Fotbal intern

U Craiova vrea eliminarea regulii U21 în timpul pandemiei. Anunţul făcut de Cristiano Bergodi

29.10.2020 | 18:03
U Craiova vrea eliminarea regulii U21 in timpul pandemiei Anuntul facut de Cristiano Bergodi
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi, antrenorul Universităţii Craiova, a declarat, într-o conferinţă de presă dinaintea duelului cu Hermannstadt în Liga 1, că regula U21 existentă în campionatul românesc ar trebui suspendată în perioada pandemiei.

Conform regulii impuse de FRF, orice formaţie din primul eşalon trebuie să trimită pe teren, la startul meciului, doi jucători eligibili pentru naţionala de tineret a României, iar pe parcursul celor 90 de minute să aibă cel puţin un asemenea fotbalist în permanenţă.

ADVERTISEMENT

În momentul de faţă, Craiova suferă la capitolul jucători U21, întrucât nu mai puţin de trei astfel de fotbalişti sunt infectaţi cu noul coronavirus şi nu pot fi folosiţi.

Trei fotbalişti U21 infectaţi la Universitatea Craiova

Protocolul medical agreat pentru Liga 1, similar celui UEFA, presupune ca orice formaţie care are disponibili 13 fotbalişti, dintre care cel puţin unul să fie portar, trebuie să îşi dispute meciurile conform programărilor iniţiale.

ADVERTISEMENT

Totuşi, dacă peste acesta se suprapune şi regula U21, formaţiile româneşti pot avea probleme în alcătuirea unui lot competitiv. Este cazul vicecampioanei Craiova, care, conform declaraţiilor antrenorului, are 3 jucători U21 indisponibili din cauza Covid-19.

„Trebuie să ţinem cont de această boală, pentru că şi noi am avut încă un jucător pozitiv în această săptămână. Şi nu e uşor pentru că atunci când se întâmplă îţi dă planurile peste cap.

ADVERTISEMENT

Mai ales că sunt trei jucători tineri sub 21 de ani afară din lot şi încă unul senior, deci trebuie să ţinem cont de asta. Însă am un lot competitiv spun eu aşa că se poate face ceva.

Cred că ar fi o idee bună să se scoată această regulă U21 pe perioada pandemiei, pentru că acest virus reprezintă o problemă mare pentru toate echipele din Liga 1. Pentru că, după cum spuneam, şi noi avem acum 3 jucători sub 21 de ani în această situaţie“, a declarat Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Ştefan Vlădoiu, George Cîmpanu şi Vladimir Screciu sunt cei trei U21 indiponibili. La ultimul meci de Liga 1, Bergodi i-a trimis în teren pe Ştefan Baiaram şi pe Ionuţ Mitran, ca să respecte regula impusă de FRF. Mitran a fost schimbat rapid cu Bogdan Vătăjelu.

Cristiano Bergodi: „Hermannstadt are jucători buni“

În etapa precedenttă, Universitatea Craiova o suferit prima înfrângere din acest sezon de Liga 1. A pierdut 0-1 cu Academica din Clinceni chiar în Bănie, după ce, în primele 7 runde, câştigase toate partidele. Oltenii se află pe primul loc şi se deplasează pe terenul lui Hermannstadt pentru etapa cu numărul 10. Sibienii au pierdut şi ei, 0-5 cu FCSB, în meciul precedent, şi se află pe locul 8, cu 10 puncte.

În ciuda înfrângerii drastice suferite, Cristiano Bergodi e de părere că echipa lui poate avea probleme. Adversarul este unul dificil cu jucători de calitate. „Vom întâlni o echipă cu jucători valoroşi, chiar dacă a pierdut la scor ultimul meci. Fiecare partidă din Liga 1 e foarte dificilă.

Noi venim după o înfrângere, aşa că dorim să ne revanşăm şi să obţinem o victorie în această deplasare, pentru a reîncepe parcursul nostru pozitiv. Hermannstadt este o echipă arţăgoasă care se agaţă mereu şi vrea să câştige. Are jucători buni şi un antrenor tânăr spaniol care s-a integrat deja“, a mai spus antrenorul italian.


  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt – U Craiova: 9,50 este cota pentru „oaspeţii câştigă la cel puţin 3 goluri diferenţă”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT