Sport

Fanii Rapidului, atac la conducerea clubului: ”A acceptat cu indolență reprogramarea meciului cu Universitatea Craiova”

Primul derby al etapei a 22-a în Liga 1, dintre Universitatea Craiova și Rapid ar putea fi reprogramat, spre indignarea fanilor giuleșteni. Bucureștenii arată cu degetul propria conducere pentru că și-a dat acordul.
15.01.2022 | 18:36
Fanii Rapidului atac la conducerea clubului A acceptat cu indolenta reprogramarea meciului cu Universitatea Craiova
Fanii Rapidului nu vor cu niciun chip reprogramarea derby-ului cu Universitatea Craiova. Ce motiv au invocat giuleștenii. Sursa foto: Facebook/ Peluza Nord - Rapid București
ADVERTISEMENT

CS Universitatea Craiova a cerut amânarea meciului cu Rapid, primul din noul an, programat inițial pe 22 ianuarie, din cauza numărului mare de persoane infectate cu COVID (staff și jucători).

Conducerea clubului giuleștean și-a dat acordul ca partida să se dispute două zile mai târziu, pe 24 ianuarie și a stârnit furia fanilor.

ADVERTISEMENT

De ce nu sunt de acord fanii Rapidului cu schimbarea datei de disputare a derby-ului cu U Craiova

Fanii Rapidului nu vor cu nici un chip reprogramarea derby-ului cu Universitatea Craiova din 22 ianuarie, de la ora 20:00. În aceeași zi echipa feminină de handbal a clubului giuleștean are programat, de la ora 18:00, meciul din Liga Națională cu SCM Craiova, iar suporterii își doresc să asiste la ambele dueluri.

”RESPECTAȚI SUPORTERII RAPIDIȘTI!

În condițiile în care Handbal Rapid București și FC Rapid 1923 au programate în aceeași zi meciurile oficiale de la Craiova, pe 22.01, Daniel Niculae și Victor Angelescu colaborează cu CSU pentru a muta partida din weekendul viitor în ziua de luni.

ADVERTISEMENT

LUNI, AȚI CITIT BINE, LUNI…știm că este 24.01, sărbătoare legală, dar la fel de bine știm că foarte multe companii din mediul privat țin cont de asta foarte puțin sau deloc.

Indolența cu care conducerea Rapidului acceptă mutarea acestui joc, din mijlocul weekendului într-o zi de luni, este absolut inexplicabilă, atât din perspectiva suporterului, cât și din cea fotbalistică.

ADVERTISEMENT

Le dorim multă sănătate persoanelor din cadrul clubului Craiovei diagnosticate cu Covid-19, dar nu este vina Rapidului că s-a ajuns în această situație. Suntem convinși că lotul adversarilor este destul de numeros încât să poată fi suplinită absența celor depistați pozitiv, astfel încât partida să poată fi dispută conform programării inițiale.

Din respect pentru comunitatea de fani ai Rapidului, rugăm civilizat Federația Română de Fotbal, Liga Profesionista de Fotbal LPF și Digi Sport să respingă cererea de amânare, iar pe FC Rapid să-și retragă acordul, dacă mai există această posibilitate.

ADVERTISEMENT

RESPECTAȚI COMPETIȚIA!

RESPECTAȚI SUPORTERII RAPIDIȘTI!”, au postat fanii din Giulești pe pagina oficială de Facebook.

U Craiova s-a întors mai repede din Turcia din cauza numărului mare de infectări cu COVID

Trupa lui Laurențiu Reghecampf și-a încheiat prematur stagiul de pregătire din Turcia. Oltenii au revenit în țară pe 12 ianuarie, cu o săptămână mai devreme.

Inițial, conducerea clubului a anunțat că s-a luat această decizie din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Ulterior au transmis că mai mulți fotbaliști au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre 10 fotbaliști și 4 membri ai staff-ului.

Pentru a evita un scenariu precum cel de la meciul FC Voluntari – FCSB, câștigat la masa verde de ilfoveni din cauză că roș-albaștrii nu au putut trece pe foaia oficială de joc numărul minim de fotbaliști, șefii Universității au demarat discuții cu deținătorii drepturilor TV și cei ai Rapidului pentru a obține reprogramarea jocului.

Protocolul sanitar în vigoare prevede ca persoanele vaccinate să petreacă o perioadă de cinci zile de izolare. Ulterior aceștia trebuie retestați, iar dacă rezultatul testului PCR e negativ pot reveni la antrenamente, respectiv pot evolua în meciurile oficiale.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Rapid: 1,98 este cota pentru ”ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT