News

Ucis la locul de muncă. Angajat al unei firme de salubritate, lovit mortal de mașina pe care lucra

08.05.2020 | 15:51
Ucis la locul de munca Angajat al unei firme de salubritate lovit mortal de masina pe care lucra
ADVERTISEMENT

Un muncitor al unei firme de salubritate din orașul Craiova a fost ucis la locul de muncă. Acesta a fost lovit chiar de utilajul pe care lucra, atunci când, din neatenție, un coleg a dat cu spatele fără să se asigure.

Ucis la locul de muncă. Angajat al unei firme de salubritate, lovit mortal de mașina pe care lucra

Un angajat al unei firme de salubritate din Craiova care colectează şi transportă deşeurile din municipiu, a încetat din viață, vineri, după ce a fost lovit de maşina de gunoi pe care lucra.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că bărbatul lovit s-ar fi întors din drum să mai adune lucruri rămase în urmă. Exact în acel moment, colegul său din mașina de gunoi a efectuat manevra de mers înapoi și și-a accidentat mortal colegul.

”Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar din cercetările efectuate au stabilit că un bărbat de 51 de ani, din Craiova, care conducea un autovehicul din categoria celor folosite la colectarea şi transportarea gunoaielor, nu s-ar fi asigurat la efectuarea manevrei de mers înapoi, accidentând mortal un bărbat de 46 de ani, din Predeşti.

ADVERTISEMENT

Ambele persoane erau lucrători ai unei societăţi specializate, care desfăşoară activităţi de colectare şi transport a deseurilor menajere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, conform Agerpres.

Dosar penal deschis pentru ucidere din culpă

Un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă a fost deschis deja în acest caz de la Craiova, iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

ADVERTISEMENT

“În data de 08.05.2020, în jurul orei 11.00, pe o alee a străzii Carpenului, în timpul efectuării manevrei de mers înapoi a autogunoierei folosite la colectarea deşeurilor de la utilizatorii din zonă, a avut loc un accident de muncă, în care a fost implicat un angajat al Secţiei Transport Deşeuri din cadrul societăţii noastre.

În urma accidentului, bărbatul în vârstă de 48 de ani, angajat în funcţia de lucrător operativ pentru autocompactoare, a decedat pe loc.

ADVERTISEMENT

În prezent, organele competente fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care a avut loc accidentul”, a declarat, pentru sursa citată purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL, Cristina Ghenea.

ADVERTISEMENT