News

Ucis de un Rottweiler în timp ce apăra patru copii. Bili, câinele-erou cu prețul vieții

Patru copii, salvați de atacul unui Rottweiler de câinele familiei. „Bili și-a dat viața ca un erou pentru a-i salva pe aceștia”.
03.06.2023 | 18:40
Ucis de un Rottweiler in timp ce apara patru copii Bili caineleerou cu pretul vietii
Câinii din rasa Rottweiler pot fi cu siguranță periculoși / Foto: Facebook, Vijai Parashar
ADVERTISEMENT

Un Rottweiler a ucis câinele unei familii a murit ca un erou după ce a protejat patru copii de atacul acestuia. Proprietarul animalului agresiv a fost acuzat în mai multe rânduri că își lasă patrupedul nesupravegheat. Faptele terifiante au avut loc luna trecută, pe o proprietate rurală din Brazilia.

Un Rottweiler cu antecedente agresive

Un cățel din rasa Pinscher, pe nume Bili, a murit protejându-i cu prețul vieții pe patru copii de atacul unui alt câine, un Rottweiler masiv și agresiv. Incidentul șocant a avut loc pe o proprietate rurală din Linhares în Brazilia, pe 25 mai.

ADVERTISEMENT

Potrivit proprietarului câinelui-erou, Aderaldo Bergamo, Rottweilerul agresiv aparține unui vecin și a mai atacat anterior și alte persoane. Pinscherul a fost ucis în timp ce încerca să protejeze patru copii, cu vârste cuprinse între trei și șapte ani, de câinele periculos. Aderaldo Bergamo a declarat că proprietarul acestuia, care deține o proprietate în apropiere de a sa, lasă Rottweilerul să umble liber și acesta vine adesea pe terenul său.

El a declarat presei locale: ”Rottweilerul aparține vecinului. Proprietățile sunt mari, iar copiii ajung să se joace în locuri diferite. Câinele vecinului se preumblă peste tot, mereu fără lesă sau botniță. A mușcat vreo patru sau cinci persoane până acum”.

ADVERTISEMENT

Proprietarul lui Bili a descris apoi scena atacului. ”Și de data aceasta, copiii se jucau în grădina mea când a sosit Rottweilerul, care era foarte agitat”. Aderaldo a continuat: „Bili se juca cu copiii. Dar când el a văzut câinele apropiindu-se de copii, l-a atacat cu un curaj infinit. În timp ce Bili era atacat de Rottweiler, părinții copiilor au ieșit să îi salveze. Bili și-a dat viața pentru a-i salva pe acești copii, a fost un adevărat erou”.

„Nu puteam face nimic, rănile erau prea grave”

„Este o poveste foarte tristă. Și l-am avertizat de atâtea ori pe vecin să aibă grijă cu acel câine”, a deplâns Aderaldo Bergamo, scrie Mirror. După atac, pinscherul Bili, care era în familia lui Aderaldo de un an, a fost dus la un medicveterinar, dar a suferit un stop cardiac fatal din cauza rănilor primite.

ADVERTISEMENT

Aderaldo a spus: „Bili a sfârșit prin a muri. Nu aveam bani, nu puteam face nimic pentru că rănile lui Bili erau prea grave”. De asemenea, el a relatat presei locale trauma de a-i spune fiicei sale de patru ani că Bili a murit. Aderaldo a spus: „Deja îi este dor de el. Acum, încercăm să luăm un alt câine și să îi dăm același nume”.

Rottweiler, o rasă cu potențial periculos

Datorită taliei și forței sale și în circumstanțele potrivite (sau rele), Rottweilerul poate fi cu siguranță periculos. Rottweilerii au fost crescuți pentru a păzi vitele și a trage cărucioare pline de carne la piață. De aici și forța lor înnăscută.

ADVERTISEMENT

Sarcinile pentru care au fost crescuți Rottweilerii implicau protejarea stăpânilor și a animalelor lor. De aceea, sunt și niște câini de pază foarte eficienți. Specialiștii atrag atenția că atunci când când se alege un câine atât de mare și puternic ca un Rottweiler, este important ca acesta să fie crescut corespunzător. Un Rottweiler prost crescut poate duce la o situație în care acesta ar putea fi extrem de periculos.

Deoarece Rottweilerul a fost crescut pentru a păzi și proteja turmele, are o serie de trăsături de caracter care se pot dovedi periculoase dacă este prost dresat sau socializat. Un proprietar iresponsabil, neglijarea, maltratarea, lipsa de dresaj și de socializare pot avea consecințe dezastruoase.

Rottweilerii sunt, de asemenea, extrem de puternici, ceea ce îi face mai periculoși decât alte rase mai mici. Experții rasei nu recomandă doar dresajul și socializarea extinsă, ci spun că acestea sunt o necesitate în cazul acestei rase.

 Rolul stăpânului în educarea câinelui

Deși Rottweilerii au reputația de a avea tendințe și un comportament agresiv, ei nu sunt totuși câini agresivi din natura lor. Pot fi patrupede de familie iubitori, loiali și protectori. Tendințele agresive sunt susceptibile să apară doar în situații de câine de pază sau în situații teritoriale.

Va depinde deci de stăpâni să lucreze în mod constant la instinctele teritoriale și de protecție ale Rottweiler-ului lor. Deși antrenamentul de ascultare este vital, socializarea de la o vârstă fragedă este esențială pentru succesul în acest domeniu.

Mediatizarea Rottweilerului a prezentat adesea această rasă ca fiind periculoasă. Acest lucru a exagerat cu siguranță adevărata natură a Rottweilerului. Temperamentul său la vârsta adultă este puternic influențat de stăpânul său și de munca pe care acesta a făcut-o în trecut în educarea lui.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: