News

Ucigașul unei tinere, închis după 47 de ani. Un cercetător l-a prins pe cuțitarul care a lovit-o de 19 ori pe Lindy Sue Biechler

Detectivii americani l-au arestat recent pe David Sinopoli, un individ acuzat că în anul 1975 a ucis o tânără de 19 ani cu mai multe lovituri de cuțit.
24.07.2022 | 20:39
Ucigasul unei tinere inchis dupa 47 de ani Un cercetator la prins pe cutitarul care a lovito de 19 ori pe Lindy Sue Biechler
David Sinopoli, arestat la aproape 47 de ani după ce a înjunghiat-o de 19 ori pe Lindy Sue Biechler. Foto: pxhere.com
ADVERTISEMENT

Poliția ar fi reușit să descifreze această crimă scormonind prin gunoaie. Conform jurnaliștilor de la washingtonpost.com, David Sinopoli stătea într-o cafenea de la aeroport împreună cu soția sa.

Paharul în care a fost cafeaua, proba-cheie

Totul se întâmpla într-o dimineață din luna februarie, iar alături de cei doi mai era un cuplu. Cei patru așteptau îmbarcarea, iar Sinopoli savura o cafeaa.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 68 de ani din Pennsylvania nu știa că era urmărit de mai mulți detectivi. După ce acesta a aruncat ceașca de cafea într-un coș de gunoi de la Terminalul A al Aeroportului Internațional Philadelphia, oamenii legii s-au grăbit să o recupereze.

Timp de aproape cinci decenii, uciderea tinerei Lindy Sue Biechler – proaspăt căsătorită și găsită înjunghiată în apartamentul din Lancaster County, Pennsylvania – a lăsat autoritățile fără răspuns.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au urmărit zeci de ponturi, au interogat până la 300 de persoane, au lansat un grup operativ, au prezentat cazul experților în criminalistică și chiar au apelat la persoane cu puteri paranormale.

Până la urmă, arestarea s-a făcut datorită unei cafele. Și datorită genealogiei genetice! Anchetatorii au ajuns la Sinopoli după ce a intrat în prim-plan un cercetător de la Parabon NanoLabs, cu sediul în Reston, Virginia.

ADVERTISEMENT

ADN identic cu acela găsit pe lenjeria intimă a victimei

Acesta a determinat, prin intermediul probelor ADN, că cel care a ucis-o pe Biechler avea probabil strămoși dintr-un mic oraș italian numit Gasperina.

Cercetătorul CeCe Moore l-a indicat pe Sinopoli ca suspect după ce a analizat arhivele de ziare și înregistrările istorice. După misiunea invizibilă a detectivilor de la aeroport, ADN-ul din ceașca de cafea a fost comparat cu ADN-ul găsit pe lenjeria intimă a lui Biechler.

ADVERTISEMENT

A fost o potrivire. Asta a declarat procurorul districtului Lancaster County, Heather Adams. Autoritățile au făcut arestarea mult duminica trecută. Sinopoli, un fost rezident al complexului de apartamente al lui Biechler, a fost luat în custodie și a fost reținut fără cauțiune.

Acest caz a fost rezolvat cu ajutorul ADN-ului și, în special, al genealogiei AND. Și, sincer, fără asta, nu știu dacă l-am fi rezolvat vreodată.

Realitatea este că David Sinopoli nu era pe radarul nostru“, a declarat Adams în timpul unei conferințe de presă. Crima a fost raportată în seara zilei de 5 decembrie 1975.

Mătușa și unchiul tinerei au descoperit crima

Mătușa și unchiul tinerei trecuseră pe la apartamentul ei din Manor Township pentru a face schimb de rețete. Dar când au ajuns în clădire, au găsit ceea ce, așa cum a spus Adams, “poate fi descris doar ca o scenă oribilă“. Biechler zăcea pe podeaua din sufragerie, cu blugii descheiați și 19 plăgi înjunghiate.

Sacii de cumpărături erau așezate pe masa din sufragerie. Tânăra soție le descărcase când a sosit atacatorul ei, a declarat poliția. Ea s-a luptat cu înverșunare pentru viața ei.

Dar Biechler, o lucrătoare la o florărie descrisă de soțul ei, Phil, ca fiind “incredibil de fermecătoare“, n-a avut nicio șansă. Poliția a spus că încă de la începutul anchetei au existat puține indicii.

De fapt, nu avem nimic“, declara șeful poliției din Manor Township, Donald W. Sheeler, în ziua în care Biechler a fost înmormântată. Ulterior, autoritățile au eliminat suspecți, au analizat o scrisoare înfiorătoare de la cineva care pretindea că este criminalul, au cerut ajutorul publicului și au investigat piste înainte ca totul să se răcească.

S-a ajuns și la experții FBI

În anii care au urmat au revizuit cazul trimițând probele pentru analiza ADN în 1997 și introducându-le într-o bază de date națională în 2000. În acel an, un grup operativ care a inclus Unitatea de analiză comportamentală a FBI a cercetat cazul.

Grupul a declarat că ucigașul a fost probabil un bărbat care o cunoștea pe Biechler și a comis crima într-un acces de furie. Cinci ani mai târziu, un grup de experți criminaliști numit Vidocq Society a decis să revizuiască cazul.

M-am rugat în fiecare noapte, timp de 30 de ani, ca să se facă dreptate pentru moartea ei. Doamne, poate că va veni“, a declarat mama tinerei, Eleanor Geesey.

Cu toate acestea, au trecut mulți ani până când genealogia ADN, o nouă tehnică care a devenit cunoscută în 2018, odată cu celebrul caz “Golden State Killer”, a deschis cazul și a dus la arestarea lui Sinopoli.

Moore a declarat că toate cercetările sale privind genealogia ucigașului l-au indicat pe Sinopoli ca fiind “un candidat deosebit de convingător pentru a fi suspectul“. “Erau foarte puțini oameni care locuiau în Lancaster care aveau vârsta și sexul potrivit și care aveau arborele genealogic potrivit“, a spus ea.

Criminalul și victima au locuit împreună în același bloc

Niciunul dintre sfaturile care au ajuns la poliție de-a lungul anilor nu l-a indicat pe Sinopoli, a spus Adams. Ea a spus că la un moment dat el a locuit în aceeași clădire cu Biechler. Se întâmpla în 1974.

Puține detalii au fost disponibile imediat despre Sinopoli sau despre viața sa înainte sau după crima brutală. Fost tipograf, el era pasionat de vânătoare și își petrecea vacanțele în Italia.

Individul s-a căsătorit cu prima soție cu un an înainte de moartea lui Biechler. Cuplul a avut doi copii înainte de a divorța în 1986. În 1987, el s-a recăsătorit și a mai avut un copil.

În 2004, el a fost condamnat după ce a recunoscut că este vinovat de violarea intimității și tulburarea ordinii publice. Recunoscuse că a spionat o femeie goală, într-o cameră de bronzare. Aceasta părea să fie singura problemă cu legea în Lancaster County înainte de arestare. El se confruntă acum cu o acuzație de omucidere.

Adams a declarat că arestarea lui David Sinopoli marchează începutul procesului judiciar. Se speră că arestarea acestuia va aduce un sentiment de ușurare celor dragi victimei și comunității.

ADVERTISEMENT