Ucigaşul Matadorului! Cine e Nick Kyrgios, omul care l-a învins pe Rafa Nadal la Wimbledon

Rafael Nadal nu a impresionat în primele tururi de la Wimbledon din acest an, însă s-a calificat fără prea mari probleme în optimi. Acolo îl aştepta Nick Kyrgios, un jucător de tenis...
02.07.2014 | 18:53
Ucigasul Matadorului Cine e Nick Kyrgios omul care la invins pe Rafa Nadal la Wimbledon

Rafael Nadal nu a impresionat în primele tururi de la Wimbledon din acest an, însă s-a calificat fără prea mari probleme în optimi. Acolo îl aştepta Nick Kyrgios, un jucător de tenis australian în vîrstă de 19 ani cu origini greceşti, fără mari performanţe în circuit. 

Primul set a fost cîştigat de Kyrgios la tiebreak însă lumea nu se impacienta. Nadal a pierdut primul set în toate cele 3 tururi jucate pînă acum. Setul secund a consemnat revenirea “Matdorului” care a cîştigat manşa cu 7-5. Meciul intra în normal cu Nadal la conducere şi era doar o chestiune de timp pînă cînd Rafa Nadal se va impune.

Nici mama lui nu credea în victorie

Însă, jucătorul de 19 ani a reuşit să servească dumnezeieşte şi să se impună cu 7-6 în setul trei. Nu era totul pierdut pentru Nadal, însă spaniolul a fost descumpănit, cum rar îl vedem, de serviciul lui Kyrgios. Spaniolul era tot mai incomodat de adversarul său şi de suprafaţa de joc şi a cedat şi setul 4 în faţa tînărului căruia nici măcar mama lui nu îi dădea şanse cu Nadal.

Şi spun asta pentru că Nick Kyrgios a declarat după meci că mama a reuşit să îl enerveze înainte de meci cu o declaraţie: “Citeam un comentariu în care zicea că nu prea am şanse în faţa lui Rafa. M-a cam înfuriat acest lucru. Credeam în mine că pot crea oportunităţi şi mi-am asumat asta”, a declarat Kyrgios după meci. Nick Kyrgios va juca în sferturile de finală de la Wimbledon cu Milos Raonic.

nick

Cîştigător la Australian Open

Nick Kyrgios este profesionist din anul 2013. În anul 2012 a jucat în premieră în calificările unui turneu de Mare Slem unde a reuşit să cîştige un set la tiebreak împotriva lui Mathieu Rodriguez, care a cîştigat ulterior meciul. Un an mai tîrziu, în 2013 a reuşit să cîştige turneul de juniori la Australian Open, într-o finală jucată împotriva conaţionalului  Thanasi Kokkinakis.

În anul 2014 a obţinut prima victorie într-un  concurs de Grand Slem la seniori împotriva lui Benjamin Becker în 4 seturi. A fost eliminat apoi după un meci maraton cu Benoit Paire în turul secund.

Explozia de la Wimbledon

Performanţa de la Wimbledon nu a fost recomandată de niciun rezultat precedent. Kyrgios începea turneul londonez de pe locul 144 ATP, fără performanţe notabile pe iarba de la All England Club.

A primit un wildcard pentru această ediţie de care a profitat la maximum. Meciul de debut a fost cu Stephane Robert pe care l-a învins în 4 seturi disputate, trei dintre ele fiind decise în tiebreak. A urmat apoi un nou meci maraton împotriva lui Richard Gasquet, unde chiar ar fi pierdut meciul, dacă nu exista sistemul hawk-eye care a schimbat decizia la minge de meci pentru francez. Mingea a fost milimetric în teren şi australianul a reuşit din acel moment să întoarcă soarta meciului şi să cîştige 10-8 în decisiv. După victoria dificilă cu Gasquet a urmat un nou meci lung cu Vesely, cîştigat în 4 seturi care l-a propulsat în disputa de pe terenul central cu Rafa Nadal.

Jucător australian, origini greceşti

Nick Kyrgios s-a născut la Canberra în 1995, avînd tatăl grec şi mama din Malaezia. Este alături de  Thanasi Kokkinakis, un alt australian cu origini greceşti, una dintre marile speranţe ale tenisului australian.