News

Ucigașul cuplului care făcea sport în parcul din Făget, condamnat definitiv. Ce pedeapsă a primit

11.12.2020 | 18:23
Ucigasul cuplului care facea sport in parcul din Faget condamnat definitiv Ce pedeapsa a primit
Ionel Boldea, atacatorul din Făget, după gratii 30 de ani. Sursa foto: Ziua News
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel Timișoara a respins apelul lui Ionel Boldea, timișoreanul care a ucis doi soți într-un parc din Făget. Decizia Tribunalului Timiș a devenit definitivă, Boldea va trebui să petreacă 30 decenii după gratii.

Pedeapsa primei instanțe a fost de 31 de ani și 4 luni, din care Curtea de Apel a scăzut perioada în care ucigașul a stat în arest preventiv.

ADVERTISEMENT

Ionel Boldea a comis crimele în iulie 2019, când i-a atacat și ucis pe cei doi soți care făceau sport la aparatele din parc.

Cocaină, amfetamină şi marijuana, cocktailul de stupefiante consumat de criminal

În data 3 iulie 2019, Ionel Boldea a atacat 6 persoane, una a decedat pe loc, ce-a de a doua la spital. După ce a fugit de la locul primului atac a fugit. A fost prins în cele din urmă într-o pădure, după ce mai atacase alte patru persoane, care, din fericire, au scăpat cu viață.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, citați de stirileprotv.ro, în momentul capturării criminalul le-a spus polițiștilor că a ucis un om din cauza unei … icoane.

Ionel Boldea a fost suspus unui test pentru depistarea prezentei drogurilor. A reieşit ca a consumat trei tipuri de stupefiante: cocaină, amfetamină şi marijuana.

ADVERTISEMENT

Tânărul era cunoscut ca fiind un consumator de droguri. Cu doi ani înainte de comiterea crimelor fusese condamnat cu amendă penală pentru loviri şi alte violenţe după ce a bătut un tânăr care a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, Ionel Boldea a mai fost cercetat în alte două dosare penale pentru loviri și alte violenţe.

ADVERTISEMENT

După atacul din 2019, Boldea a fost condamnat pentru mai multe fapte penale, printre care omor calificat, tentativă de omor, lovire și alte violențe, ultraj, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a unor substanțe.

În septembrie, ucigașul a primit de la Tribunalul Timiș o condamnare la 31 de ani și 4 luni de închisoare cu executare, decizia fiind atacată cu apel.

După decizia Curții de Apel Timișoara decizia a devenit definitivă. Boldea va trebui să plătească și suma de 300 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare față de stat.

ADVERTISEMENT