Fotbal intern

Universitatea Craiova – UTA 2-0. Victorie clară, dar cu sacrificii: oltenii i-au pierdut pe Bancu și Ivan

16.03.2021 | 20:50
Universitatea Craiova  UTA 20 Victorie clara dar cu sacrificii oltenii iau pierdut pe Bancu si Ivan
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a câștigat fără mari emoții partida cu UTA, prima a etapei a 28-a din Casa Pariurilor Liga 1, însă a pierdut doi jucători importanți în perspectiva meciurilor următoare: Nicușor Bancu a primit al patrulea cartonaș galben și va fi suspendat în derby-ul cu FCSB, iar Andrei Ivan, aflat într-o formă foarte bună, s-a accidentat la coapsă și a fost înlocuit la pauză cu Tudorie.

Universitatea Craiova – UTA 2-0 (Nistor 68, Tudorie 90+3 pen.) – VEZI VIDEO

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, M. Constantin, N. Bancu – Mateiu, Nistor (90+1 Căpățînă) – Cîmpanu (59 Camara), Cicâldău (85 Fedele), Baiaram (85 Vlădoiu) – A. Ivan (46 Tudorie). Rezerve: I. Popescu, Vlădoiu, Ov. Bic, Căpățînă, V. Constantin, Camara, I. Mamut, Tudorie, Fedele. Antrenor: Marinos Ouzounidis
  • UTA: Fl. Iacob – Tomozei (75 Peteleu), Erico Da Silva, Benga, Shliakov – Buhăcianu (75 Voinea), Al. Albu (86 C. Rus), Vorobjovas, Miculescu (86 D. Rusu) – Roger – Ad. Petre (64 Antal). Rezerve: D. Balauru, Peteleu, Melinte, Fl. Ilie, D. Rusu, Antal, C. Rus, Tescan, Voinea. Antrenor: Laszlo Balint
ADVERTISEMENT

Min. 6: Ocazie imensă ratată de gazde. Corner executat excelent de Cicâldău și Papp, singur-singurel pe 6 metri, reia slab cu capul, permițându-i lui Iacob să respingă.

Min. 10: Iacob reține șutul lui Bairam din careu.

Min. 44: Papp iese din nou în evidență, data aceasta în propriul careu. A deviat nefericit o centrare a arădenilor și era foarte aproape să marcheze în propria poartă, însă a fost salvat de intervenția miraculoasă a lui Pigliacelli, care a respins în corner.

ADVERTISEMENT

Min. 46: Veste proastă pentru Marinos Ouzounidis. Andrei Ivan s-a accidentat în finalul primei reprize și nu a mai putut continua jocul. A fost înlocuit cu Tudorie.

Min. 58: O noua veste proastă pentru Craiova după accidentarea lui Ivan. Bancu a primit un cartonaș galben și va fi suspendat în derby-ul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Min. 60: Abia introdus pe teren, Camara scapă singur cu portarul, dar trage slab și îi dă posibilitatea lui Iacob să respingă în corner.

Min. 68: GOOOL U CRAIOVA! Iacob se remarcă din nou la șutul lui Baiaram, însă balonul ajunge la Nistor, care înscrie de la marginea careului mare cu un șut plasat, lângă bară. U Craiova – UTA 1-0

ADVERTISEMENT

Min. 90+3: GOOOL U CRAIOVA! Tudorie transformă cu siguranță un penalty acordat pentru un henț comis în careu de Erico. U Craiova – UTA 2-0

Calificarea contra lui Kaiserslautern, sărbătorită pe Oblemenco

UPDATE 16 MARTIE, ora 18:37 / Astăsi s-au împlinit 38 de ani de când Universitatea Craiova elimina Kaiserslautern în Cupa UEFA, iar imensa performanță realizată atunci a fost onorată pe „Oblemenco” înaintea partidei cu UTA.

Au fost prezenți Donose, Negrilă, Beldeanu, Ungureanu și Cârțu, în timp ce Tilihoi a fost reprezentat de fiul Lucian, iar Atanas Trică a ținut tricoul bunicului său Ilie Balaci.


ȘTIRE INIȚIALĂ 16 MARTIE, ora 15:49

Universitatea Craiova – UTA, Live stream Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida Craiova – UTA se joacă marți, 16 martie, de la ora 19:00, însă meteorologii nu anunță vești bune. Vor fi în jur de 5 grade la ora meciului, însă foarte probabil va ploua o mare parte din zi, inclusiv în timpul desfășurării partidei. Ceea ce poate face pentru ambele echipe să aibă probleme cu suprafața de joc.

Meciul Craiova – UTA este programat marți, 16 martie, de la ora 19:00, în avanpremiera unei etape ciudate, a 28-a, care începe marți și se încheie tocmai duminică, atunci când are loc partida Sepsi Sfântu Gheorghe – Gaz Metan. Jocul este televizat în direct pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus, dar îl mai puteți urmări pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

După ce a pierdut la Buzău în fața Chindiei cu 1-0 în campionat, Craiova a legat trei succese consecutive fără a primi gol, în Cupă revanșa cu dâmbovițenii, în campionat acasă cu Botoșani și la Mediaș. Rezultate care au calificat echipa lui Msrinos Ouzounidis în semifinalele Cupei și o mențin în Liga 1 pe poziția a treia, la șapte lungimi de primele două clasate, FCSB și CFR Cluj.

Arădenii au pierdut ambele meciuri jucate acasă în ultimele etape la același scor de 0-1 în fața CFR Cluj și FCSB dar nu au pierdut complet șansele de a mai prinde, in extremis, ultimul loc de play-off, având 33 de puncte, față de 37 Academica Clinceni, dar condiția obligatorie este să ia cele trei puncte în Bănie.

Andrei Ivan, resuscitat de Ouzounidis

Craiovenii vor continua să îi acorde credit în atac lui Andrei Ivan, jucător care parcă a renăscut sub comanda lui Ouzounidis și care l-a lăsat pe bancă pe croatul Ivan Mamur, în condițiile în care golgheterul Elvir Koljic s-a reaccidentat și nu se știe cu exactitate cât va lipsi.

Echipa pregătită de tehnicianul grec arată însă clar o altă față și o altă atitudine pe teren, jucătorii recunoscând că s-au schimbat multe de la venirea lui Ouzouinidis și e vorba de schimbări în bine. Craiova are mare nevoie de victorie, pentru că acum se joacă finala pentru locul 1 în sezonul regulat, FCSB – CFR Cluj și un posibil egal ar reduce la cinci puncte distanța de cele două.

De la UTA lipsește mijlocașul Isac

UTA vine pe stadionul Ion Oblemenco sub presiunea necesității de a obține al optulea succes în deplasare din acest sezon, singurul care ar menține-o în cursa pentru play-off. Nu va juca mijlocașul Isac, eliminat la meciul de la Arad cu FCSB. Antrenorul Laszlo Balint are bune variante ofensive, trebuind să aleagă dintre Adrian Petre, Ciprian Rus, Ioan Hora și brazilianul Roger.

1,55 este cota la victoria oltenilor acordată de casele de pariuri, care nu cred că UTA, care a pierdut în tur acasă cu 2-1, fiind cea mai slabă echipă gazdă din acest sezon de Liga 1, ar putea reveni acasă cu vreun punct. Un gol marcat de arădeni este mai valoros decât succesul echipei din Bănie, pentru că este cotat la 1,70 sau chiar 1,75.

ADVERTISEMENT