News

Ucigașul lui Teo Peter a ajuns vedetă de televiziune în SUA. Ce a fabricat Chris Vangoethem în platoul unui reality-show celebru FOTO

Chris Vangoethem, angajat al ambasadei SUA, a provocat accidentul rutier din decembrie 2004 în urma căruia și-a pierdut viața Teo Peter.
08.05.2023 | 17:23
Chris Vangoethem se afla într-un jeep care a distrus taxiul în care se afla Teo Peter Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Teo Peter Jr, Facebook Chris Vangoethem, captură video
ADVERTISEMENT

Teo Peter, basist al celebrei trupe Compact, a decedat pe 4 decembrie 2004, la vârsta de 50 de ani, în urma unui accident rutier provocat de Chris Vangoethem, un pușcaș marin care era angajat al Ambasadei SUA la București. Teo Peter se afla într-un taxi care a fost zdrobit de jeep-ul condus de Vangoethem.

Chris Vangoethem a participat la emisiunea „Arme născute din foc”

Deoarece beneficia de imunitate diplomatică, Vangoethem a fost scos din țară de oficialii americani cu un avion al Guvernului SUA. Acest fapt, care s-a alăturat zvonului că Vangoethem se afla sub influența băuturilor alcoolice, a provocat un imens val popular de revoltă. Astfel, Vangoethem nu a fost judecat de autoritățile din România, ci de Curtea Marțială a statului Virginia.

ADVERTISEMENT

Pe 1 februarie 2006, instanța a decis că Vangoethem este nevinovat de omor prin neglijență. În schimb, Curtea l-a găsit vinovat pe pușcașul marin de adulter  deoarece, în timpul anchetei, a recunoscut că în noaptea de dinaintea accidentului petrecuse cu o femeie. Echipa de investigatori a scos în evidență faptul că intersecția în care s-a petrecut accidentul era semaforizată defectuos.

Vangoethem a lucrat apoi pentru ambasadele americane de la Berlin și din Oman, apoi s-a retras din Armată. Ulterior, a divorțat de soția sa, Kathy, cu care avea doi copii, un băiat și o fată. Vangoethem a încercat să-și schimbe meseria, terminând o facultate cu profil economic din Wisconsin. Apoi, el a vândut mașini în orașul său natal, Iron River.

ADVERTISEMENT

Pasionat de fierărie, Vangoethem s-a înscris, conform informațiilor FANATIK, la o emisiune concurs realizată de postul History, “Forged in Fire”, cunoscută în România cu numele de “Arme născute din foc”. Vangoethem a apărut în episodul 16 din sezonul 6 al celebrei emisiuni, numit “Atilla’s Sword of Mars”, în care cei patru concurenți trebuiau să fabrice câte un cuțit de luptă din bucăți de meteorit.

În timpul concursului, Vangoethem s-a tăiat la deget

Concurenții sunt supuși unor probe eliminatorii, care le pun la încercare îndemânarea și cunoștințele tehnice, potrivit canalului History. Vangoethem a fost prezentat la emisiune drept un fierar part-time cu o experiență de șapte ani. „De-abia aștept să îmi testez aptitudinile în fața juraților și împotriva celorlalți concurenți”, a spus Vangoethem.

ADVERTISEMENT

Vangoethem a trecut de prima probă, fabricarea lamei de cuțit, dar a fost eliminat după ce-a de-a doua probă, în care jurații au testat duritatea și rezistența lamei, astfel că a părăsit competiția. În timpul concursului, el s-a tăiat ușor la deget, având nevoie de o fașă care să oprească hemoragia. „Mă duc să-mi îmbrățișez soția și să-mi sărut câinele. Dar nu am un câine sau o soție”, a spus Vangoethem înainte să părăsească platoul.

Un telespectator din SUA a fost intrigat de gluma spusă de Vangoethem și a încercat să afle mai multe informații despre acesta, pe care le-a împărtășit apoi pe un forum al fanilor emisiunii. „Deși nu am putut să confirm că este căsătorit sau că este proprietar de câine, am aflat că el a fost acuzat de ucidere din culpă”, a postat telespectatorul.

ADVERTISEMENT

„Cei care recrutează concurenți trebuie să fie mai atenți la selecția acestora”

Am mai descoperit că a fost acuzat că s-a aflat la volan în stare de ebrietate în timp ce se afla în staționare în România și că a fost extrădat în Germania și ulterior exonerat de acuzații majore. Incidentul este rezumat în acest articol din revista armatei americane, Stars and Stripes. Cred că cei care recrutează concurenți pentru reality-show-uri trebuie să fie mai atenți la selecția acestora”, se arată pe forumul consultat de FANATIK.

În dosarul accidentului provocat de Vangoethem se găsesc mărturiile unui oficial al ambasadei SUA. ”La faţa locului se strânsese o mulţime mare de oameni, ceea ce era neobişnuit pentru acea oră a zilei. N-am ştiut la acea dată cine erau, dar între ei se găseau o mulţime de reporteri cu camere de luat vederi şi reflectoare. Cred că reporterii îşi dăduseră seama că cel din maşină era sergentul Vangoethem şi se repeziseră către maşină, încercând să-l filmeze. Înconjuraseră maşina şi loveau în parbriz şi încercau să filmeze prin parbriz. În acel moment eram de departe depăşiţi numeric”, a relatat oficialul.

”Nu eram înarmat nici eu, nici personalul de pază. Poliţia nu mişca mai nimic. Ostilitatea mulţimii era îndreptată către sergent, aşa că am decis împreună cu şeful personalului de pază că cel mai bun lucru ar fi să-l ducem înapoi la ambasadă. Eu am luat această decizie. După ce au plecat cu sergentul Vangoethem, m-am asigurat că agenţii de pază i-au explicat poliţistului aflat la faţa locului că nu aveam impresia că poliţia îi asigura sergentului siguranţa personală şi că dădusem ordin să fie dus de acolo. Dacă voiau să vină la ambasadă să-şi continue ancheta, eram dispuşi să cooperăm“, a încheiat oficialul american.

ADVERTISEMENT
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1...
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1 i-a trimis un buldozer la hotel
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce...
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce a făcut după ce a rămas fără Bentley şi Ferrari
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are...
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are voie să se apropie de ape VIDEO
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Mihai Gâdea cutremură toată România! Documentul prezentat în direct la Antena 3
Mihai Gâdea cutremură toată România! Documentul prezentat în direct la Antena 3
Codin Maticiuc s-a căsătorit în secret cu Ana Pandeli
Codin Maticiuc s-a căsătorit în secret cu Ana Pandeli
Răsturnare de situație. Ei au CÂȘTIGAT America Express. Au învins în finală o...
Răsturnare de situație. Ei au CÂȘTIGAT America Express. Au învins în finală o altă super echipă!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a...
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a părăsit azilul: „Tu te postezi ca un șmecher cu bani”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!