Sport

U Craiova transferă fundaş kamikaze: Antoine Conte, fost la PSG, cu 50 meciuri în Ligue 1, a semnat cu Ştiinţa. Pe 16 iunie a scăpat de închisoare! Exclusiv

FANATIK a aflat că Universitatea Craiova pregăteşte încă un transfer pentru noul sezon: Antoine Conte, fost jucător la PSG, va semna cu formaţia din Bănie. Fundaş cu CV impresionant, francezul a scăpat de închisoare cu executare în urmă cu o săptămână după ce a bătut un student în urmă cu 5 ani
23.06.2021 | 18:24
U Craiova transfera fundas kamikaze Antoine Conte fost la PSG cu 50 meciuri in Ligue 1 a semnat cu Stiinta Pe 16 iunie a scapat de inchisoare Exclusiv
Încă un transfer pentru U Craiova! Antoine Conte, fost jucător la PSG, semnează cu oltenii
ADVERTISEMENT
23-06-2021
18:24

Antoine Conte e oltean cu acte

Fotbalistul francez Antoine Conte a parafat, miercuri, înțelegerea cu Universitatea Craiova.

Conte este fost internațional francez care a evoluat pentru toate echipele de tineret și juniori, începând de la Under-17 până la Under-21.

Conte poate juca pe mai multe poziții în compartimentul defensiv, s-a format la Paris Saint-Germain și a evoluat în ultimii 4 ani pentru Beitar Jerusalem, bifând aproape 100 de meciuri în prima ligă a Israelului. 

U Craiova se pregăteşte de noul sezon, unul în care vrea să dea lovitura şi să câştige titlul în Liga 1. Oltenii au început tare campania de transferuri, iar după Lazar şi oficializarea transferului lui Valerică Găman, ultima ţintă cu care oltenii sunt foarte aproape să semneze este Antoine Conte, fost fundaş la PSG, în vârstă de 27 ani!

Din informaţiile FANATIK, Antoine Conte este aproape de parafarea contractului cu U Craiova, jucătorul fiind liber de contract după despărţirea de Beitar Ierusalim, echipă unde a jucat în ultimii patru ani.

ADVERTISEMENT

Cine este Antoine Conte, fundaşul cu 50 meciuri în Ligue 1, vizat de un transfer la Universitatea Craiova

Născut pe 29 ianuarie 1994, la Paris, Antoine Conte are un CV impresionant, peste nivelul din Casa Pariurilor Liga 1! Conte şi-a făcut junioratul la PSG în perioada 2007-2013 şi a debutat la fosta campioană a Franţei pe 1 februarie 2013, când a bifat 14 minute într-un meci cu Toulouse din campionat. Fundaşul dreapta era introdus de Carlo Ancelotti în locul lui Mamadou Sakho.

În sezonul 2013-2014, PSG l-a împrumutat la Reims, iar oficialii clubului de pe “Stade Auguste-Delaune” au fost încântaţi de prestaţiile jucătorului, astfel că la finalul stagiunii l-au transferat definitiv, iar Conte a bifat 4171 minute în Ligue 1 pentru formaţia franceză! Trei ani a jucat Antoine Conte la Reims, iar în ianuarie 2017 a fost împrumutat la Beitar Ierusalim.

ADVERTISEMENT

Având opţiunea unui transfer definitiv, Beitar Ierusalim l-a cumpărat în iulie 2017 de la Reims, după ce formaţia din Israel a plătit 500.000 de euro în schimbul fundaşului de bandă.

Pentru Beitar, Antoine Conte a jucat 94 de meciuri, însă despărţirea a venit în februarie 2021 din motive extra sportive, inclusiv după un scandal de rasism a cărui victimă Conte a fost.

ADVERTISEMENT
antoine conte transfer u craiova
Încă un transfer pentru U Craiova! Antoine Conte, fost jucător la PSG, semnează cu oltenii

În 2016 a bătut un student de 19 ani. Pe 16 iunie 2021, Antoine Conte a scăpat de închisoare cu executare, primind 5 ani cu suspendare

Împrumutul la Beitar Ierusalim a venit la o lună după ce Antoine Conte a ajuns în arestul poliţiei franceze. Pe 8 decembrie 2016, fotbalistul a bătut un student de 19 ani cu o bâtă de baseball, acesta alegându-se cu o hemoragie cerebrală. Totul a pornit după ce jucătorul lui Reims a avut un conflict cu iubita lui, iar tânărul a sărit în ajutorul femeii.

La audieri, Antoine Conte a susţinut că atacul nu poate fi explicat, în timp ce preşedintele lui Reims a precizat că fotbalistul nu a cauzat niciodată probleme.

ADVERTISEMENT

Prima sentinţă în acest caz a venit în ianuarie 2021, când magistraţii l-au condamnat la trei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare şi unul cu executare! La scurt timp după verdict, oficialii lui Beitar Ierusalim au decis să-i rezilieze contractul.

Antoine Conte a făcut apel şi a cerut reducerea pedepsei. Pe 16 iunie, deci în urmă cu o săptămână, fundaşul dreapta a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare şi a primit o amendă penală în valoare de 20.000 de euro, scăpând de sentinţa cu executare şi putând reveni pe terenul de fotbal. Iar la Ştiinţa fundaşul de 184 centimentri înălţime este gata să îşi dea un restart la carieră, având o dorinţă uriaşă de revanşă şi relansare profesională, după ce şi-a rezolvat problemele juridice personale care l-au ţinut departe de terenul de fotbal în ultimele 6 luni. 

A jucat pentru naţionalele de juniori ale Franţei şi 6 meciuri la U21

Antoine Conte a fost considerat unul dintre fundaşii de viitor pentru naţionala Franţei, iar, foarte probabil, noul jucător al Universităţii Craiova a cochetat în tinereţe cu selecţionatele de juniori. Fotbalistul a evoluat pentru naţionalele U17, U19, U20 şi U21 ale Franţei.

La selecţionata U21 a Franţei, unde a evoluat în perioada 2014-2016, a fost coleg, printre alţii, cu Corentin Tolisso, Aymeric Laporte, Anthony Martial, Adrien Rabiot sau Clement Lenglet.

În 2013, la Campionatul European U19, Franţa a pierdut finala în faţa Serbiei, însă Antoine Conte s-a numărat printre remarcaţii competiţiei şi a fost inclus în echipa ideală a turneului.

Campanie bună de transferuri la U Craiova

David Lazar a fost prima mutare importantă realizată de U Craiova, transfer anunţat de FANATIK încă de la începutul anului. Tot de la Astra Giurgiu a fost adus şi Valerică Găman. În plus, oltenii i-au mai transferat pe Alexandru Mărieş şi pe Denis Rusu.

  • 800.000 de euro este cota de piaţă a lui Antoine Conte
  • 50 partide în Ligue 1 are în palmares noul fundaş al oltenilor
  • 6 ianuarie 2021 este data ultimului meci oficial disputat de Antoine Conte: integralist în victoria cu 4-0, în deplasare, a lui Beitar Ierusalim cu Hapoel Hadera

  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT