Sport

U Craiova și CFR Cluj se pregătesc de cupele europene și de Supercupă. Programul oltenilor și al campioanei. Exclusiv

Universitatea Craiova și CFR Cluj au stabilit deja calendarul pentru sezon, iar FANATIK a aflat programul oltenilor și al campioanei României
27.05.2021 | 15:00
U Craiova si CFR Cluj se pregatesc de cupele europene si de Supercupa Programul oltenilor si al campioanei Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a încheiat cu dreptul noul sezon prin câștigarea Cupei României și va evolua astfel în turul al doilea al Conference League.

Pe de altă parte, campioana României va fi prima echipă care va relua pregătirile, fără Edi Iordănescu, în încercarea de a ajunge din nou în grupele UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Cum arată calendarul celor de la Universitatea Craiova și CFR Cluj

Jucătorii lui Marinos Ouzounidis au intrat în vacanță după sărbătoarea de la cucerirea Cupei României și se vor reuni în Bănie pe data de 14 iunie. Din informațiile FANATIK, trei zile mai târziu, oltenii vor pleca în cantonament în Austria și vor rămâne acolo să pregătească meciul din Supercupa României împotriva campioanei CFR Cluj.

Vacanța va fi însă mai scurtă pentru jucătorii Craiovei și CFR-ului care vor fi convocați de Mirel Rădoi la acțiunile echipei naționale a României, în vederea meciurilor amicale cu Georgia (2 iunie – Ploieşti) și Anglia (6 iunie – Middlesbrough).

ADVERTISEMENT

Marinos Ouzounidis a decis ca echipa să pregătească primul meci al noului sezon care se va disputa pe 10 iulie, în cantonamentul din Austria. „Leii din Bănie” vor reveni în țară doar cu câteva zile înainte de Supercupă, care de anul viitor Răzvan Burleanu vrea să fie mutată într-o altă țară. Universitatea Craiova va disputa meciurile din turul al doilea al Conference League pe 22 iulie (tur) și 29 iulie (retur), iar FANATIK a prezentat lista posibililor adversari ai oltenilor din această competiție.

CFR Cluj, prima echipă din Liga 1 care reia pregătirile

Rămasă fără antrenor, campioana României va fi cea care va relua prima pregătirile, mai ales că obiectivul echipei e de accedere în grupele Champions League sau Europa League, cea mai realistă opțiune și care poate asigura o mare parte din bugetul pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Astfel, CFR Cluj se va reuni pe data de 8 iunie, iar pe 11-12 iunie va pleca în cantonament în străinătate. Ardelenii vor pregăti de asemenea Supercupa României departe de casă, unde vor reveni cu doar câteva zile înainte de meci. Așadar, clujenii vor sta nu mai puțin de trei săptămâni în cantonament.

În privința debutului european, CFR Cluj pare favorită în turul întâi preliminar al Ligii Campionilor, deoarece va fi cap de serie. CFR va juca primul meci european al sezonului pe 6-7 iulie, iar meciul retur va avea loc șapte zile mai târziu, pe 13-14 iulie. Campioana României pentru al patrulea an consecutiv va fi cap de serie și în turul al doilea, în cazul în care sa va califica. Meciurile se vor disputa în perioada 20-21 iulie / 27-28 iulie, iar FANATIK îți prezintă posibilii adversari care îi pot duce pe cfr-iști în playoff-ul Ligii Campionilor și automat în grupele Conference League și playoff-ul Europa League în cazul unei eliminări.

ADVERTISEMENT

Posibilii adversari ai Universității Craiova și CFR Cluj în cupele europene

Universitatea Craiova va reprezenta România în turul doi preliminar al Conference League. Deși au un coeficient slab, sunt șanse mari ca oltenii să fie capi de serie la tragerea la sorți care va avea loc pe 16 iunie la Nyon (Elveția). Prin urmare, echipa lui Marinos Ouzounidis ar putea întâlni adversari precum Podgorica (Muntenegru), Tobol (Kazahstan), Şahtior Karagandy (Kazahstan), Torpedo-BelAZ Zhodino (Belarus) sau Rakow Czestochowa și Pogon Szczecin din Polonia

CFR Cluj va fi și ea cap de serie atât în turul unu cât și în turul doi din preliminariile UEFA Champions League, iar tragerea la sorți va avea loc cu o zi înainte, pe 15 iunie. Printre posibilele adversare se numără Hamrun Spartans (Malta), Riga FC (Letonia), Connah’s Quay (Ţara Galilor), Şahtior Saligorsk (Belarus) sau HJK Helsinki (Finlanda).

În cazul în care campioana României se califică, ardelenii ar putea evita echipe dificile și au o șansă bună să înfrunte un adversar mai facil: Zalgiris Vilnius (Lituania), Slovan Bratislava (Slovacia), Dinamo Tbilisi (Georgia) ori Ferencvaros (Ungaria), în timp ce în turul trei preliminar nu va mai fi cap de serie iar clujenii vor avea parte de un playoff de foc: Dinamo Zagreb (Croaţia), Olympiacos (Grecia), Slavia Praga (Cehia) sau o mai veche cunoștință Young Boys Berna.

  • 14 iunie e data la care Universitatea Craiova se reunește
  • 8 iunie e ziua în care CFR Cluj va relua pregătirea pentru noul sezon

  • (P) Cota BETANO ca Universitatea Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 4,50. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT