Sport

Alertă de grad zero la Craiova. Dublă confruntare între galeriile Universității și Rapidului

Sâmbătă, 22 ianuarie, U Craiova și Rapid nu se duelează doar pe terenul de fotbal, ci și în Liga Florilor. Se anunță un război total între cele două galerii.
19.01.2022 | 13:00
Alerta de grad zero la Craiova Dubla confruntare intre galeriile Universitatii si Rapidului
ADVERTISEMENT

Până la disputa de pe „Ion Oblemenco”, ultrașii Universității Craiova și cei ai Rapidului se vor „încălzi” în Sala Polivalentă, unde echipa locală de handbal feminin primește, cu doar două ore înaintea fluierului de start al derby-ului din Casa Pariurilor Liga 1, vizita liderului Ligii Florilor. Atmosfera se anunță una cu adevărat incendiară.

Arde Craiova. Galeriile Universității și Rapidului se vor duela la handbal înaintea derby-ului din Liga 1

Potrivit celor de la Ziarul Lupa, elevele lui Bogdan Burcea vor avea parte de sprijinul ultrașilor de la Peluza Nord, care și-au anunțat prezența în număr cât mai mare la acest meci. În plus rapidiștii au solicitat 300 de bilete, dar rămâne de văzut dacă demersul lor va avea sorți de izbândă, în condițiile în care Sala Polivalentă va putea fi deschisă la doar 30% din capacitatea maximă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, galeriile celor două echipe se vor muta pe arena „Ion Oblemenco” pentru mult așteptatul duel al primei etape din 2021. Din cauza focarului de Covid-19 cu care se confruntă, alb-albaștrii și-ar fi dorit ca acesta să fie amânat cu două zile, dar Liga Profesionistă de Fotbal a hotărât să-l mențină la data stabilită inițial.

Giuleștenii își dăduseră acordul ca partida să fie amânată. Victor Angelescu: „Nu vrem să beneficiem de o problemă a lor!”

În eventualitatea în care Laurențiu Reghecampf nu va avea la dispoziție 13 jucători valizi, cum impune regulamentul, se va decide reprogramarea partidei la o dată ulterioară. Din informațiile FANATIK, toate încercările LPF de a o muta luni (n.r. 24 ianuarie) au fost sortite eșecului, întrucât Farul Constanța și FC U Craiova 1948 – echipele care trebuie să evolueze în acea zi – nu și-au dat acordul.

ADVERTISEMENT

În schimb, Rapidul nu s-ar fi opus amânării. Oficial, nu sţiu să vă spun, dar am discutat cu cei de la Craiova care vor să amâne meciul şi noi am fost de acord. Pentru că aşa ni se pare normal, trecem printr-o perioadă foarte grea.

Noi nu vrem să beneficiem de o problemă a lor, noi vrem să jucăm cu Universitatea Craiova. Vrem să amânăm meciul cu două zile, mi se pare ceva normal.

ADVERTISEMENT

Eu cred că şi suporterii vor aprecia, pentru că e un derby adevărat. Trecem prin pandemia asta şi aşa este normal. Dar acum nu ţine doar de noi.

Noi nu avem cazuri de COVID, la noi toţi jucătorii sunt vaccinaţi. Vom vedea ce se va întâmpla! Noi ne-am testat şi la întoarcere cu PCR şi suntem toţi negativi.

ADVERTISEMENT

A fost zbor direct şi asta ne interesa mai mult decât altceva. De asta am plecat toate echipele cu charter. Noi nu am avut probleme (n.r. în Antalya).

Am jucat toate meciurile. Condiţiile au fost foarte bune. Ne-a ieşit bine, eu aşa zic. Suntem mulţumiţi de acest cantonament”, a declarat patronul giuleștenilor, Victor Angelescu, la Telekom Sport.

Imediat, a venit și reacția Ligii Profesioniste de Fotbal. „Nu se amână meciul, cel puțin la momentul acesta. O reprogramare, că despre asta era vorba, din 22 în 24, nu a fost posibilă. Meciul va fi amânat doar dacă vor fi întrunite principiile de amânare care sunt aprobate prin hotărârea Comitetului de Urgență al FRF după care se desfășoară competiția”, a transmis un oficial din cadrul Departamentului Competiții al LPF, în exclusivitate pentru FANATIK.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 3,45 este cota pentru „Rezultat final/2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT