News

Ucigașul lui Emi Pian a primit 13 ani de închisoare. Condamnări și pentru frații care au căutat răzbunare

Ucigașul lui Emi Pian va sta după gratii cel puțin 13 ani, în urma unei decizii a Tribunalului București. Au ajuns în închisoare și alți interlopi implicați în acest scandal.
30.05.2023 | 18:06
Ucigasul lui Emi Pian a primit 13 ani de inchisoare Condamnari si pentru fratii care au cautat razbunare
Ucigașul lui Emi Pian a primit 13 ani de închisoare. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Așadar, 13 ani de închisoare pentru ucigașul lui Emi Pian, Richard Emanuel Gheorghe pe numele său, membru al clanului Rinu. Bărbatul e cel care l-a înjunghiat mortal pe Florin Mototolea, zis Emi Pian, lider al clanului Duduianu. Răfuiala mortală a avut loc în timpul unei partide de barbut, potrivit anchetatorilor.

Ucigașul lui Emi Pian, condamnat la 13 ani de închisoare

Conform Digi 24, au primit ani grei de închisoare și Vasile și Laurențiu Duduianu, frații lui Emi Pian, pentru că au încercat să-și răzbune fratele și să-l ucidă pe Richard Emanuel Gheorghe. Frații lui Emi Pian au primit peste 6 ani de închisoare fiecare pentru tentativă de omor, în timp ce vărul lui Emi Pian, Gheorghe Drăghici, a primit 3 ani și 3 luni pentru tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Mai mult, aceștia din urmă trebuie să-i plătească lui Richard Emanuel Gheorghe daune morale de 150.000 de lei, în timp ce acesta din urmă va plăti 300.000 de euro daune morale către familia lui Emi Pian. De menționat că în acest caz în care Richard Emanuel este și agresor și victimă, decizia nu este momentan definitivă.

Emi Pian a murit la 39 de ani în 2020, după ce a fost înjunghiat în noaptea de 4 august după un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut, care a avut loc într-o locuință din Giulești. Anchetatorii au stabilit că între Emi Pian și Richard Emanuel Gheorghe a izbucnit un scandal pentru că amândoi erau cămătari și împrumutau jucătorii, dar în acea seară a fost încălcată o regulă sfântă a cămătarilor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, niciodată doi cămătari care se cunosc nu vor împrumuta sume mari de bani aceluiași jucător. Emi Pian a ajuns în cele din urmă la spitalul de urgență unde medicii nu au mai putut să-l salveze. Richard Emanuel Gheorghe a fost atacat de frații și vărul lui Pian cu o coadă de topor, un cuțit și un baston telescopic, însă aceștia nu au reușit să-l ucidă.

Potrivit Digi 24, după câteva zile de la crimă, chiar înainte de înmormântarea lui Emi Pian, societatea românească s-a revoltat când au apărut imagini cu diverși șefi ai Poliției care s-au întâlnit cu reprezentanți ai Clanului Duduianu, pentru a negocia condițiile de înmormântare ale lui Emi Pian. În momentul acela în țara noastră era pandemia Covid, astfel că polițiștii trăgeau de rudele lui Pian și le rugau să își înhumeze ruda, pentru că trupul acestuia era depus acasă de mai bine de trei zile și erau încălcate regulile sanitare din acel moment.

ADVERTISEMENT

S-a aflat ulterior că Liviu Vasilescu, șef al Poliției Române de atunci, era foarte atent la modul în care societatea judeca acest caz, mai ales că angajații săi au ignorat persoanele venite să-l jelească pe Emi Pian și care nu respectau regulile din pandemie. În cele din urmă Liviu Vasilescu și-a dat demisia din șef al Poliției Române.

În timpul procesului, avocații familiei Duduianu avertizau că judecătorul poate judeca acest caz cu ”repulsie”. ”Precizează că experienţele din viaţa personală cu persoane asupra cărora există un anumit stigmat poate să determine judecătorul să judece cu repulsie sau există deja o preconcepţie şi nu doreşte să aducă nicio acuzaţie, dar înțelege doar că din acest comportament al instanței, se cenzurează aflarea adevărului.

ADVERTISEMENT

Iar, întrebările sunt conduse doar pentru a evidenţia modul în care inculpatul Gheorghe Emanuel Richard (presupusul asasin al lui Emi Pian, n.r.) a participat sau nu la săvârșirea unei fapte, în condiţiile toate atenuantele şi modul în care judecătorul conduce întrebările spre acele împrejurări care ar putea să arate numai aspectele negative şi agravante în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Duduianu Vasile, Duduianu Laurențiu și Drăghici Gheorghe”, se arată în ”transcriptul” ședinței, prezentat de FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: