clubului. Sunt supuşi la vot despre cum se cheltuie banii, care sunt persoanele care trebuie aduse în conducere. La Dinamo, fanii deţin 20% din club, însă ei sunt singurii care cotizează la club.

Fanii lui Dinamo au virat 1.700.000 de euro în conturile clubului

Dinamo se află într-o situaţie dificilă, însă programul socios al clubului se bucură de un mare succes. Sunt peste 15.000 de fani înscrişi şi în ultimul an au fost viraţi în club peste 1,7 milioane de euro. De altfel, clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare a evitat falimentul graţie fanilor.

Printre echipele care au cel mai mare număr de „socios” se numără: Barcelona, Bayern Munchen, Real Madrid, Benfica Lisabona, River Plate, Corinthians sau Boca Juniors.

  • 190 de lei era cel mai ieftin abonament al Universităţii Craiova în sezonul trecut
  • 8000 de abonaţi au avut oltenii în ultimele sezoane

  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 4,50. Vezi aici toate cotele

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik