News

Misterul unei crime, dezlegat după mai bine de 60 de ani. Cum i-a ajutat familia suspectului pe polițiști. “L-au crezut un om onest”

Uciderea nerezolvată a micuței Candice Candy Rogers a marcat orașul american Spokane timp de 62 de ani. Ucigașul a fost în sfârșit identificat chiar cu ajutorul uneia dintre fiicele sale
22.11.2021 | 15:49
Misterul unei crime dezlegat dupa mai bine de 60 de ani Cum ia ajutat familia suspectului pe politisti Lau crezut un om onest
ADVERTISEMENT

Vineri, poliția l-a identificat pe John Reigh Hoff ca suspect și a anunțat că fiica lui i-a ajutat să rezolve cazul, după ce a furnizat o probă de ADN care l-a legat pe tatăl ei de crima comisă în 1959.

Misterul unei crime, dezlegat după mai bine de șase decenii

Candice Rogers avea doar 9 ani când a fost ucisă. În ziua fatidică, fetița a venit acasă de la școală, s-a jucat cu câinele ei, a mâncat o prăjitură cu fulgi de ovăz și apoi a pornit să vândă bomboane Camp Fire în cartierul ei din orașul Spokane, statul Washington. Candy, așa cum era cunoscută fetița, era Bluebird, membru mai tânăr al organizației Camp Fire Girls, un grup de tineri concentrat pe activități în aer liber.

ADVERTISEMENT

Când copila nu s-a întors acasă odată cu lăsarea întunericului, bunicul ei, mama, prietenii și vecinii au început să o caute, iar în curând li s-au alăturat ofițerii de poliție și adjuncții șerifului. În jurul orei 21.00, au fost găsite împrăștiate de-a lungul unui drum cutii cu bomboane Camp Fire, despre care se crede că erau ale lui Candy. Fetița a dispărut pe 6 martie 1959. În următoarele 16 zile, mii de oameni au căutat-o. Efortul a inclus soldați în marină, în aviație și avioane militare, dar și rezidenți pe jos și călare.

Un elicopter al Forțelor Aeriene implicat în căutare s-a prăbușit, ucigând trei membri ai echipajului. În ultimul weekend al căutării, s-au prezentat 1.200 de oameni.

ADVERTISEMENT

Pe 21 martie 1959, doi membri ai forțelor aeriene, aflați în timpul liber, care vânau în pădure la aproximativ 11 kilometri de casa copilei au observat o pereche de pantofi pentru copii. În dimineața următoare, poliția s-a întors în zonă și a găsit cadavrul lui Candy. Fusese agresată sexual și sugrumată cu o bucată din propria ei îmbrăcăminte.

Crima a zguduit întregul oraș. Poliția a primit sute de ponturi, dar niciunul nu a dus la ucigașul lui Candy, frustrând detectivii care au investigat cazul deceniu după deceniu.

ADVERTISEMENT

„Tot spuneau că este Muntele Everest al cazurilor noastre nerezolvate – cel pe care nu l-am putea soluționa niciodată, dar, în același timp, pe care nimeni nu l-am uitat”, a spus sergentul de poliție Zac Storment de la Departamentul de Poliție Spokane, relatează The New York Times.

Ucigașul era îngropat în același cimitir ca victima sa

Vineri, la mai bine de 62 de ani după ce Candy a fost ucisă, poliția din Spokane a anunțat că a rezolvat cazul. Departamentul l-a identificat pe suspect ca fiind John Reigh Hoff, care s-a sinucis în 1970, când avea 31 de ani.

ADVERTISEMENT

Fiica lui a furnizat o probă de ADN care l-a legat pe tatăl ei de materialul seminal găsit pe hainele lui Candy, care a fost păstrat ca probă, într-o eră cu mult înainte de apariția testelor genetice la locul crimei.

Hoff, care era îngropat în același cimitir cu Candy, a fost mai târziu exhumat, iar o probă de ADN prelevată din rămășițele sale a confirmat că materialul seminal era al lui, a spus poliția.

În timp ce identificarea le-a adus ușurare puținelor rude supraviețuitoare ale lui Candy, sergentul Storment a spus că a fost chinuitor să trebuiască să le spună văduvei și celor patru copii ai lui Hoff că acesta este responsabil pentru o astfel de crimă odioasă.

„Le-am dat peste cap întreaga viață acelor oameni”, a spus el la o conferință de presă vineri. „Ceea ce au crezut despre tatăl lor a fost schimbat pentru totdeauna.”

John Reigh Hoff a crescut în Spokane și avea un cazier de infracțiuni minore minore. S-a înrolat în armată când avea 17 ani și a servit în Coreea ca funcționar de inventariere.

Avea 20 de ani și locuia la aproximativ doi kilometri de Candy când a fost ucisă în 1959.

În 1961, el a fost condamnat pentru că a capturat o femeie, a dezbrăcat-o, a legat-o cu propriile ei haine și a sugrumat-o înainte de a fugi, a precizat poliția. Ea a supraviețuit, iar Hoff a executat șase luni de închisoare, au mai declarat autoritățile.

Ca urmare a condamnării, domnul Hoff a fost declarat dezertor și exclus din armată. A fost vânzător ambulant și a lucrat într-un depozit de cherestea și o fabrică de ambalare a cărnii, unde a suferit o arsură chimică pe față.

Sora vitregă a asasinului, în aceeași organizație de copii ca și victima

Nu este clar dacă Hoff o cunoștea pe Candy, a spus sergentul Storment, deși aveau cel puțin o legătură: sora vitregă a lui Hoff, care avea 10 ani, era o fetiță care a servit ca „sora mai mare” a lui Candy în programul Camp Fire Girls.

Sergentul Storment a spus că a vorbit recent cu sora vitregă, acum în vârstă de 70 de ani, care și-a amintit că stătea lângă Hoff, plângea și îi spunea cât de supărată era de moartea lui Candy.

Fiica domnului Hoff, Cathie, a spus că a simțit neîncredere, furie și tristețe când a aflat că tatăl ei a fost identificat ca suspect. Ea avea 9 ani când a murit.

„Este cu adevărat trist să afli că cineva – nici măcar tatăl tău, ci doar cineva din familia ta – ar putea face așa ceva”, a spus ea într-un interviu înregistrat cu poliția din Spokane, care a identificat-o doar după prenume.

Cathie a povestit că a trăit cea mai mare parte a vieții ei crezând că tatăl ei s-a sinucis din cauza depresiei.

„Și acum nu mai cred că e așa, el a fost un om rău”, a spus ea. „Când a murit, oamenii credeau că este un om onest. Și nu a fost

După ce trupul lui Hoff a fost exhumat din cimitirul unde era îngropată și Candy, familia lui l-a reîngropat într-un alt cimitir.

ADVERTISEMENT
Tags: