News

Ucis de coronavirus! A avut grijă o viață de aparatura medicală, dar l-a trădat când a avut nevoie de ea

27.12.2020 | 15:31
Ucis de coronavirus A avut grija o viata de aparatura medicala dar la tradat cand a avut nevoie de ea
ADVERTISEMENT

Valentin Handra a fost răpus de coronavirus chiar în ziua de Crăciun. Acesta a coordonat o viață Centrul Județean de Aparatură Medicală, aflat în subordinea Direcției de Sănătate Publică Arad.

Mereul la datorie, Handra a fost responsabil cu întreținerea și repararea aparatelor de ventilat folosite inclusiv pe secțiile de ATI Covid.

ADVERTISEMENT

Din păcate, viața este un carusel, iar bărbatul nu a mai putut fi salvat tocmai de către aparatele pe care chiar el le menținea în stare de funcționare.

Valentin Handra a fost ucis de coronavirus în ziua de Crăciun

V. Handra a fost confirmat pozitiv cu Sars-CoV-2 în urmă cu trei săptămâni. El a făcut o formă agresivă a bolii care a necesitat internarea în secția de Terapie Intensivă. Ulterior, a fost intubat.

ADVERTISEMENT

După ultimul test negativ, acesta a fost transferat la secția ATI non-COVID. Din nefericire, plămânii săi au fost mult prea afectați pentru a mai putea lupta pentru a rămâne în viață, conform Aradon.

Acesta a decedat de Crăciun la Spitalul Clinic Județean Arad. Colegii lui spun că era un om deosebit care a lucrat în primul val al pandemiei la repararea aparatelor de ventilat.

ADVERTISEMENT

Directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș, a transmis un mesaj emoționant prin care și-a exprimat regretul față de această tragedie.

„Am pierdut un om deosebit, un coleg de nădejde, alături de care am lucrat în primul val al pandemiei la repararea aparatelor de ventilat. A fost ani la rând coordonatorul Centrului Județean de Aparatură Medicală, un om de un profesionalism desăvârșit, apreciat de toți cei cu care a intrat în contact, de-a lungul activității sale.

ADVERTISEMENT

Este o pierdere imensă, tot sistemul medical arădean îi este recunoscător pentru implicarea sa și ne exprimăm regretul profund că nu-l vom mai avea alături de noi. Sincere condoleanțe familiei și celor apropiați!”, a declarat Horea Timiș.

ADVERTISEMENT
Tags: