Sport

U Craiova schimbă liniile între buturi. Cine vrea să mai plece de la echipa din Bănie. Exclusiv

Restructurări în cadrul compartimentului de portari la Universitatea Craiova. Un jucător a părăsit deja echipa, iar încă unul își poate găsi un alt angajament în perioada următoare.
15.06.2021 | 22:45
U Craiova schimba liniile intre buturi Cine vrea sa mai plece de la echipa din Banie Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a făcut deja câteva mutări în cadrul echipei, iar transferul lui David Lazar este cel mai răsunător de până acum. Acesta a venit cu gândul de a fi titular la echipa din Bănie și nu se teme de o eventuală „bătălie” cu Mirko Pigliacelli, așa cum a dezvăluit într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.

Oltenii l-au mai adus și pe Alexandru Mărieș, 20 de ani, de la Comuna Recea, dar și pe Denis Rusu, goalkeeper care a apărat ultima dată la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, însă are experiență și la nivelul primei ligi.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova face restructurări la nivelul portarilor. Lui Andrei Marinescu i s-a terminat contractul și nu a fost prelungit, iar Laurențiu Popescu vrea să plece împrumut

Odată cu transferurile lui David Lazar și Denis Rusu, dar și cu venirea antrenorului cu portari care l-a pregătit ultima dată pe Lazar, lucrurile se schimbă la Universitatea Craiova. Astfel, titular pentru sezonul viitor ar putea fi internaționalul venit de la Astra, iar Mirko Pigliacelli să-și caute o altă echipă.

Până la plecarea lui Pigliacelli, oficialii Craiovei au decis să nu-i mai prelungească contractul lui Andrei Marinescu, omul care a fost a treia variantă de portar de la aducerea sa, din 2019, continuând rolul pe care l-a avut până atunci Eduard Stăncioiu.

ADVERTISEMENT

Marinescu nu a bifat niciun minut într-un meci oficial pentru Universitatea Craiova, dar a jucat pentru „satelitul” din Liga 3 și a avut un alt rol în echipă, fiind un om de vestiar, având și o mai mare experiență.

Un alt nume care ar putea apărea pe lista plecărilor de la Știința ar putea fi Laurențiu Popescu, produs al școlii de fotbal craiovene. Conform informațiilor FANATIK, „Popică” este nemulțumit de statutul său de rezervă la echipa la care a crescut și vrea să-și găsească o variantă de împrumut la o altă formație.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, Popescu nu a bifat niciun minut, fiind mereu rezerva lui Mirko Pigliacelli, portar care a apărat în absolut toate meciurile, chiar dacă Universitatea a dat piept în Cupa României cu echipe de liga a doua și liga a treia.

Laurențiu Popescu
Laurențiu Popescu vrea să plece de la Universitatea Craiova
  • 19 meciuri are Laurențiu Popescu la Universitatea Craiova, ultimul fiind pe 24 noiembrie 2019: U Craiova – Hermannstadt 3-0
  • 36 de ani are Andrei Marinescu, portar care are 0 apariții în tricoul Craiovei
ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli este aproape să plece și el de la Universitatea Craiova: „Poate cineva nu mai are încredere în mine”

Universitatea Craiova s-a bazat pe Mirko Pigliacelli în ultimele sezoane, însă italianul nu poate concepe că ar putea avea concurență în Bănie. Deranjat de faptul că a fost transferat David Lazar, Pigliacelli a lăsat de înțeles că nu vrea să mai continuie la Știința:

„Am înţeles că a semnat deja un portar. Deja a semnat, asta e, n-am ce să fac, nu e decizia mea. Nu mi-am dorit să plec niciodată, dar dacă vine un alt portar… dacă aşa e, dacă nu e aşa, vorbim degeaba.

Dacă e luat, poate cineva nu mai are încredere în mine, dar eu am mare încredere în Craiova, nu mi-am dorit niciodată să plec,” a spus portarul italian, la finalul ultimului meci din acest sezon.

În interviul acordat pentru FANATIK, David Lazar a anunțat că nu îi este teamă de o eventuală concurență cu Pigliacelli: „E benefică o concurență pe acest post. Nu îmi este frică, chiar îmi place să am concurență. Mirko Pigliacelli un portar foarte bun, cu calități extraordinare și eu cred că dacă va rămâne va apăra cel mai bun.”


  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT