Sport

Ucigaşul lui Marian Cozma a fost eliberat! Tatăl regretatului handbalist a făcut infarct!

25.07.2018 | 13:48
Ucigasul lui Marian Cozma a fost eliberat Tatal regretatului handbalist a facut infarct
ADVERTISEMENT

Ucigaşul lui Marian Cozma a fost eliberat. Ivan Sztojka a ieşit din închisoare cu patru ani mai devreme, fiind eliberat pentru bună purtare. Acesta a părăsit puşcăria încă de săptămâna trecută, însă informaţia a fost aflată abia miercuri. Asasinul fusese condamnat la 20 de ani de închisoare, însă o decizie a instanţei din 2011 i-a redus pedeapsa, acesta fiind nevoit să mai efectueze doar opt ani din sentinţă.

“Vă rog să nu menționați numele meu, mă tem să nu am probleme. Sztojka a fost eliberat joia trecută, dar publicul larg nu a știut, totul a fost ținut secret. Imediat după eliberare, familia a dat petrecere. Și-a luat și un BMW nou. S-a dus la Budapesta, la Siófok, se simte bine”, a declarat un martor pentru presa din Ungaria.

ADVERTISEMENT

Ucigaşul lui Marian Cozma a fost eliberat

Ucigaşul lui Marian Cozma a fost eliberat. Petre Cozma, tatăl handbalistului, a făcut al patrulea infarct, acesta fiind transportat duminică de urgenţă la spital. “Mă simt rău. Am făcut încă un infarct, al patrulea. Duminică am fost de urgență la spital. Suferința e mare, nu e ușor să știi că băiatul tău zace în mormânt. Nu doresc nimănui să fie în locul meu. Nu știu nimic, sunt surprins de ce aflu! L-au eliberat și pe ăsta, iar fiul meu putrezește în mormânt. El cred că era, de fapt, cel care l-a omorât pe Marian. O să vorbesc cu avocatul meu să văd ce-i de făcut. Oricum am deschis proces și la CEDO, merg până în pânzele albe cu ei”, a declarat Petre Cozma pentru libertatea.ro.

Ucigaşul lui Marian Cozma a trecut pe la pușcăriile din Sopronkohida, Baracska și Szombathely, iar în perioada detenţiei a obţinut o licenţa în psihologie. “A muncit în închisoare și a studiat, obținând o diplomă în psihologie, despre psihicul uman”, a declarat avocatul lui Ivan Sztojka.

ADVERTISEMENT
Ucigaşul lui Marian Cozma a fost eliberat
Ucigaşul lui Marian Cozma a fost eliberat

Ucigaşul lui Marian Cozma a fost eliberat, iar alţi doi sunt în continuare în închisoare

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi, în primă fază, la închisoare pe viaţă, însă o decizie a instanţei din 2011 le-a redus pedeapsa la 18 ani. Pal Gabor, implicat la rândul lui în crimă, a părăsit închisoarea pe 4 martie 2016, după ce a fost condamnat la cinci ani, fiind eliberat pentru bună purtare. Alți complici, Csaba Bihari (4 ani de închisoare), Gergely Peterne (3 ani de închisoare) și Antalik Leszlo (2 ani și 8 luni închisoare) sunt deja liberi.

Crima care a îndoliat o ţară întreagă

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal, din orașul maghiar Veszprem, împreună cu alți colegi, pentru a sărbători nașterea copilului unuia dintre colegii săi. În urma unei altercații, Cozma a fost atacat de un grup de trei persoane, cunoscute ca având conexiuni în lumea interlopă, fiind înjunghiat de trei ori, inclusiv în inimă, plagă care i-a adus decesul. Alți doi colegi, croatul Ivan Pesic și sârbul Zarko Sesum au fost și ei atacați, primul fiind înjunghiat în rinichi, în timp al doilea a suferit un traumatism cranio-cerebral.

ADVERTISEMENT

Marian Cozma a jucat pentru Dinamo (2002-2006) şi KC Veszprem (2006-2009). Pentru echipa naţională a României, regretatul handbalist, care evolua pe postul de pivot, a bifat 60 de selecţii în perioada 2002-2009, alături de care a participat la Campionatul Mondial de handbal masculin din 2009.